Uleiul de cocos, de la beauty la cooking! Uleiul de cocos, de la beauty la cooking!
Sabina, o buna amica m-a vizitat, zilele trecute, la job si mi-a facut o surpriza placuta: un borcanel cu ulei de cocos. M-am bucurat... Uleiul de cocos, de la beauty la cooking!

Sabina, o buna amica m-a vizitat, zilele trecute, la job si mi-a facut o surpriza placuta: un borcanel cu ulei de cocos. M-am bucurat nespus de mult! In primul rand pentru ca imi plac produsele naturale, iar daca mai vin si de la “mama lor”, bucuria este si mai mare! Ok, veti zice acum: “este un simplu ulei de cocos…”. Da, dar cate poti face cu el! De la beauty pana la cooking, drumul este presat cu diverse “intrebuintari”. Mai jos, va prezint “intrebuintarile” mele in ceea ce priveste uleiul de cocos “Viva Coco”.

Dupa cum v-am mai spus… imi plac produsele naturale, iar Viva Coco este unul din acele produse. Am afalt ca vine direct de la sursa, iar aici sursa este India. Proaspat intoarsa de acolo, Sabina mi-a povestit, pe scurt, cate ceva despre provenienta acestuia:

“Ne-am nascut pe continent asiatic, in Kerala – India, stat cunoscut si sub denumirea de ”Tara lui Dumnezeu”. Aici se gasesc cele mai bune nuci de cocos de pe pamant, deoarece soarele si ploaia combinate cu solul bogat in minerale au contribuit la cresterea si hranirea copacului de nuca de cocos, Kalpa Vriksha (pomul vieTii), ce se remarca prin propria identitate, valoare si prosperitate.

Sa nu mai punem ca se impacheteaza si eticheteaza direct acolo. Daca nu v-ati dati dat seama pana acum, Sabina este sufletul “Viva coco”! In desele ei deplasari in India a descoperit acest ulei, s-a indragostit pe loc de el si a decis sa-l imparta si cu noi! 🙂

Il testez de vreo saptamana si, zilnic, i-am gasit o alta intrebuintare. In primul rand, imi incep diminetile cu el, la o ceasca de cafea. O lingurita de ulei in espresso imi face ziua mai buna: accentueaza gustul cafelei si lasa o aroma discreta de nuca de cocos. Stiu. Veti spune: “nu este uleioasa”? Nici pe departe!

Incercati! Garantez ca o sa va placa! Pe langa acel gust bun, are si efect purgativ, ajutand la o mai buna digestie, datorita cantitatii mari de aminoacizi, vitamine si minerale.

Iar daca trecem pe partea de beauty, il flosesc, zilnic, pe piele, dupa o baie fierbinte. Se absoarbe rapid si lasa un luciu matasos absolut superb. Efectul este unul de hidratare a pielii, fara a o incarca. Si, pentru ca am citit ca este hranitor si fortifiant pentru par, mi-am aplicat si o masca. Efectul a fost unul de “reclama”! Suplu, matasos si usor de aranjat.

Bineinteles ca nu puteam sa nu il aplic si pe fata, avand in vedere ca are si efecte anti-aging si lupta impotriva aparitiei ridurilor. A, si era sa uit, merge pus in cada cu spuma, pe post de ulei de baie.

Trecand la partea “delicioasa” a povestii uleiului de cocos, acesta este considerat un super aliment organic, 100 % natural si sarac in carbohidrati naturali. Este ca un supliment pentru un stil de viata sanatos, recomandat de catre expertii wellness din intreaga lume, pe baza cercetarilor stiintifice si a studiilor clinice. 

Uleiul de cocos nu contine aditivi alimentari, nu contine substante nocive sau daunatoare sistemului imunitar si nu contine conservanti. Tocmai de aceea este un minunat produs in bucatarie.

Poti gati cu el, poti praji alimente, poti sa-l folosesti la desert si te poti bucura de el intotdeauna, deoarece nu ingrasa, ba chiar ajuta la reglarea colesterolului si la intarirea sistemului imunitar.. Eu l-am folosit la prajitura preferata a copilariei: tavalita prin nuca de cocos. Bineinteles, cu un touch personal!

Arata yumyy, nu? Si vreti si reteta, stiu. Ei bine, nu este ceva complicat. Eu am folosit pentru pandispan: 5 oua, 5 linguri de zahar (aveam in casa zahar de cocos, asa ca l-am folosit; da un gust usor caramelizat), 5 linguri de faina si 3 linguri de ulei de cocos, iar pentru glazura am topit ciocolata (alba si neagra), la care am adaugat 1 lingura ulei cocos, 2-3 linguri unt topit, 2-3 de lapte si zahar dupa gust.

Am batut albusurile spuma, cu un varf de sare, galbenusurile cu zaharul de cocos si la sfarsit le-am amestecat. Peste ele am adaugat faina (nu uitati si de un plic de praf de copt), si uleiul de cocos. Si …la cuptor cu ea. Dupa circa 40 minute era gata. Am “tavalit” bucatelele de pandispan in glazura si fulgi de cocos. Ce a iesit? Nebunie cu aroma de cocos! Si nu va spun cum mirosea prin casa! V-am facut pofta?

Voi la ce mai folositi uleiu de cocos? Mie mi se pare super util si imi place la nebunie! Il gasiti si pe https://uleicocosromania.ro/shop-ulei-de-cocos/! Preturile sunt foarte bune: 35 lei borcanul de 250 ml si 56 lei cel de 500 ml, indifferent ca il vreti raw, presat la rece sau 100% virgin.

Try it, and you’ll fall in love with it! I did! J

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.