Galaxy S8+, un telefon memorabil care a schimbat multe Galaxy S8+, un telefon memorabil care a schimbat multe
Galaxy S8 și S8+, ahh, ce surpriză au fost. Au uimit pe toată lumea. Zic eu. Chiar mai mult decât o făcuse doi ani... Galaxy S8+, un telefon memorabil care a schimbat multe

Galaxy S8 și S8+, ahh, ce surpriză au fost. Au uimit pe toată lumea. Zic eu. Chiar mai mult decât o făcuse doi ani mai devreme Galaxy S6 Egde. Și chiar mă gândeam înainte de lansare ce putea generația S8 să aducă în plus, după un Galaxy S6 Edge revoluționar și un telefon aproape perfect precum Galaxy S7 Edge. Dar… așteptarea a meritat!

Recunosc că am stat cu urechile ciulite luni bune înainte de lansare pentru a afla cele mai noi zvonuri. Văzusem eu câteva ”scăpări” în online, dar nimic nu s-a comparat cu impactul pe care l-a avut momentul lansării. Nimic din ce văzusem înainte nu anunța o schimbare atât de mare de design.

A fost greu de anticipat și succesul pe care l-a avut. A stabilit noi recorduri în vânzări, pe care niciun alt producător de telefoane nu le-a stabilit în primele săptămâni de la lansare. Poate părerea unuia nu contează, dar au fost milioane de oameni din întreaga lume care s-au îmbulzit să cumpere noile Galaxy S8 și S8+.

Ecranul Infinity a setat un nou trend pe piață

Nu puțini au fost cei care au spus la acea vreme că ”Samsung Galaxy S8” este poate cel mai bun telefon făcut vreodată. Design-ul ne-a uimit pe toți, în special datorită noului ecran Infinity. De departe cel mai frumos display pe care l-am văzut până atunci și după aceea. Elegant, generos, luminos, plin de culoare. Și asta, în ciuda dimensiunilor mai mari ale ecranului, telefoanele erau mai mici, mai compacte. Ecranul se scurgea perfect pe marginile curbate telefonului. Îți crea impresia că imaginea nu le încheie în marginea ecranului și aveai intenția de a întoarce telefonul să vezi unde se termină imaginea.

Îmi aduc aminte și acum că l-am despachetat în stația de metrou, iar în jurul meu a apărut imediat o gașcă de puștani care m-au rugat să îl butoneze și ei două-trei minute. Am făcut unboxing-ul chiar acolo, cu ei, și asta cu toate că nu le-a mai păsat că au chiulit de la ora de română.

Și uite așa, pot spune că Galaxy S8+ a devenit imediat preferatul meu, pentru că sunt adeptul telefoanelor cu ecrane mari. Bine, recunosc că mi-ar fi plăcut la fel de mult și fratele său mai mic, însă „bigger is better”.

Și uite așa s-a creat o adevărat agitație în jurul acestui telefon. Citeam la un moment dat un review al unui blogger din SUA și m-a surprins foarte puternic pentru că, deși era fan declarat iPhone, nota după doar două săptămâni de testare ”că i se va părea ciudat să se mai întoarcă la al lui iPhone-ul 6 Plus”. În plus, adăuga la acea vreme că se gândește tot mai mult să treacă pe Samsung, după ani buni de utilizare a telefoanelor de la Apple. Lucru pe care eu îl făcusem deja cu câteva generații de mobile înainte.

Faptul că un fan Apple se arăta atât de entuziasmat de un telefon de la Samsung, mi-a confirmat că nu doar mie mi s-a părut că este un telefon incredibil. Că nu e doar o opinie deformată de subiectivismul unui utilizator de telefoane Samsung.

Selfie-uri mai clare, mai luminoase, făcute la întuneric și pe grabă

Chiar dacă Galaxy S8+ a venit cam cu aceeași cameră pe care o avea și Galaxy S7 Edge, s-au simțit din plin îmbunătățirile aduse soft-ului. Camera a devenit și mai rapidă, pozele și mai vii. Nu de alta, dar aveam nevoie în continuare de un telefon care să țină pasul de timpurile, iar concluzia specialiștilor a fost că și Galaxy S8+ avea cea mai bună cameră de pe piață. Iar pozele pe care le veți vedeți în galeria de mai jos, sunt dovada că fotografiile făcute cu vârful de gamă de la Samsung au surprins frumusețea adevărat a locurilor vizitate în trip-urile noastre prin Europa.

Și, totuși, pe partea foto cel mai mare plus pe care l-a adus Galaxy S8+ a fost camera selfie. A fost bun și Galaxy S7 Edge, dar de această dată am primit pe unul din vârfurile gamei de la Samsung o cameră selfie așa cum îmi doream. Nu prea a avut concurenți pe piață. Am putut în sfârșit să ne facem selfie-urile dorite de prin locurile unde ne plimbam. Și toate ieșeau perfect din prima încercare. Fără să zicem… hai să mai încercăm odată.

Senzor de 8MP și cu diafragma de 1,7 și un autofocus rapid. Ce a însemnat toate astea? 8MP a însemnat poze la o rezoluție mult mai mare. Diafragma mai mare permite captarea de mai multă lumină ceea ce a însemna selfie-uri mai bune în condiții de luminozitate mai scăzută, iar autofocusul rapid a însemnat selfie-uri mai clare în călătoriile în care ești mereu pe fugă. Cool, nu?

Primii cu Snapdragon 835, cu un dock performant, primul buton Home haptic 

Dar Samsung nu s-a oprit aici. A fost producătorul care în 2017 a adus, în premieră, procesoarele Snapdragon 835. Cele mai puternice procesoare de la acea vreme. Plus cei 4GB memorie RAM, Galaxy S8+ nu a avut concurență la capitolul performanțe, fluiditatea de rulare a aplicațiilor și, în special, a jocurilor mele din lungile perioade de așteptare din aeroporturi. Da… am făcut și asta… și nu vorbim aici doar e celebrul Candy Crush.

Pentru mine, S8+ a fost un telefon cu un dock performant, DeX, care mi-a permis să-mi prelucrez pozele din telefon într-o manieră PC, pentru că mi-a dat voie să conectez telefonul la un monitor, tastatură și mouse. Și uite așa nu a mai trebuit să-mi copiez pozele în calculator pentru a face selecții sau pentru editare.

Un alt aspect are a surprins pe toată lumea și care a devenit deja un element specific telefoanelor din familia Galaxy S, este butonul Home haptic. Samsung a scos butonul fizic pentru a face loc minunatului ecran Infinity.

Nu mă așteptăm, însă, să nu-i duc lipsa. După ani la rând în care butonul Home a făcut parte din rutina zilnică de utilizator de smartphone, Samsung a venit cu o soluția care a făcut butonul Home fizic să nu-mi lipsească de loc.

În zona în care era în mod normal butonul Home, Samsung a instalat un senzor de presiune care activa funcția pe care o deținea clasicul buton fizic. În plus butoanele virtuale de ”Back” și ”Multitasking” au rămas în acelea poziții așa că schimbarea drastică de design nu a afectat mdul de utilizare. Un telefon complet nou, dar experiența de utilizator a rămas una familiară.

Pe scurt, Galaxy S8+ a fost o experiență plăcută de la un capăt la altul. Este unul din telefoanele pe care le voi ține tot timpul minte, pentru a venit cu foarte multe noutăți și care mi-a oferit nivelul de performanță și de calitate a fotografiilor pe care le voiam. A fost un telefon căruia nu am avut ce să-i reproșez. Dar… urmează seria Galaxy S9 și S9+.

  • Monica

    08/03/2019 #1 Author

    Este intr-adevar un telefon de nota 10 care isi merita banii.

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.