TravelTrends

10 lucruri fără de care nu plec în vacanță

Chiar dacă pentru mine este vacanță sau călătorie în interes de serviciu, din rucsac nu îmi lipsesc niciodată, în afară de haine, acte și bani,  aceste lucruri. Tu ce mai adaugi?

  1. Laptop

Fără laptop sunt pur și simplu blocat. Recunosc că, de ceva vreme, nu mai am emailul de serviciu pe telefonul mobil, așa că, laptopul este companionul de care nu mă dezlipesc nici în vacanțe. Am nevoie să fiu mereu conectat, iar atunci când vizităm un oraș și luăm o pauză pentru a bea o cafea sau chiar cele câteva minute de la micul dejun îmi ajung pentru a deschide emailul și pentru a rezolva eventualele probleme pentru o zi întreagă.

Iar pentru asta am ales un laptop ușor, echipat cu o baterie care să mă ducă aproape toată ziua la muncă sau macar ore bune atunci când plec în vacanță și las încărcătorul acasă. Un alt punct de interes a fost să găsesc în acest laptop, cu un design minimalist, dar aparte… să îmi placă atunci când îl pun pe masă și lucrez la el într-o cafenea. Și, totodată, să aibă un ecran Full HD IPS anti-glare care pe mine mă ajută. Și l-am găsit în Acer Swift 3, un laptop cu specificații de top la un preț bun, aș putea zice și cu o grosime de 17.95 mm și o greutate de 1.7 kg. Exact ce aveam eu nevoie.

  1. Al doilea smartphone

Nu plec la drum niciodată fără un al doilea telefon. E bun în cazul în care rămâi fără primul smartphone (în cazul meu un Samsung  Note 8) din mai multe variante. Unde mai pui că am ales un Sony Xperia XZ1, excelent ca durată de viață a bateriei în stand by, dar și cu o cameră care excelează la multe capitole.

Pe scurt, XZ1 ruleză din start Android 8.0 Oreo, este foarte rapid, stabil și este echipat cu cea mai bună cameră pe care am folosit-o vreodată pe un smartphone Sony. L-am luat cu mine în câteva vacanțe, iar pozele m-au uimit. Și nu doar pe mine!

  1. Baterie portabilă cu două porturi USB

Am ales un model ADATA P12500D cu o capacitatea ridicată (12500mAh) și destul de  încăpătoare pentru a efectua până la 6,4 încărcări de smartphone și 1,8 încărcări de tabletă.  În plus, încărcarea este mai eficientă datorită celor două porturi USB care oferă în total 2,1A, astfel că poți încărca simultan două dispozitive, fie că e vorba despre smartphone, tablete, controllere de jocuri, căști wireless sau orice alt dispozitiv echipat cu port USB.

Ce mi-a plăcut la acest model a fost și faptul că îndepărtează caracterul vag și incertitudinea pe care o aveam atunci când vedeam lumini intermitente sau bare la alte baterii, P12500D încorporând în locul acestora display-uri digitale foarte vizibile care arată cu exactitate cantitatea de energie rămasă, înformație afișată în procente ușor de înțeles.

  1. Căşti audio de calitate

Recunosc că, de câteva ori am plecat la gât cu un anumit model de căști care m-au dezamăgit pe parcurs. Unele s-au dezintegrat la propriu, iar altele erau degeaba, dacă pot spune așa. Acum, mi-am găsit un partener de calitate în noile Plantronics Voyager 6200 UC. Ce mi-a plăcut la ele? Simplu… sunt foarte ușoare și trec aproape neobservate.

Au un alt  atuu mare în anularea activă şi pasivă a zgomotului de fundal, asigurând, astfel, claritate atunci când există poluare fonică fie în birou, metrou, avion sau oriunde altundeva. Pur și simplu, te concentrezi doar la ceea ce auzi în căști fără să îți muți atenția la ce se întâmplă în jurul tău. Și asta pentru că funcția de Active Noise Cancellation – ANC este o invenție excelentă în acest sens.

Au un design versatil, care le permite utilizatorilor o audiţie stereo, fie că este vorba de apeluri telefonice sau ascultat muzică. Apropo de apelurile telefonice, suportul pentru gât vibrează discret atunci când primeşti un apel telefonic, iar acest lucuru m-a încântat.

Unde mai pui că au o rază de acoperire wireless de până la 30 de metri, aproape nouă ore de convorbiri şi până la 16 ore de ascultare. Pe testate!

Ca minusuri, nu mă împac încă foarte bine cu cu auriculele, venind după un model de căști care îmi acopereau întreaga ureche, însă în timp sper să rezolv și acest inconvenient.

  1. Smartwatch

Cui nu-i plac gadgeturile, iar atunci când ai la dispoziție o sumedenie de jucării din astea nu ai cum să nu le folosești. Așa că, pentru mine a devenit obișnuință să port, zi de zi, un smartwatch. Că este Samsung, Sony, Evolio sau alt model, un ceas la mână nu îmi lipsește nici în vacanță.

În ultima perioadă „mă joc” cu X-watch 4, noul varf de gama al smartwatch-urilor Evolio. E simplu de folosit, vine cu o interfață grafica nouă, ultramodernă iar interacțiunea cu ecranul tactil este extrem de rapidă gratie memoriei RAM extinse și a celui mai nou Procesor Mediatek, MTK2502C, cu care este echipat. În plus, X-Watch 4 te ține mereu conectat la smartphone prin Bluetooth 4.0 si 3.0. recepționând mesaje, e-mailuri și orice alte notificări fie că e vorba de Facebook, Whatsapp sau Twiter.

Mai mult, poți prelua sau efectua apeluri direct prin intermediul ceasului sau poți trimite SMS-uri predefinite. Ca bonus, una din funcțiile remarcabile este cea de control de la distanță a smarphone-ului prin intermediul Siri sau Google Talk. Altfel spus, poți controla player-ul de muzică al telefonului, camera foto sau poți fi mereu la curent cu prognoza meteo. Cool, nu?

  1. Cablu USB

Mereu iau cu mine și un cablu USB type C de rezervă. Și nu orice fel, ci unul care să țină la alergătură.

Cel mai bun, până acum, este cel de la Energizer. L-am ales pentru că are o performanță anti-îndoire superioară, este compact, încarcă până la 2,4A cu o viteză de transfer de 480Mbps și… are garanție pe viață.

Punctul forte este, bineînțeles, protecție la îndoire cu material de plasă de pescuit PET de înaltă rezistență. Este testat până la 10.000 de răsuciri. Nu știu câte am făcut, dar nu s-a mototolit deloc.

  1. Hand Gel

Atunci când nu uit, și nu mi s-a întâmplat decât de vreo 2 ori în ultimul an, aleg să îmi pun în rucsac și un produs de dezinfectant pentru mâini. Acum, folosesc un gel de mâini probiotic pentru curățare și igienizare de la clean-probiotic.

Este nou pe piață, produs în Belgia și importat în România de o companie care vinde toate produsele pe care le aduce numai online (www.clean-probiotic.ro). Curață pielea în profunzime și reduce riscul creării unei pelicule microbiene. Altfel spus, elimină biofilmul care adăpostește și hrănește bacteriile rele de pe suprafața pielii.

Produsul nu conține chimicale, flați, parabeni, coloranți sau alcool și nu este toxic, alergic sau iritant. Împrospătează mâinile fără a utiliza apă, iar rezultatul este o piele mai curată și hidratată.

  1. Ulei de barbă

Nu sunt eu cel mai bărbos dintre bărboși, dar îmi place să am un pic de grijă de aspectul fizic. Iar pentru acest lucru, trebuie să vă spun că am descoperit un produs care mi se potrivește de minune.

De ceva vreme, cei de la Keune Haircosmetics, un brand renumit pentru crearea și distribuirea produselor profesionale de îngrijire a părului în salon, au lansata o gamă dedicata exclusiv bărbaților, numită 1922 by J.M. Keune.

Am testat și folosesc în continuare toate produsele lor, însă cu mine iau doar uleiul de barbă Beard Oil – 1922 BY J.M. KEUNE GROOMING. Formula sa include, printre altele, ulei de migdale dulci ce netezește, hidratează și oferă un luciu natural bărbii. Este foarte parfumat și mai conține ulei din sâmburi de caise, ulei de avocado și cânepă.

  1. Parfum

Cu toții folosim un parfum, o apă de toaletă sau un spray de corp, însă, trebuie să recunosc, că nu am un brand preferat. Aleg la întâmplare, după ce testez maximum 3-4 parfumuri. Niciodată nu am acasă mai mult de trei parfumuri. Le consum, abia apoi cumpăr altele.

Îmi plac aromele orientale, iubesc combinația de piele și tutun, dar aleg doar parfumuri care persistă mult pe pielea mea.

Am învățat că metoda corectă de aplicare a parfumului este sa îl ții la o distanță de 15-25 de cm de piele și să îl distribui în mod egal, apoi să îți presezi delicat încheieturile. Astfel, aroma se va distribui uniform, iar parfumul își va păstra mirosul.

10. Ghiciți voi!!!

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button