“Poftă” de Grecia? Încearcă Meze Taverna! “Poftă” de Grecia? Încearcă Meze Taverna!
Ce faci atunci când îți este dor de Grecia? Şi când zic Grecia, nu mă refer doar la superbele peisaje, soare şi mare, ci... “Poftă” de Grecia? Încearcă Meze Taverna!

Ce faci atunci când îți este dor de Grecia? Şi când zic Grecia, nu mă refer doar la superbele peisaje, soare şi mare, ci şi la deliciile culinare greceşti! Mmm… şi ce poftă nebună am acum de tzatziki, salată grecească şi fructe de mare!

Bun! Cum faci să împaci aceste pofte când eşti în Bucureşti? Marian (the man with a plan – :P) a sugerat MEZE! Hmm… “why not”?  Ştiam că se mănâncă bine și chiar m-au surprins plăcut! Şi o vă spun şi de ce.

Am ajuns destul de ușor la Meze Taverna! Îi găsiți în Centrul Vechi, pe strada Franceză. Locul, unul draguț, decorat cu elemente grecești, atmosferă plăcută, ce mai! Am comandat eu “aperitivele”!

Se vede că îmi era poftă? J Hmm… poate “doar un pic”! :)) Dar, să vă spun ce delicii am ales pentru început. Am zis să degustăm Kefalotiri Saganaki (brânză de capră şi oaie, prăjită în ulei de măsline, cu smochine dulci),  Spanakkoftedes (chiftele greceşti din spanac, cu brânză feta), Fava (hummus cu ceapă şi capere sălbatice din Santorini), Kolokithakia tiganita (dovlecei prăjiti,  serviți cu tzatziki), Tirokafteri (cremă de brânză tradțională cu feta, ardei iute şi ulei de masline din Creta). A mai încăput cu greu pe masă și o farfurie cu salată grecească şi tzatziki!

Nu pot să vă descriu cât de bune au fost, dar las aici câteva poze să vă convingă să le treceți pragul!

Și, pentru că suntem gurmanzi, nu puteam să ne limităm doar la aperitive! Aveam poftă şi de fructe de mare! Și uite așa ne-am comandat  câte o porție de caracatiță la grătar, cu piure de dovleac (Htapodi Sharas), dar şi creveți în sos de vin cu usturoi (Garides se krasi kai skordo). Toate au fost yummy! Delicioase şi … uşoare! 

Şi, când credeam că nu mai este loc pentru nimic, Marian m-a isipitit cu desertul! Nu puteam să ratez senzaționala înghețată cu fistic şi miere. Recunosc că eu am savurat-o până la ultima firimitura de fistic glazurat. Iar Marian s-a bucurat de celebra tartă cu portocale, Portokalopita!

Răsfoind meniul, am observant şi povestea etimologiei cuvântului “meze”. Pe scurt, meze înseamna gust, iar scopul fiecărui meze este de a trezi și accentua simțurile, purtându-vă într-o adevărată aventură gastronomică împreună cu prietenii! Totodată, înseamnă şi bucuria de a împărți, exact așa cum am făcut noi cu mânacrea!

Noi ne-am bucurat de acest dezmăț culinar grecesc! Sigur vom reveni pentru anumite preparate ce ne-au “uns” papilele gustative: Kefalotiri Saganaki și … desertul cu înghețată, fistic şi miere!

 

Mențiune: Pozele au fost realizate cu un telefon mobil Motorola Moto G6… 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.