De ce să alegi țiglă metalică De ce să alegi țiglă metalică
Sunteţi în căutarea unui acoperiş? Vreţi sa scăpaţi de problemele create de vechiul acoperiş sau vă mutaţi la casă nouă şi simțiți nevoia unui... De ce să alegi țiglă metalică

Sunteţi în căutarea unui acoperiş? Vreţi sa scăpaţi de problemele create de vechiul acoperiş sau vă mutaţi la casă nouă şi simțiți nevoia unui sistem complet pentru acoperiş? Aţi ajuns unde trebuie! Noi vă oferim, în următoarele rânduri, doar câteva din avantajele și punctele forte ale țiglei metalice. În final, decizia vă aparține.

Știm. În momentul în care aveți un proiect de construcție în derulare apar nenumărate întrebări pe care vi le puneți. Zi, de zi. Oare e bine să folosesc acest produs… sau poate altul? Va rezista în timp? Este estetic?

Ţigla metalică denumită popular şi tablă de tip ţiglă sau simplu, tablă pentru acoperiş, reuşeşte să înglobeze mai multe caracteristici, fiind un produs ce permite libertate deplină la alegerea culorii şi finisajelor. O altă caracteristică importantă pentru ţigla metalică este aceea că permite montajul pe suprafeţe curbate sau foarte abrupte.

Vom încerca, așadar, în cele ce urmează, să vă spunem, pe scurt, care sunt câteva din avantajele unui acoperiș din țiglă metalică.

Durata de viaţă

Prima și poate cea mai importantă calitate a unui acoperiș cu țiglă metalică este, bineînțeles, durata de viață. Un acoperiş din ţiglă metalică, dacă este montat conform recomandărilor specialiştilor, trebuie sa aibă aceeaşi durată de viaţă ca şi construcţia pe care a fost montat. Adică, minimum 60 de ani.

Țigla metalică adaugă un farmec aparte acoperișului casei și, unde mai pui că este rezistentă la ploaie, vânt, ninsori, mucegai și, astfel, acoperişul de ţiglă metalică nu va fi afectat de acestea, susțin specialiștii Bilka.

Greutatea

Un al doilea punct important în alegerea țiglei metalice este greutatea. Avantajul țiglei metalice în comparație cu alte produse este greutatea scăzuta a metalului, iar acest lucru duce la reducerea costurilor legate de structura de rezistență.

Bine de știut că rezistenţa şi greutatea redusă fac din ţigla metalică favoritul la titlul de cea mai bună învelitoare. Cei de la Bilka ne-au spus că pe un acoperiş de 200 m se va așeza o greutate de 1.000 kg în cazul ţiglei metalice, spre deosebire de 10.000 kg în cazul ţiglei clasice. Cool, nu?

Etanşeitatea

Țigla metalică reprezintă o soluție foarte versatilă și se montează mult mai ușor decât țigla ceramică. Fixarea se realizează rapid, iar învelitoarea are un grad mare de etanșeitate.

Altfel spus, sistemul de prindere a modulelor de ţiglă metalică prin suprapunere şi prindere cu şuruburi autofiletante asigură etanşeitate perfectă şi nu permite scurgeri de apă sub învelitoare.

Pentru montarea unei învelitorii aveți nevoie de accesorii precum: coame profilate, pazia și garnitura de streașină, pazia fronton, dar și coturi.  Le găsiți, fără probleme, la Bilka.

Rezistenţă la foc și intemperii

Un acoperiș realizat din țiglă metalică are un grad ridicat de rezistenţă la propagarea şi răspândirea focului. În plus, intemperiile, precum ploi, grindină, dar și ciclurile repetate de îngheț/dezgheț nu deteriorează țigla metalică.

Trebuie să știți că țigla metalică este impermeabilă la apă și la zăpadă și rezistentă și la vântul puternic dacă este montată „ca la carte”.

Estetica

Acoperişul trebuie sa pună în evidenţă frumuseţea clădirii. Ţigla metalică este singura soluţie de învelitoare care oferă o gamă variată de culori, materiale şi forme, astfel încât să se potrivească oricărui tip de construcţie şi să se integreze cu stilul arhitectural al comunităţii din care face parte.

Se poate opta pentru un acoperiş din ţiglă metalică: în culori şi nuanţe clasice sau moderne, două variante de acoperire finală, cu strat lucios sau mat şi o gamă largă de elemente de finisaj.

Puteți să alegeți un acoperiș verde, vișiniu, negru, gri alburiu, ciocolatiu sau, de ce nu, albastru. Toate acestea pentru un acoperiş frumos şi eficient, pregătit să protejeze.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.