Numărul total al ofertelor de muncă în străinătate în prima jumătate a acestui an: 150.000 locuri de muncă. Aceste locuri de muncă au fost...

Poza generica - job search - sursa www expatica comNumărul total al ofertelor de muncă în străinătate în prima jumătate a acestui an: 150.000 locuri de muncă. Aceste locuri de muncă au fost puse doar în acum acesta la dispoziția românilor, potrivit Tjobs.

  • 1 din 3 români preferă să lucreze în HOTEL – TURISM în străinătate

În primele 6 luni ale anului 2014 românii au preferat să lucreze în domeniul hotel-turism: 34% dintre români preferă să lucreze în acest domeniu. În același timp și ofertele de muncă pe același departament au acoperit un procent de 45% din numărul total de oferte de muncă în străinătate. Următoarele locuri de muncă preferate de români sunt cele din departamentele: construcții, agricultură, domeniul transportului și cel de îngrijire bătrâni. De altfel, românii au ales între anii 2012 – 2014 domeniul hotel – turism ca primă opțiune pentru joburi în străinătate. În 2010 prima alegere a fost construcțiile, iar în anul 2011 domeniul agriculturii.

  • Marea Britanie, înca în topul preferințelor românilor când vine vorba de muncă

Cea mai căutată țară de români pentru a munci în afară este Marea Britanie, următoarele țări preferate de români au fost în acest an: Germania, Franța, Italia și Olanda.

Olanda, Belgia, Danemarca și Suedia sunt în top 10 opțiuni pentru alegerea jobului în străinătate, tot anul acesta, o tendință nouă.

  • Țara cu cea mai mare nevoie de personal din România în 2014: Marea Britanie

Contrar speculațiilor la nivel politic și implicit mediatic, țara care acoperă cel mai mare procent din totalul ofertelor de muncă din străinătate adresate românilor, este Marea Britanie, care acoperă 42,44% din numărul total de locuri de muncă ofertate românilor în prima jumătate a anului 2014. Următoarele două țări au un număr de oferte similare: Grecia, urmată de Germania, după care urmează Italia și Danemarca. Danemarca se află pentru prima data în top 5 tări cu oferte de muncă adresate românilor.

  • Românii sunt mai atenți în alegerea jobului

În timp ce în urma cu 8-10 ani un român aplica în medie la 6-7 joburi în același timp, in prezent românii sunt mai selectivi în ceea ce privește alegerea unui loc de muncă în străinătate. Astfel că rata aplicării, conform datelor statistice Tjobs.ro, este de 1,36 aplicări de la o singură persoană la joburi. Românii sunt solicitați la muncă în străinătate pe diverse domenii unde alte naționalități nu au persoane calificate sau pregătite așa cum avem încă la noi în țară.

  • Nevoile majore de personal român sunt pe: Hotel – Turism și domeniul Medical

Domeniu de hotel – turism ocupa 45% din totalul ofertelor de muncă. Următoarele domenii în care românii sunt la mare căutare sunt: personalul medical (26% din totalul locurilor de muncă), Îngrijire bătrâni (12%), comerț/vânzări (9%) și domeniul transporturilor (rutier, feroviar, aerian, naval).

Un exemplu de domeniu în care românii sunt aproape ”vânați” este domeniul industriei, unde, operatorii CNC și programatorii CNC sunt la mare căutare. Astfel că francezii, englezii, olandezii, sunt dispuși să platească salarii de 2.000 de euro net pe lună, plătesc de multe ori transportul și cazarea, doar pentru a putea beneficia de acești meseriași ”pe cale de dispariție” în alte țări din Europa. Sudorii sunt extrem de apreciați în afară, în special în Franța, Germania și Marea Britanie. Sudorii MIG în aluminiu pot găsi de asemenea joburi foarte bine plătite, precum acest loc de muncă de sudor MIG în aluminiu din Germania. Fierarii betoniști care lucrează în Olanda de exemplu, primesc salarii de 1.500 de euro și în plus, li se plătește și cazarea.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: