Calcatul rufelor: de la “hate” la placere! Calcatul rufelor: de la “hate” la placere!
De cand ma stiu nu mi-a placut sa calc rufe. Nu am avut acest “talent” si nici nu m-am inteles prea bine cu fierul... Calcatul rufelor: de la “hate” la placere!

De cand ma stiu nu mi-a placut sa calc rufe. Nu am avut acest “talent” si nici nu m-am inteles prea bine cu fierul de calcat. Dar am perseverat. Pana intr-o zi, cand acesta din urma s-a  stricat. Nu din cauza mea. Si-a dat duhul ca era prea vechi. Cred. Mare bucurie pe mine. Atunci am realizat ca este timpul pentru o schimbare radicala. Cine stie, poate o statie de calcat este … altceva. Si nu orice statie. Am tot vazut eu prin social medica ca multe femei cu stil laudau Rowenta. Da, recunosc, a fost dragoste la prima atingere de abur pe camasa. Dar cum a fost posibil ca totul sa se schimbe la 180 de grade? Va spun mai jos.

In primul rand vreau sa va povestesc, pe scurt, despre “talentul” meu la  capitolul calcat haine. Vai! Nici nu pot sa va descriu cum arata o camasa calcata de mine. ”Calcata in picioare”, as putea spune. Sa nu mai vorbim despre lucruri ceva mai complicate: o rochie de in cu detalii, volane si guleras. Cosmar! Timp pierdut! Rezultat dezastruos!

Ok, talentul ca talent, dar nici “instrumentul” nu era de ajutor. Instrumentul: un fier de calcat obosit, care ba scotea abur, ba nu scotea, mai stropea apa din cand in cand… Recunosc, nici nu am investit in el. Pana intr-o zi, cand, efectiv, a cedat cu totul. A murit ruginit.

Ok, ce era de facut? Variante. Sa iau un produs asemenator sau sa fac o schimbare? Auzisem eu in social media de statiile de calcat, la munca se tot vorbea, si am zis, de ce nu? Am citit, m-am informat si am luat o statie Rowenta Silence Steam. Daca la inceput am fost sceptica, dupa primul abur pe camasa de in, a fost placere pura. Sa vezi cum in urma lui lasa suprafata neteda, este pur si simplu fascinant. Acel abur, care parca face minuni! Si, vai, cat de silentioasa este! Las aici cateva poze, poate nu v-a convis descrierea.

Pe scurt, am citit si aflat ca Silence Steam este o stație de călcat extrem de silențioasă și puternică, de înaltă presiune, pentru sesiuni de călcat plăcute și eficiente. Si cam asa este. Pe cuvant. Unde mai pui ca aceasta dispune si de o funcție Eco Intelligence. Ce face? Reduce consumul de curent electric cu până la 30%, iar impactul asupra mediului înconjurător este redus și de către materialele folosite la conceperea acestei stații (până la 42% materiale reciclate).

Nu am inteles eu prea multe, dar am aflat ca tehnologia unică brevetată Microsteam400 3De a tălpii, prevăzute cu 400 micro-orificii, permite distribuția perfectă a aburului. Si, totodata, finisarea cu laser a tălpii asigură o rezistență îmbunătăţită la zgârieturi și o alunecare ușoară. Cu ajutorul celor 7,5 bari presiune, stația de călcat cu abur Rowenta asigua un jet de abur puternic de 500 g/min.

Acestea fiind spuse, de la camasa de in calcata la dunga, am ajuns la calcat teancul de haine. Si uite asa a devenit o placere. Si uite asa, in fiecare weekend cand sunt acasa, imi aloc 1 h pentru jumatate de dressing de haine! Sa nu mai zic ca “imi ma bag nasul” si in dressingul lui Marian. Ce furnicuta sunt, nu?

Va spun sincer: “pure pleasure”. Eu zic ca este un pas inainte, iar daca nu ati trecut la next level… e momentul. Sigur o sa va placa. Sau daca nu, cel putin o sa va usureze foarte mult munca. Si daca vi se pare unpic “piperata” la pret, credeti-ma, calca de toti bani.!  Si daca totusi tineti la buget si nu vreti sa va aruncati (cum o fac eu J), o puteti gasi in acesta perioada si la Black Friday.

Enjoy!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.