DefCamp 2018 aduce la București competiții noi de hacking pentru 1.500 de participanți din toată lumea DefCamp 2018 aduce la București competiții noi de hacking pentru 1.500 de participanți din toată lumea
DefCamp, cea mai importantă conferință anuală de hacking și securitate cibernetică din Europa Centrală și de Est, se desfășoară pe 8-9 noiembrie în București,... DefCamp 2018 aduce la București competiții noi de hacking pentru 1.500 de participanți din toată lumea

DefCamp, cea mai importantă conferință anuală de hacking și securitate cibernetică din Europa Centrală și de Est, se desfășoară pe 8-9 noiembrie în București, unde sunt așteptați peste 1.500 de participanți din toate colțurile lumii.

Aflată la a 9-a editie, conferința aduce în prim-plan importanța securității cibernetice în viața profesională și cotidiană deopotrivă, concentrându-se pe impactul atât asupra utilizatorilor obișnuiți, cât și asupra companiilor. Echipa DefCamp aduce pe scenă nume sonore din domeniul securității cibernetice, precum Jayson E. Street, InfoSec VP în cadrul SphereNY. Acesta va avea o prezentare inedită despre modul în care comportamentul uman reprezintă cea mai mare vulnerabilitate în fața atacurilor de inginerie socială, contrar opiniei publice potrivit căreia evoluția tehnologiei ar reprezenta principala problemă. Conceptul de inginerie socială va fi explicat pe larg participanților.

Pe scena DefCamp va reveni Mike Spicer, expertul american independent în securitate, care anul trecut a uimit audiența cu dispozitivul #WiFiCactus. Invenția acestuia se poate conecta pasiv la 50 de rețele Wireless, demonstrând riscurile conectării la rețele necriptate. Anul acesta, participanții vor afla noutăți despre evoluția proiectului.

Pe parcursul celor două zile, peste 40 de specialiști din toată lumea vor susține prezentări despre IoT Hacking, criptografie, inginerie socială, IoT Malware, Car Hacking și Medical Hacking. De asemenea, nu vor lipsi prezentări despre securitatea infrastructurilor și a aplicațiilor dezvoltate custom, fraude online, securitatea rețelelor wireless, aplicații malware, criptomonede, iar partenerii evenimentului vor fi pregătiți să răspundă tuturor întrebărilor venite din partea oaspeților.

„2018 a fost un an important pentru securitatea cibernetică, având în vedere reglementările GDPR, și se simte că atât companiile, cât și utilizatorii independenți au devenit mult mai conștienți de drepturile și obligațiile în ceea ce privește securitatea datelor cu caracter personal. Sigur că este doar un început, dar mă bucur să văd că se fac pași concreți către conștientizarea riscurilor și implicațiilor acțiunilor fiecăruia în mediul online.

Pentru DefCamp #9 pregătim o serie de competiții noi în Hacking Village, precum și paneluri pe subiecte controversate și discutate din ce în ce mai intens. Desigur, așteptăm cu interes înscrierile participanților la cel mai important concurs din Hacking Village, DefCamp Capture the Flag. Etapa de calificări online se va desfășura pe 22 septembrie”, a declarat Andrei Avădănei, fondator DefCamp.

Evenimentul este organizat de Asociația „Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România” – CCSIR, împreună cu Orange România, în calitate de partener principal. DefCamp 2018 se bucură de sprijinul Ixia, Keysight Business, SecureWorks si Intralinks în calitate de parteneri Platinum și se desfășoară cu susținerea IPSX, Bit Sentinel, TAD Group, Enevo, Crowdstrike, CryptoCoin.pro, Siemens, Alef, UiPath si Kaspersky Lab.

 • Catalin

  18/09/2018 #1 Author

  O competitie foarte tare, de abia astept sa inceapa.

  Reply

 • Raluca

  19/09/2018 #2 Author

  Foarte interesanta competitia, o sa fie frumos.

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.