Rețete de desert pentru o masă de Crăciun de neuitat Rețete de desert pentru o masă de Crăciun de neuitat
Dacă ți se întâmplă să crezi că nimic nu poate fi mai bun decât o cafea, mai gândește-te o dată și inspiră-te din atmosfera... Rețete de desert pentru o masă de Crăciun de neuitat

Dacă ți se întâmplă să crezi că nimic nu poate fi mai bun decât o cafea, mai gândește-te o dată și inspiră-te din atmosfera Crăciunului. De la rețete rapide și simple la feluri care îți vor uimi oaspeții, gândește-te la o ocazie în care îți va face plăcere să pregătești ceva cu propriile mâini și intră într-o lume a tradiției și a ideilor originale, toate legate de un singur ingredient: cafeaua. Lavazza te poate ajuta să îți îndeplinești dorința de a găsi această idee specială, adăugând o notă unică Crăciunului tău.

Panettone cu Zabaglione de cafea

Fie că pregătești o surpriză de dimineață, o cină plăcută alături de prieteni, un prânz sau o gustare delicioasă, renumitul cozonac italian Panettone (literalmente „pâine mare”) este alegerea perfectă pentru a însoți cele mai simple plăceri ale vieții italiene: să îi aduni pe cei dragi în jurul tău și să vă bucurați de momente frumoase împreună. Pentru a transforma Panettone într-o “rețetă” specială cu care să-ți surprinzi oaspeții, adaugă pur și simplu niște “Zabaglione” de cafea și serviți-le împreună.

Mod de preparare

Separă gălbenușurile de albușuri și pune-le într-o cratiță împreună cu zahărul, apoi adaugă cafeaua și lichiorul.

Amestecă cu un tel și bate crema zabaglione într-un bain-marie până când amestecul devine moale și își dublează volumul.

Taie apoi felii de panettone și prăjește-le puțin pe ambele părți.

Mod de prezentare

Așază un strat de zabaglione pe farfurie și o cupă de înghețată deasupra.

Pune restul de felii de panettone lângă acesta, decorează cu fructe de pădure și presară peste el zahăr pudră.

Cafeaua ideală pentru rețetă este:

Qualità Rossa

O cafea aromată, ideală pentru a-ți da un plus de energie la începutul zilei. Combinând sortimente naturale de Arabica Braziliană și Robusta, rezultatul este un  espresso plin, echilibrat și foarte savuros.

 

Lavazza Coffee Parfait – desertul Semifreddo

Dacă Panettone nu este alegerea ta preferată, Lavazza îți sugerează ca alternativă o rețetă elegantă și ușoară pentru prepararea semifreddo-ului de cafea făcut cu espresso: Lavazza Coffee Parfait.

Mod de preparare

Amestecă cele 4 gălbenușuri de ou cu 60 de grame de zahăr.

Bate cele 4 albușuri cu 60 grame de zahăr.

Înmoaie gelatina în apă rece.

Bate frișca.

Combină frișca cu gălbenușurile.

Topește gelatina în cafea și adaug-o amestecului.

Adaugă albușurile amestecând de jos în sus.

Toarnă apoi amestecul într-o formă dreptunghiulară.

Acoper-o cu felia de blat și las-o la înmuiat în cafea îndulcită.

Așaz-o în congelator timp de 6 ore.

 

Mod de prezentare

Taie o felie de semifreddo.

Taie-l din nou la jumătate, la un unghi de 45 °.

Aranjeaz-o pe farfurie și servește-o cu sos de caramel.

Cafeaua ideală pentru această rețetă este:

Qualità Oro

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.