Cum să te antrenezi cu…un dovleac de Halloween! :) Cum să te antrenezi cu…un dovleac de Halloween! :)
Știu! Sună amuzant, dar dacă tot suntem în plin sezon al dovlecilor și în preajma sărbătorii de Halloween, de ce să nu fim creativi... Cum să te antrenezi cu…un dovleac de Halloween! :)

Știu! Sună amuzant, dar dacă tot suntem în plin sezon al dovlecilor și în preajma sărbătorii de Halloween, de ce să nu fim creativi și să-i găsim și alte întrebuințări în afară de cele culinare sau decorative! Poate mulți dintre voi nu aveți timp sa mergeți la sală, dar puteți face mișcare și acasă, sau, de ce nu, chiar în parc! Este benefică pentru sănătate, pentru siluetă și nici nu necesită o investiție majoră!

Răzvan Stratulat, unul din antrenorii de la Bodyshape Transformation Center, ne oferă un exemplu în acest sens și ne învață cum ne putem menține silueta acasă, folosind doar un dovleac de 4 sau 5 kilograme.

“Sunt cinci tipuri de exerciții pe care le puteți face și care lucrează mușchii din mai multe zone: picioare, brațe, spate, umeri, fesieri și abdomen.

  1. Pentru a lucra partea de sus a corpului, ținem dovleacul în mâini la piept, facem genuflexiuni și ridicăm dovleacul deasupra capului.
  2. Pentru fandări, stâm cu piciorul stâng în față, cu cel drept în spate doar pe vârf, cu dovleacul în mâini la piept și facem 15 fandări. Apoi schimbăm poziția picioarelor și repetăm cele 15 fandări.
  3. Pentru a lucra abdomenul, facem exercițiul cățărătorului. Stăm întinși cu fața în jos, corpul drept, mâinile drepte sprijinite în dovleac și ridicăm câte un picior cu genunchiul până la piept. Pentru cei avansați, ducem genunchiul până la cotul opus.
  4. Pentru a lucra brațele, umerii și pieptul, facem flotări sprijinind mâinile pe dovleac.
  5. Tot pentru abdomen, ne așezăm jos, cu picioarele ușor flexate, ținem dovleacul cu ambele mâini la piept și îl mutăm în stânga și în dreapta, lucrând astfel foarte bine oblicii.

Repetați apoi toate aceste cinci exerciții de trei ori.

Puteți urmări exercițiile și în următorul video explicativ, aici:

La final, puteți băga dovleacul la cuptor și să îl gătiți ca atare. Fără zahăr, însă, pentru a păstra efectele exercițiilor de până acum”, explică Răzvan Stratulat, – coach la Bodyshape Transformation Center!

Spor la treaba și … poftă bună!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.