Hard Rock Cafe București a lansat un meniu cu preparate românești Hard Rock Cafe București a lansat un meniu cu preparate românești
În noiembrie, Hard Rock Cafe București sărbătorește centenarul Marii Uniri cu un meniu cu preparate tradiționale românești. Vei degusta produse create de Chef Corneliu... Hard Rock Cafe București a lansat un meniu cu preparate românești

În noiembrie, Hard Rock Cafe București sărbătorește centenarul Marii Uniri cu un meniu cu preparate tradiționale românești. Vei degusta produse create de Chef Corneliu Cârstea, care a pornit de la rețete clasice, asupra cărora și-a pus amprenta personală.

Festinul va include binecunoscutele platouri reci, cu zacuscă, pastă de jumări, brânzeturi de toate felurile și cârnați, și va continua cu feluri principale ce evocă gusturile de acasă: rață pe varză, cotlete de berbecuț, mușchi de porc maturat în vin sau saramură din crap de Dunăre.

Pentru desăvârşirea gustului, somelierul Mihai Visoiu a asociat fiecare produs cu un vin românesc, care completează perfect și pune în valoare savoarea preparatelor din meniu.

“Vorbim despre reinterpretări ce respectă spiritul original al rețetei, aducând în prim plan gustul românesc, dar și de completări care aduc propunerile din meniu într-o actualitate culinară. Preparatele se află la granița dintre autentic tradițional și gourmet, fiind în egală măsură adresate cunoscătorilor, cât și celor care caută să se familiarizeze cu bucătăria noastră” a declarat Chef Cârstea.

Iată, pe larg, ce meniu vei găsi la Hard Rock Cafe:

Platou Tradițional (pentru 3 persoane)

Cârnați afumați, cârnați la bardă, ghiudem, mușchiuleț de porc afumat, brânză de burduf maturată în coajă de brad, brânză maturată în condimente, telemea de oaie, pâine țărănească cu zacuscă de vinete, pastă din jumări de porc, ceapă roșie și castraveți murați.

Merge perfect cu o băutură aperitiv tradițională: vișinată, țuică sau palincă de la Zetea de Transilvania.

Saramură de crap cu mămăligă și sos de leuștean

Mălai fiert în lapte, cu crenguțe de cimbru proaspăt și rozmarin, pentru cea mai fină și aromată mămăligă.

Se adaugă legume coapte pe grătar, midii din Marea Neagră, file de crap de Dunăre în saramură, sos de leuștean și un ardei iute copt. Asociat cu Fetească Regală de la Crama Ceptura.

Cotlete de berbecuț cu ghiveci călugăresc

Cotlete de berbecuț marinate în Fetească Neagră, cimbru, țelină, morcov și ceapă roșie, servite alături de ghiveci călugăresc de legume și crema fină de spanac cu usturoi, peste care adăugăm un ou de prepeliță prăjit.

Se asezonează cu sos din Fetească Neagră cu miere de salcâm sălbatic, rozmarin și cimbrișor. Asociat cu La Cetate Fetească Neagră de la Crama Oprișor.

Pulpă de rață pe varză

Pulpă de rață confiată în untură și rumenită ușor pe grătar, servită alături de varză murată călită cu semințe de chimen și ardei.

La final stropim cu sos de vin cu măghiran și alăturăm prune uscate. Asociat cu Terra Română Fetească Neagră de la Crama S.E.R.V.E.

Carne de porc friptă pe grătar cu cartofi țărănești

Pregătim pe grătar bucăți fragede de mușchiuleț de porc maturat în Fetească Neagră cu ierburi aromate, usturoi și sare de Praid.

Alăturăm cartofi zbrobiti cu telemea de capra, inmiresmati cu mărar. Se combină perfect cu sos de oase cu vin, parfumat cu usturoi copt și arome că odinioară. Asociat cu Caloian Fetească Neagră de la Crama Oprișor.

Meniul românesc va fi disponibil în restaurantul Hard Rock Cafe până la sfârșitul lunii noiembrie.

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.