BusinessCompaniiHealth

La discuții cu Dan Drăghici – omul care organizează Dental Future 2019, evenimentul care aduce la Iași tehnicieni dentari și stomatologi din întreaga lume

În zilele de 25 și 26 ianuarie va avea loc la Iași, Dental Future 2019, un eveniment dedicat tehnicienilor dentari și stomatologilor. Evenimentul este abia la a doua ediție, dar are deja anvergură internațională.

Chiar de la prima ediție, evenimentul a avut un succes peste așteptările lui Dan Drăghici, general managerul al Drăghici Dental, omului care a venit cu ideea acestui eveniment care se adresează unor piețe care de ani buni au devenit din ce în ce mai atractive din punct de vedere financiar pentru investitorii din România.

Probabil de aceea, interesul pentru un astfel de eveniment este atât de ridicat. Dar pentru a afla mai multe detalii am decis să vorbim despre importanța unui astfel de eveniment, direct cu Dan Drăghici.

Cum a fost prima ediție a evenimentului și ce așteptări aveți de la cea de anul acesta?

Prima ediție a oricărui eveniment este întotdeauna cea mai frumoasă, mai ales că noi am pornit la drum cu o oarecare „inconștiență“, dorind să reunim o seamă de prieteni într-un eveniment care să reflecte întru totul felul în care vedem noi lucrurile, adică mai detașat și cu foarte multă pasiune. Altfel, în 2018, DENTAL FUTURE a reunit peste 200 de participanți, parteneri și colaboratori. La eveniment au participat 12 speakeri din 8 țări, respectiv Luxemburg, Italia, Grecia, Ungaria, Germania, Spania, Coreea de Sud, alături de specialişti români cu vizibilitate europeană. Cât privește apropiata ediție a II-a, în mod cert va fi testul nostru de anduranță și ne va arăta capacitatea de a replica evenimentul, de a-i oferi stabilitate și de a-l plasa în calendarul obligatoriu anual al evenimentelor de profil în domeniul stomatologiei și tehnicii dentare. Am aproape certitudinea că nu vom dezamăgi!

Cum a decurs procesul de ‘’înrolare‘’ a speakerilor? Aveți nume de referință, mai ales pe Show Yamamoto, unul dintre cei mai buni specialiști din lume.

Show Yamamoto este cotat între primii trei maeștri tehnicieni dentari din lume, cu apariții destul de rare în Europa, și este un real privilegiu să îl avem alături de noi. Într-o lume a tehnicii dentare în care vorbim tot mai mult despre tehnologiile de imprimare 3D sau de frezare CAD/CAM, este important să nu uităm rădăcinile acestei profesii și latura sa artistică dusă la perfecțiune. Sunt foarte multe nume importante în lista noastră și nu aș vrea să fac nimănui o nedreptate. DENTAL FUTURE nu este însă un eveniment care să își propună să etaleze vedete, pentru că, mai presus de orice, promovăm o anumită atmosferă care să genereze networking de calitate, o interacțiune extraordinară între participanți, între participanți și speakeri… Pe toată durata DENTAL FUTURE ne simțim ca o familie mai mare și nimeni nu este pus pe un piedestal pentru a fi admirat. Scopul final este acela ca participanții să învețe nu doar de la speakeri, ci și unii de la alții din experiențele lor profesionale. În plus, un lucru inedit în constituie reunirea domeniilor medicinei dentare și tehnicii dentare sub umbrela aceluiași eveniment și, astfel, sperăm să generăm o înțelegere mai profundă a provocărilor cu care fiecare medic stomatolog și tehnician dentar se confruntă. Aceasta pentru că, în final, cu toții își doresc foarte mult ca pacientul să plece mulțumit și fericit.

Ce provocări ați întâmpinat în organizarea evenimentului?

Provocările sunt aceleași ca în cazul oricărui eveniment de amploare, în special să reușești să îți faci loc în agenda speakerilor profesioniști, care este una foarte încărcată. Depindem de calendarul mondial al conferințelor pe teme de stomatologie, precum și de cel intern. Anul trecut am avut DENTAL FUTURE în martie, anul acesta suntem la finalul lui ianuarie, iar în 2020 am fixat deja zilele de 15 și 16 mai. O altă provocare este determinată de faptul că ne dorim cu tot dinadinsul ca acesta să fie evenimentul Iașiului, fapt care, în lipsa infrastructurii adecvate, face destul de dificilă deplasarea profesioniștilor din întreaga țară aici, cu excepția orașelor cu care avem legături aeriene directe. Le este mai simplu multor speakeri să ajungă direct din Spania sau din Italia printr-un zbor direct de la ei de acasă la Iași decât unor brașoveni, sibieni sau arădeni, să spunem.

De ce Dental Future? Cum v-a venit ideea?

Drive-ul, după cum spuneam, a fost dorința arzătoare de a face evenimentul, dublată de puțină inconștiență, puțin „aruncat cu capul înainte“ specific nouă. Fiind antreprenor, sunt obișnuit să îmi testez nu numai limitele mele, ci și pe cele ale colegilor mei din grupul de firme și datorită lor am dus evenimentul la a doua ediție. Alături de soția mea, Raluca Drăghici, care este medic stomatolog și director medical al clinicilor „Junior&Family“, călătoresc foarte mult la conferințe de profil în lumea largă. Este imposibil să vezi ce se întâmplă acolo și să nu îți dorești să aduci același vibe la tine acasă. Cum tot efortul meu antreprenorial se concentrează pe lumea stomatologiei și tehnicii dentare, această ramură medicală o „visez“ zi și noapte, la asta mă gândesc tot timpul: la business și la faptul că el nu poate crește în lipsa unei forțe de muncă înalt calificate și supermotivate.

Ce impact anticipați că va avea Dental Future în comunitatea stomatologiei și a tehnicii dentare din Iași și din România?

Este greu după o primă ediție și în pragul celei de-a II-a de cuantificat un impact. Îți faci foarte mulți prieteni cu ocazia unui astfel de eveniment, ca antreprenor-organizator, dar nu te poate iubi niciodată chiar toată lumea, în special într-un mediu atât de concurențial, și atunci îți mai faci și câte un ne-prieten pe ici-colo. Dincolo de prezentări și workshop-uri și câștigul real, imediat din punct de vedere profesional al celor care iau parte, medici dentiști sau tehnicieni dentari, există și un aspect perfect cuantificabil: numărul de tineri (8 anul trecut, 14 anul acesta) care beneficiază de sprijin material prin proiectul Fondul de Burse al Fundației Comunitare Iași grație sponsorizărilor făcute de partenerii noștri sub umbrela Conferinței DENTAL FUTURE.

Oferiți-ne mai multe detalii despre programul burselor pentru tineri, vă rog. Ați implementat acest program și anul trecut? Dacă da, cum a funcționat, câte burse ați acordat?

Bursele sunt acordate elevilor din clasele V – XII, cu media mai mare de 8,50 în anul școlar anterior, şi unde venitul pe membru de familie nu depășește 800 lei, dar care se implică atunci când li se oferă ocazia în activități extrașcolare. Prin intermediul donației din acest an, prilejuită de cea de-a II-a ediție a Conferinței Internaționale „Dental Future“, de peste 8000 de euro, numărul de burse acordate crește de la 8, câte au fost la ediţia din 2018, la 14. „Fondul de Burse” este un program al Fundației Comunitare Iași, prin care ieșenii ce își doresc să ajute la dezvoltarea unui tânăr se pot implica singuri sau împreună cu cei dragi. Pot alege să susțină cu o bursă în valoare anuală de 2.200 de lei un parcurs școlar care altfel ar putea fi presărat de dificultăți. În același timp, selectează viitorii bursieri și, timp de un an, le sunt aproape, urmărindu-le evoluția. Cea de-a 8-a sesiune a „Fondului de Burse” vine în sprijinul a 117 elevi, în total.

Ce vor afla concret participanții la eveniment? Pe ce se vor axa conferințele și workshopurile? 

O listă completă a temelor prezentărilor și workshop-urilor se regăsește pe site-ul nostru, www.dentalfuture.ro, unde vă invit cu mare drag. Avem două workshop-uri, unul pe stomatologie (susținut de Dr. Álvaro Bastida Freijedo, din Spania, autor al protocolului FILO pentru implantologie minim-invazivă) și unul pe tehnică dentară susținut de Master Dental Technician Show Yamamoto. Speakerii abordează multe teme legate de domeniul implantologiei, esteticii dentare, remodelare osoasă etc., cu un accent foarte important pus pe felul în care tehnologia modelează deja puternic prezentul medicinei dentare, o modifică în mod cu totul spectaculos în beneficiul pacientului. Apoi, toți specialiștii sunt preocupați de felul în care va arăta domeniul lor peste 5, 10, poate chiar 15 ani. La scara istoriei, câțiva ani reprezintă foarte puțin, dar experiența ultimilor doi-trei-patru ani ne-a arătat că schimbarea se produce aproape peste noapte, iar profesioniștii trebuie să țină pasul și să se reinventeze permanent. La fel și noi, în business-urile de stomatologie sau tehnică dentară, unde trebuie să investim permanent atât în pregătirea personalului, cât și în tehnologie de ultimă oră.

Cum vedeți viitorul stomatologiei și tehnicii dentare? La ce să ne așteptăm de la viitor?

Un lucru e cert: indiferent de felul în care se va așeza din punct de vedere logistic și administrativ zona serviciilor medicale dentare, pacientul va avea cel mai mult de câștigat de pe urma investițiilor constante în pregătirea medicilor și în tehnologie. Ne uităm foarte atent la tot ceea ce se întâmplă atât în afara României, dar și în interiorul ei. Piața se așează de o asemenea manieră, încât, peste câțiva ani jumătate din numărul de pacienți va fi atras de câțiva mari jucători (nu mai mult de 4-5). Cum se vor cristaliza aceste 4-5 proiecte în România este marea întrebare de pe buzele tuturor antreprenorilor din domeniul medicinei dentare! Din acest motiv ne vom concentra foarte mult în lunile care urmează pe proiectul „Junior&Family Partner“, o platformă sindicalizată care se adresează cabinetelor stomatologice din România. Lansăm acest concept după mulți ani de experiență, reunind servicii oferite de către grupul nostru de firme și încercând să ușurăm viața medicului stomatolog, care nu este afiliat unui mare lanț de clinici dentare. Platforma îi va degreva pe proprietarii de cabinete mici de responsabilități precum relația cu furnizorii, monitorizarea stocului de materiale necesare activității până la întocmirea documentelor către Casa de Asigurări de Sănătate, precum și de alte activități administrative. Cabinetele partenere își vor păstra autonomia și vor avea acces la lucrări de tehnică dentară premium (în ceea ce privește calitatea și timpul de execuție), aparatură medicală de top, consumabile și consultanță din partea specialiștilor în diverse ramuri ale stomatologiei, conferințe și cursuri susținute de speakeri naționali și internaționali, servicii de marketing și promovare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button