Ce locuințe de lux se închiriază cel mai bine în 2018? Ce locuințe de lux se închiriază cel mai bine în 2018?
În primul semestru din 2018, cele mai multe cereri de închiriere pe segmentul locuințelor premium au fost pentru apartamente cu 3 camere, respectiv o... Ce locuințe de lux se închiriază cel mai bine în 2018?

În primul semestru din 2018, cele mai multe cereri de închiriere pe segmentul locuințelor premium au fost pentru apartamente cu 3 camere, respectiv o treime din totalul tranzacțiilor din zona de Centru – Nord a Bucureștiului.

Chiriașii de lux caută locuințe mari, complet mobilate, în zone premium, spre deosebire de studenți, care caută locuințe mici, garsoniere sau cu 2 camere, ieftine, neavând pretenții la mobilier.

 „Chiriile apartamentelor de lux au rămas la nivelul anului trecut. Apartamentele cu 3 camere sunt cele mai solicitate, urmate de vile, apartamente cu 2 camere, apoi cele cu 4 camere.

Chiriașii sunt preponderent străini, peste 80% din total, dat fiind faptul că zonele acestea oferă locuințe premium, cu prețuri pe măsură. Cei mai mulți chiriași expați lucrează pentru companii în București, în poziții de middle și top management, dar mai sunt și angajați ai ambasadelor sau ale altor instituții internaționale și oameni de afaceri. Sunt preferate zonele cu acces către parc, școli și grădinițe bilingve și din acest motiv zona Pipera este foarte căutată, fiind urmată de zonele Herăstrău –Șoseaua Nordului, Floreasca, Dorobanți, Kiseleff și Aviatorilor”, declară Emanuel Poștoacă, Manager, în cadrul Nordis.

În ceea ce privește durata închirierii, un proces standard de închiriere este între câteva zile și una-două săptămâni, în funcție de tipul de proprietate căutat, buget și urgența relocării. In principiu, nefiind vorba de o decizie pe termen lung, chiriașii se hotărăsc pentru o proprietate mai repede decât în cazul cumpărării.

Se închiriază mai repede apartamentele mobilate complet

În acest an, cele mai multe apartamente premium închiriate și vândute în zonele ultracentrale și de nord, în cartierele Băneasa, Primăverii, Șoseaua Nordului și Pipera au fost noi și au avut finisaje și mobilier în culori neutre, vedete fiind caffè latte și gri, cu accente de galben și albastru, potrivit bazei de date Nordis.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.