GadgetTrends

POLITEHNICA, pe lista primelor 5 universități europene care vor utiliza Intel Galileo

Intel Technology Day 2013 (2)Intel susține creativitatea și inovația din învățământul superior tehnic din România și include Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) pe lista primelor 5 universități europene și 17 din lume, care vor utiliza plăci de dezvoltare Intel® Galileo. Anunțul a fost făcut astăzi de Monica Ene-Pietroșanu, Country Manager al Intel Romania Software Development Center, în cadrul evenimentului Intel Technology Day 2013, Mobile Innovation Edition, organizat la Universitatea POLITEHNICA din București.

UPB va beneficia de 40 de plăci de dezvoltare Intel® Galileo, ce vor fi utilizate începând din acest an universitar, pentru scrierea de cursuri și dezvoltarea de curriculum în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare. Peste 400 de studenți vor avea acces la această nouă tehnologie Intel, la cursuri și laboratoare, precum și pentru elaborarea de proiecte de studiu individual (lucrări de Licență, Masterat sau Doctorat).

“Suntem bucuroși să putem susține creativitatea și inventivitatea studenților Facultății de Automatică și Calculatoare, punându-le efectiv la dispoziție cele mai noi tehnologii Intel, imediat după lansarea mondială”, a declarat Monica Ene-Pietroșanu, Country Manager al Intel Romania Software Development Center. “Includerea Universității POLITEHNICA din București pe lista primelor cinci universități europene care beneficiază de Galileo este un semn de recunoaștere a calității învățământului superior tehnic din țara noastră”, a mai spus ea.

Intel® Galileo este o placă de dezvoltare Open Source, bazată pe procesorul System-on-Chip, Intel® Quark X1000, de cinci ori mai mic decât procesorul Intel® Atom™ și cu consum de 10 ori mai redus decât acesta. Galileo este perfect compatibilă hardware și software cu platforma Arduino, un standard pentru entuziaști, artiști, designeri și pasionați de știință, interesați să dezvolte proiecte de tip “do-it-yourself”. Aceste proiecte necesită resurse minime din partea dezvoltatorilor și au aplicabilitate în domenii precum automatizări, robotică, meteorologie, sănătate sau controlul gesturilor. Pentru dezvoltarea de proiecte cu Intel® Galileo se poate folosi Linux, Mac OS* și Microsoft Windows*.

 “Accesul la noile plăci de dezvoltare Intel® Galileo le va oferi studenților noștri șansa de a accelera cercetarea și dezvoltarea universitară cu proiecte din domeniul Open Source, pe arhitectura Intel. Suntem onorați să facem parte din elita universităților tehnice mondiale incluse în acest proiect”, a declarat Nicolae Țăpuș, Vicepreședinte al Senatului Universității POLITEHNICA din București.

Colaborarea oficială dintre Intel și Universitatea POLITEHNICA din București  a început în octombrie 2012, odată cu inaugurarea Intel Student Open Lab, laborator destinat cercetării și dezvoltării în domeniul software Open Source, de care beneficiază anual 650 de studenți la licență, masteranzi și doctoranzi.

În noiembrie 2010 Intel a deschis la București Intel Romania Software Development Center (IRSDC), centrul software care se ocupă cu cercetarea și dezvoltarea pe platforme mobile, precum Linux și Android.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button