Cum să îți faci Dubaiul frumos (ep.2). Parcurile de distracții! Cum să îți faci Dubaiul frumos (ep.2). Parcurile de distracții!
După cum vă spuneam și în primul episod, Dubaiul nu este doar o simplă vacanță. Dubaiul este o poveste, o experiență pe care o... Cum să îți faci Dubaiul frumos (ep.2). Parcurile de distracții!

După cum vă spuneam și în primul episod, Dubaiul nu este doar o simplă vacanță. Dubaiul este o poveste, o experiență pe care o să vrei să o repeți. Dubaiul este un loc în care îți poți încărca bateriile sau în care ți le poți consuma. La maximum. Trebuie doar să știi ce vrei să faci cu adevărat în Dubai și să îți alegi exact activitățile care te caracterizează. Altfel, te vei pierde în detalii.

Așa că, într-o călătorie în Dubai nu trebuie să ratați, printre altele, nici parcurile de distracții. Sunt multe, care mai de care mai antrenante și pline de adrenalină. Noi am ales să mergem în Dubai Parks and Resorts, un parc de distracții care oferă copiilor și celor cu spirit tânăr o varietate uimitoare de mega parcuri tematice. Aici am bătut la porțile Motiongate, Bollywood Parks, dar și Legoland.

Experiența este unică, iar pozele pe care le-am făcut vorbesc de la sine. Și, totuși, atunci când sunteți la capătul puterilor, puteți inclusiv să vă destindeți pe bulevardul Riverland, plin de locuri de divertisment și restaurante, care vă oferă tot ce este mai nou în materie de distracție dinamică în familie. Altfel spus, vă puteți transforma vacanță cu familia în cea mai distractivă de până acum, plasându-vă în mijlocul acțiunii la hotelul Lapita, un complex turistic de lux de inspirație polineziană, situat chiar în centrul parcului.

Noi am testat o multitudine din aventurile parcului și vă spunem din proprie experiență că Legolend Dubai va deveni cu siguranță cea mai mare atracție, deopotrivă pentru copii, dar și pentru cei cu sufletul tânăr. Primul parc Legolang din regiune și al șaptelea din lume, Legolend Dubai are șase peisaje tematice și peste patruzeci de atracții și curse interactive.

Tot aici, copiii de 6-12 ani pot să învețe bazele șofatului și să dobândească propriul permis de conducere Legoland, în vreme ce cei cu vârste între 3-6 ani se pot distra la Școala Auto Junior.

Chiar și voi puteți să încercați emoții puternice la rollercoaster-ul Dragonul regatului medieval. Cu viteze de până la 60 km/h și înălțimi de până la 6 m, această mult-așteptată cursă încântă vizitatorii, purtându-i printr-o călătorie acoperită și în aer liber prin Castelul Regelui. Temerarii mai tineri se pot bucura de varianta mai blândă, Ucenicul Dragonului.

 

Reper în orice parc tematic Legoland din lume, Miniland din Dubai este de neocolit. Aici se află machete la scară reală a celor mai emblematice clădiri din Dubai (făcute în întregime din piese Lego), printre care Burj Khalifa, Sheikh Zayed Road și Dubai Airport, plus alte construcții celebre, cum sunt cele mai înalte zece clădiri din lume și Taj Mahal. Amplasat în mijlocul parcului, Miniland Dubai este, de asemenea, primul de felul acesta prevăzut cu aer condiționat.

Dubai mai bifează o premieră mondială, cu acest parc tematic dedicat vibrantei industrii a filmului indian de la Bollywood. Parcul cuprinde peste 16 călătorii și atracții legate de lumea filmului, 20 de spectacole live desfășurate pe cinci scene diferite, mâncare în stil indian și cinci zone, inclusiv bulevardul Bollywood și Mumbai Chowk.

Unde mai pui că, Teatrul Rajmahal, atracția principală a parcului, este căminul primei piese muzicale Bollywood în stil Broadway, Jaan-E-Jigar, și poate găzdui până la 856 de persoane.

Motiongate Dubai, un blockbuster în sine, acest tărâm al aventurilor inspirate de Hollywood prezintă 27 de călătorii inspirate din 13 filme memorabile de acțiune și de animație, care cuprind, printre altele, The Ghostbusters, Shrek și Jocurile Foamei.

Patru dintre cele cinci zone sunt dedicate celor mai legendare studiouri de film de la Hollywood, care cuprind Dreamworks, Lionsgate și Columbia Pictures, care îi prezintă pe Ștrumfi.

O călătorie specială o puteți avea cu Madagascar Mad Pursuit, cel mai rapid roller coaster din parc. Acesta vă propulsează într-o cursă sălbatică, în timp ce Zoosters încearcă să scape de căpitanul DuBois.

Nu am ratat nici IMG Worlds of Adventure, unul dintre cele mai noi și mai captivante parcuri tematice din Dubai. Vă recomandăm să vă luați încălțăminte comodă, deoarece acesta se întinde pe o suprafață cât aproape 28 de terenuri de fotbal, plină cu atracții pentru întreaga familie. Parcul de interior cu temperatură controlată este casa a peste 20 de curse și atracții, multe cu teme care au legătură cu benzile desenate Marvel și cu personajele de la Cartoon Network.

Plimbările pline de suspans de la IMG vor da viață personajelor dumneavoastră preferate, de la prieteni cunoscuți precum Fetițele Powerpuff, la eroii Marvel: Captain America, Iron Man, Hulk, etc.. Cursa principală: Rollercoaster-ul Velociprator este cel mai înalt și cel mai rapid din Dubai, propulsându-i pe oaspeți la 100 km în 2,5 secunde, din jungla preistorică în deșert. Altfel spus, o zi la IMG Worlds vă va face vacanța de familie memorabilă.

Cum să îți faci Dubaiul frumos (ep.1)

Dar nu trebuie să vă opriți aici. Tot în Dubai dați și peste lumea aventurilor Lego la Legoland Water Park, un parc proiectat pentru familii cu copii cu vârste cuprinse între doi și 12 ani. Și aici vă puteți lasa imaginația și creativitatea libere la cele peste 20 de tobogane cu apă și atracții pe teme Lego, inclusiv o piscină cu valuri, o zonă DUPLO safari cu stropi pentru copiii mici și un râu leneș unde îți poți construi propria ta plută Lego.

De data aceasta, atracția principală este „Râul Construiește-o-plută”, un concept unic, prin care copiii își construiesc propria lor plută, cu ajutorul unor cărămizi Lego mari și moi, înainte de a pluti în jos pe râul cel leneș.

Pentru cei pasionați de parcurile acvatice, trebuie să știți că, aflat în interiorul Atlantis The PalmAquaventure este cel mai mare parc acvatic din Dubai și conține unele dintre cele mai provocatoare atracții de parc acvatic de oriunde din lume. Parcul în sine conține două turnuri principale (Poseidon și Neptun), legate de un râu mare și calm pe care temerarii sunt transportați de la o atracție la alta.

Pentru cei dependenți de adrenalină, parcul vine cu o serie de opțiuni; cu toate acestea, cei mai doritori au Poseidon’s Revenge și Leap of Faith. La primul, doritorii sunt închiși într-un tub vertical din sticlă și sunt eliberați printr-un chepeng. Ei cad apoi spre pământ. Iar cel de-al doilea este doar o cădere larg deschisă, aproape verticală, pe care o abordează numai cei cu stomacul deosebit de puternic.

Un alt parc acvatic original al Dubaiului este Wild Wadi Waterpark. Acesta încântă turiștii și locuitorii tineri sau mai în vârstă încă din 1999. Este greu de crezut însă că parcul există de peste 15 ani, deoarece atracțiile sunt în permanență actualizate și parcul arată întotdeauna impecabil. Bijuteria coroanei la Wild Wadi este de mult timp Jumeirah Sceirah – un tobogan de 120 m care îi trimite pe temerari cu viteze de 80 km/h, după ce li se dă drumul printr-un chepeng.

Parcul mai conține și o seamă de tobogane cu plute, printre care Tantrum Alley, unde în plută sunt urcate până la patru persoane, cărora li se dă drumul pe tobogane acvatice, dându-le impresia că sunt periculos de aproape de margine, înainte de a ajunge în piscina de jos.

Nu, nu sunt toate parcurile de distracții din Dubai, însă dacă acestea nu vă ajung sigur mai găsiți și voi altele. Noi atât am avut (momentan) de recomandat. În episodul următor o să vă povestim, cel mai probabil, despre spectacolul La Perle Dubai. Cu o poveste inspirată de spiritul Dubaiului, La Perle este un spectacol live, unic, conceput pentru a capta imaginația atât a copiilor, cât și a adulților. Un show live … așa cum nu am mai văzut!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.