Conform tradiției, de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească preparatele specifice, precum ouale roșii, drobul și friptura de miel. La capitolul desert, varietatea este însă mult mai largă și cozonacul și pasca pot fi acum completate de torturi și prăjituri diverse. O opțiune ușor și rapid de preparat sunt cupcakes-urile. Ornate cu inimioarele colorate de zahăr Mărgăritar, aceste prăjituri vor face fără îndoială deliciul invitaților.
Durată pregătire: 20 minute
Durată coacere: 20 minute
200g făină
1 linguriță praf de copt
1 linguriță sare
110g unt lăsat la temperatura camerei
100g zahăr Mărgăritar
2 ouă
120ml lapte
Pentru ornarea cupcakes-urilor: Inimioare colorate de zahăr Mărgăritar
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 170 grade C. Dacă aveți forme pentru brioșe, treaba este ca și făcută! Se așază în forme cupele de hârtie. Pentru un strop de creativitate, se poate opta pentru forme din hârtie colorată.
Se amestecă untul cu zahărul cu ajutorul mixerului. Se adaugă apoi pe rând ouăle și se omogenizează cu mixerul până când compoziția capătă o textură spumoasă. Se adaugă apoi făina, amestecată în prealabil cu praful de copt și puțină sare, și laptele. Se mixează compoziția până se încorporează toate ingredientele.
Se pune compoziția în formele de brioșe și se bagă apoi la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Odată scoase din cuptor, brioșele se lasă să se răcească, după care pot fi decorate după bunul plac. Noi recomandăm inimioarele colorate de zahăr Mărgăritar pentru ornare. Nuanțele de roz și albastru vor aduce zâmbetul pe buzele tuturor.