Turist in Bucuresti: acasa ca … in vacanta! Turist in Bucuresti: acasa ca … in vacanta!
Bucurestiul a fost si va ramane intotdeauna o varianta buna pentru o escapada turistica de weekend. La tot pasul poti sa gasesti stradute pe... Turist in Bucuresti: acasa ca … in vacanta!

Bucurestiul a fost si va ramane intotdeauna o varianta buna pentru o escapada turistica de weekend. La tot pasul poti sa gasesti stradute pe care ne le-ai descoperit, restaurante inedite cu bunatati de degustat si … zeci de locuri cozy de incercat. Pentru noi, Ibis Styles Erbas a fost si va ramane unul din acele hoteluri in care ospitalitatea se imbina cu designul atractiv si care fac din Bucuresti un oras mai frumos. Si, daca nu ai planuri de weekend, eu si Marian iti povestim cum este sa fii #turistin #bucuresti. Da… in Bucuresti!

De fiecare data cand plecam in vacante sau escapade de weekend, alegem un hotel cu un “aer nou” si un design atractiv. Un loc in care sa ne simtim bine si in care sa ne bucuram ca revenim dupa o zi de alergat pe stadutele mici sau mari ale oraselor Europei. Si de data aceasta norocul ne-a suras. Am ales sa fim turisti in propriul oras si sa redescoperim frumusetile capitalei.

Am aflat ca Ibis Styles, marca economică a AccorHotels, s-a deschis recent (iulie 2018), intr-un spatiu cu caracter energic, atmosfera calda si design tematic in zona constructiilor. Ne-am uitat un pic pe detalii si ne-am dat seama ca este optiunea perfecta pentru noi. De ce? Pentru ca Ibis Styles oferă un design și o atmosferă unice, un serviciu relaxat, prietenos și primitor. Nu este prima oara cand mergem pe mana acestul brand si de fiecare data am plecat multumiti si cu zambetul pe buze. Atat din Budapesta cat si din Berlin.

Revenind la escapada noastra turistica, la 12 fix am “parasit” resedinta din “Lacul Morii” si am plecat spre hotel. Cu bagaje, binenteles, ca adevarati turisti J! Am ajuns relativ rapid, circa 15 minute cu masina. Amplasat in zona de Nord a Capitalei, la mai putin de 1 km de zona de business din cartierul Pipera si de Mall Promenada, dar si de alte atractii culturale importante ale capitalei, hotelul Ibis Styles Bucuresti Erbas este considerat destinatia perfecta pentru cei care calatoresc in interes de serviciu, cat si in interes personal, pentru o experienta urbana desavarsita!

Odata intrati in hotel, am fost intampinati intr-un mod placut. Cu zambetul pe buze, receptionistul ne-a prezentat facilitatile hotelului, dar si (surpriza) ce atractii turistice putem vizita in Bucuresti.

Am aflat ca ibis Styles Bucharest Erbas este cel mai nou hotel din București, are 80 de camere cu elemente de design adaptate asteptărilor clienților de afaceri cat și de leisure, un restaurant clasificat – STEEL, un bar, o sală de conferințe, un business lounge și un colț pentru copii.

Ajunsi in camera, am fost placut impresionati de design si spatiu. Ne-am dat seama ca provocarea lor a fost să combine două idei diferite: ideea de bucurie, tinerețe, umor de calitate și  creativitate cu aceea a unui șantier de construcții, care are un caracter dinamic, efervescent, activ și este în continuă schimbare. Si chiar le-a reusit.

Dar, pentru noi, a fi turist intr-un loc presupune si desfatarea papilelor gustative cu delicii specifice zonei. Si pentru ca era ora pranzului, am ales sa mancam in oras si apoi sa ramanem sa descoperim cateva din obiectivele turistice ale Bucurestiului. De data aceasta, Funky Resto Bar din Dorobanti a fost alegerea noastra.  Conceptul Funky Resto Bar este de restaurant-cafenea-bar-club si este foarte usor de reperat, fiind localizat central, foarte aproape de Piata Romana, pe Calea Dorobanti 33A, la parterul unei cladiri de birouri.

Marian a ales sa comande carne de vita, iar eu am ales peste. Excelent preparate si servite. Si, totusi. Nu puteam pleca fara a ne rasfata cu desertul vedeta: placinta cu  mere si inghetata. Bine… fie. Si cu clatite.

In meniu mai gasiti: Salmon Sashimi, Beef Carpaccio, bruschete cu vita sau somon, salata de rata, salata cu creveti, salata Quinoa, salata cu sparanghel si branza de capra, Spaghetti Carbonara, Turkey Risotto, Vegetarian Risotto, somon la gratar cu legume crocante, file de porc cu mamaliga cheesy, carne de vita cu ciuperci si sos de piper, antricot la gratar cu usturoi prajit, rosii cherry si sos bearnaise.

Fie mic-dejun, pranz sau cina, desertul nu poate lipsi: tarta cu mere, lava cake cu cirese amarena si sufleé glace aux fruits. Ce ziceti de optiunile noastre? Va fac cu ochiul? 🙂

De aici am plecat pe jos spre Piata Victoriei. Dupa un pranz copios, plimbarea pe stradutele Bucurestiului este intotdeauna placuta si binevenita. Si, pentru ca am vazut un grup de copii veseli iesind din Muzeul Antipa, mi-am adus aminte ca nu-l mai vizitasem din gimnaziu.  Asa ca… de ce sa nu intram? Ca si prima data, a fost fascinant! O adevarata lectie deschisa.

Trebuie sa stiti ca Muzeul a luat fiinţă la 3 noiembrie 1834, la iniţiativa fratelui domnitorului Alexandru Ghica, Marele Ban Mihalache Ghica, care a donat colecţii importante, incluzând monede greceşti, romane şi bizantine, colecţii de minerale, fosile, moluşte, peşti, păsări şi mamifere, precum şi opere de artă. Deşi fusese conceput ca un cabinet de istorie naturală, muzeul a căpătat un caracter de instituţie mixtă, adăpostind antichităţi, tablouri vechi şi curiozităţi naturale.

Cele mai importante donaţii au fost primite de la dr. Hilarie Mitrea, în perioada în care era director profesorul Gregoriu Ştefănescu (1867-1893). Acestuia din urmă i se datorează şi descoperirea celei mai importante piese din colecţiile muzeului, scheletul de Deinotherium gigantissimum.

Pe parcursul timpului, muzeul a fost găzduit în diferite clădiri din Bucureşti. Sediul actual a fost proiectat şi construit prin strădania Dr. Grigore Antipa, director în perioada 1893 – 1944. Muzeul realizat de marele savant era modern atât prin modul de expunere, cât şi prin rolul şi activitatea sa.

De asemenea, prin eforturi susţinute Grigore Antipa a îmbogăţit substanţial colecţiile instituţiei cu piese valoroase din toate colţurile lumii. Tot lui Grigore Antipa i se datorează şi realizarea în Bucureşti a primelor diorame biogeografice, model extins apoi la marile muzee ale lumii.

Am pornit, apoi, la pas spre … Arcul de Triumf. Monumentul, proiectat de Petre Antonescu, a fost construit în perioada 1921-1922, renovat în perioada 1935-1936, și din nou renovat începând din 2014. Daca nu stiati, el comemorează victoria României în Primul Război Mondial, are 27 m înălțime, cu o singură deschidere și este de formă paralelipipedică.

Machetele au fost executate de artiști plastici, iar pentru cioplirea marmurei de Rușchița, pe lângă sculptorii autohtoni, s-a apelat și la un număr de zece sculptori din Italia.

Bineinteles ca aceasta plimbare ne-a facut pofta… de ceva dulce! Fani ai clatitelor, auzisem noi ceva ca s-ar fi deschis, recent, o clatitarie cu specific bretagn si am zis ca trebuie sa mergem sa degustam asemenea bunatati. Am gasit la Nominoe o pravalioara care este o autentica „clatitarie” bretona, cu „clatite sarate” facute din adevarata faina de hrisca bretona bio, fara gluten in mod natural, si totodata si clatite dulci.

Ambele completate cu umpluturile bretone cele mai traditionale si, nu in ultimul rand, cel mai bun cidru artizanal breton, elaborat in cea mai veche cidrarie artizanala bretona inca in activitate (brut, dulce si bio, toate 3 premiate cu medalia de aur la ultimul Concurs Agricol de la Paris).

Tot aici, am gustat si (poate) cea mai buna bere artizanala romaneasca, nefiltrata si nepasteurizata (IPA si alba).

Nominoe este, totodata, o bacanie, din care clientii pot achizitiona atat cidrul si berea sus mentionate cat si adevarati biscuiti artizanali bretoni („galettes” si „palets”) si bomboane caramel cu unt sarat. In ambele zone, accentul este pus pe produsele traditionale, artizanale, naturale si bio. Pe scurt, bunatatile de aici sunt geniale! Si diferite fata de celelalte creperii.

Si, pentru ca se facuse oarecum tarziu, ne-am adus aminte ca baiatul de la receptia Ibist Style Erbas ne-a recomandat sa nu ratam fantanile din Piata Unirii. Recunosc, desi erau deschise de ceva vreme, nu am avut timp sa le vizitam. Momentul ideal! La un 19:30 am ajuns in zona, iar la 20:00 am avut parte si de spectacol. Trebuie sa va spun. La o prima vedere, pot spune ca sunt (aproape) la fel de fascinante ca cele din Dubai.

Un alt punct de interes care ne-a atras atentia de turisti in acaeasta zona sunt si restaurantele cu iz urban deschise pe malul Dambovitei, in apropiere de Biblioteca Nationala. Apusul vazut de aici este unul de poveste. Iar daca il prindeti de pe una din terasele acestor restaurante, veti avea parte de o seara senzationala.

Si, uite asa, dupa aproximativ 16 km la pas prin Bucuresti, ne simteam unpic obositi. Am luat decizia ca cina sa o servim la restaurantul hotelului. Si bine am facut. Mancarea de aici a fost … wow. Servirea impecabila. De data aceasta eu am ales sa degust un preparat pe baza de vita, iar Marian s-a dat pe … rata.

Alaturi de aceste bunatati ne-au fost recomandate catva vinuri bune din care sa alegem. Nici aici nu am putut incheia masa fara desert. Fara regrete! Si deserturile au fost delicioase, cu tenta de prajuri de casa. Si eu ador prajiturile de casa!

Ca orice turist obosit, ne-am intors si in camera de hotel pentru cateva ore bune de odihna. Doar a fost o zi plina, nu? Ambientul de aici este unul placut: design minimalist, lumina calda, spatiu colorat, mesaje dragute pe pereti, iar tematica de constructii este una jucausa. De asemenea, merg pe stilul nordic, unde spatiul este folosit la maxim, lasand clientului locul de care are nevoie pentru a se bucura de lejeritate si odihna.

Dupa un somn bun, ne-am trezit fresh. Si cu pofta de mancare! J La fix! Micul dejun ne astepta! Un mic dejun copios: de la oua prajite, bacon, omleta, bacon, salate, mezeluri, pana la produse de patisserie calde si sucuri naturale. Iar cafeaua este ce trebuie pentru o dimineata somnoroasa! J.

Pentru ca mai aveam ceva timp pana la check-out, l-am fructificat: Marian cu scrisul, iar eu m-am bucurat de niste reviste bune. Duminicile sunt facute pentru rasfat sau odihna! Asa ca ne bucuram de ele la maxim!

La plecare, ne-am dat seama ca schelele metalice atârnate deasupra recepției hotelului, stâlpii cu imitații de cofraje din lemn din hol, umbra schelelor de pe podea, armăturile, accesoriile și mobilierul minimalist din camera sunt câteva dintre elementele simbolice și decorative care conturează motivul primar al designului hotelului Ibis Styles – un șantier de construcții, în stil pop-art.

Iar, a fi turist in orasul tau este varianta ideala de a evada din rutina. Sau moment de rasfat, dedicat tie si celui drag. Si …thanks God, Bucurestiul este plin de locuri frumoase, pe care nu le-ai descoperit inca. Singuri sau alaturi de persoana iubita. Va garantez ca nu veti regreta.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.