BMW continuă să fie cel mai mare exportator de automobile din SUA BMW continuă să fie cel mai mare exportator de automobile din SUA
Pentru al cincilea an consecutiv, BMW Manufacturing este lider al exporturilor auto din SUA în ceea ce priveşte valoare absolută, conform datelor publicate de... BMW continuă să fie cel mai mare exportator de automobile din SUA

Pentru al cincilea an consecutiv, BMW Manufacturing este lider al exporturilor auto din SUA în ceea ce priveşte valoare absolută, conform datelor publicate de Departamentul de Comerţ al SUA. BMW a exportat 234.689 de modele X de la uzina sa din Spartanburg (Carolina de Sud) pe parcursul anului 2018.

Aproximativ 81% dintre aceste automobile Sports Activity Vehicle şi Coupé au fost exportat prin Portul Charleston, cu o valoare a exportului de peste 8,4 miliarde de dolari, conform datelor Departamentului de Comerţ. Aceasta confirmă că uzina din Carolina de Sud este, ca valoare absolută, principalul exportator auto din SUA.

Restul de 19% de modele BMW  au fost exportat prin alte cinci porturi din sud-estul SUA: Savannah (Georgia), Brunswick (Georgia), Jacksonville (Florida), Miami (Florida) şi Everglades (Florida). În total, uzina din Spartanburg a exportat aproape 66% din volumul său de producţie, care a fost de 356.749 de unităţi. Volumul de producţie şi exporturile BMW Manufacturing au scăzut uşor în 2018 din cauza schimbării modelelor foarte populare BMW X4 şi BMW X5.

“În ciuda schimbării de model de anul trecut şi actualelor incertitudini privind comerţul şi tarifele, uzina din Spartanburg contribuie pozitiv în continuare la balanţa comercială SUA”, a declarat Knudt Flor, preşedinte şi director executiv al BMW Manufacturing. “Această realizare reconfirmă cu claritate angajamentul actual al BMW în SUA. Prin modelele suplimentare precum primele BMW X7, BMW X3 M şi X4 M, dar şi recent anunţatele versiuni plug-in hybrid BMW X3 şi X5, anticipăm o creştere a producţiei şi exporturilor pentru 2019.”

În 2017, BMW a anunţat o investiţie suplimentară de 600 de milioane de dolari în uzina din Spartanburg în perioada 2018-2021 pentru infrastructura de producţie pentru viitoarele generaţii ale modelelor X. Luna trecută, uzina a produs automobilul BMW cu numărul 4.500.000 construit în Carolina de Sud. În cea de-a doua parte a acestui an, angajaţii vor sărbători 25 de ani de producţie BMW în statul Carolina de Sud.

“Parteneriatul remarcabil dintre BMW şi Carolina de Sud continuă să evolueze, iar acest lucru este evident în faptul că statul nostru rămâne lider naţional al exporturilor de automobile produse”, a declarat secretarul pentru comerţ al Carolinei de Sud, Bobby Hitt. “Felicit BMW şi angajaţii săi pentru un nou an foarte bun. Împreună, am demonstrat că «Just Right» este potrivit pentru Carolina de Sud.”

“BMW este un utilizator semnificativ al portului, ale cărui operaţiuni reprezintă un avantaj extraordinar pentru Port şi statul Carolina de Sud”, a declarat Jim Newsome, preşedinte şi director executiv al Autorităţii Portuare Carolina de Sud. “În calitate de clienţi ai Portului Interior Greer şi ai Portului Charleston, extinderea continuă a BMW a fost un vector al volumelor mari de import şi export ale noastre. Suntem mândri să deservim cel mai important exportator auto al naţiunii şi aşteptăm cu nerăbdare să sprijinim creşterea sa continuă.”

Uzina BMW Group din Spartanburg produce zilnic peste 1.400 de automobile. În 2018, uzina din Spartanburg a produs 356.749 de automobile, devenind astfel cea mai mare fabrică BMW Group din lume. Fabrica are o capacitate de producţie de 450.000 de maşini şi are peste 11.000 de angajaţi.

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.