Deco Trends: Cum să vă alegeți ACOPERIŞUL în 5 pași Deco Trends: Cum să vă alegeți ACOPERIŞUL în 5 pași
Să îți alegi un acoperiș poate părea simplu, însă sunt anumite reguli de respectat. Urmărind pașii BILKA, chiar va fi simplu să vă alegeți... Deco Trends: Cum să vă alegeți ACOPERIŞUL în 5 pași

Să îți alegi un acoperiș poate părea simplu, însă sunt anumite reguli de respectat. Urmărind pașii BILKA, chiar va fi simplu să vă alegeți acoperișul potrivit din cele peste 300 de variante disponibile!

  1. ALEGE MODELUL DE ÎNVELITOARE METALICĂ

Puteți alege țigla metalică CLASIC profilată din oțel și acoperită cu un strat de vopsea în variantă lucioasă și mată. Specialiștii Bilka susțin că acest tip de țiglă metalică este cel mai des utilizat, seamănă cu țiglele clasice și se folosește în special la construcțiile cu regim rezidențial. Unde mai pui că țigla metalică CLASIC se produce în 29 de nuanțe mate și lucioase, iar pentru pretențioși panourile de țiglă metalică se pot livra cu lungimi cuprinse între 500 mm și 7000 mm.

Dar nu trebuie să vă grăbiți. Țigla BALCANIC este, de asemenea, un produs elegant și rezistent, îmbinând aspectul tradițional cu cel modern, realizat pe utilaje cu tehnologie avansată. Acest tip de învelitoare este preponderent folosită în renovările clădirilor dând un aspect elegant de conservare. O clădire veche sau o clădire de patrimoniu, odată acoperită cu acest tip de țiglă este protejată de intemperiile vremii și în același timp îi este pusă în evidență frumusețea arhitecturală.

Totuși, pentru realizarea unui acoperiș cu forme și materiale moderne, dar cu respect față de comunitate, modelul GOTIC este soluția. Astfel acest tip de construcții care au fost ridicate cu mulți ani în urmă pot avea acum un acoperiș nou modern și rezistent fără influențe negative asupra arhitecturii specifice. Sistemul inovativ de îmbinare permite suprapunerea modulelor de țiglă în ambele laterale, ușurând astfel considerabil procesul și costurile de montaj.

În schimb, țigla metalică IBERIC este un produs care se remarcă prin înălțimea profilului oferind casei un încadrament perfect, dar și prin sistemul inovativ de îmbinare care permite suprapunerea modulelor de țiglă în ambele laterale, ușurând astfel considerabil procesul și costurile de montaj.

Pe listă, mai puteți pune și țigla metalică ROMANIC. Se produce, de asemenea, în 29 de nuanțe și este un produs care se remarcă prin înălțimea profilului, aceasta fiind de 30 mm. Eleganța și durabilitatea modelului permit utilizarea lui pe construcțiile noi, dar și pe monumentele istorice sau construcțiile romanice cu o vechime de sute de ani.

Iar dacă nici acum nu v-ați decis, vă mai dăm un pont. Panourile de acoperiș din tablă fălțuită cu îmbinare click reprezintă o soluție modernă în domeniul producției de acoperișuri, cât și o alternativă simplă și rapidă pentru acoperișurile tradiționale “cu falt”. Acest tip de învelitoare metalică poate fi ales pentru a acoperi casele rustice sau obişnuite cu acoperiş normal, ce necesită renovare, dar şi pentru clădirile noi sau moderne.

Bine de știut că flexibilitatea ȋnvelitorii metalice Retro Panel permite acoperirea clădirilor cu ȋnclinație foarte mare, ȋnvelirea clădirilor atipice, cum ar fi clădirile de patrimoniu, păstrȃnd linia arhitecturală a clădirii. De asemenea, clădirile de birouri sau centrele comerciale pot fi acoperite cu Retro Panel fără a interveni negativ asupra aspectului estetic al clădirii.

  1. ALEGE GROSIMEA ÎNVELITORII BILKA

Țigla metalică este profilată din oțel de grosime între 0,40 și 0,60 mm, zincat, acoperit cu un strat de vopsea în variantă lucioasă și mată. Panourile de țiglă metalică se pot livra cu lungimi cuprinse între 500 mm și 7000 mm.

Pentru lungimi de apă foarte mari, unde acoperirea cu un singur panou de țiglă nu este recomandată, se impune folosirea a două sau mai multe panouri de țiglă metalică. Acest aspect prevede calcularea panourilor de la partea inferioară ca multiplu de țigle, luând în considerare suprapunerea tehnică de 150 mm.

  1. ALEGE CULOAREA ŞI FINISAJUL BILKA

Ţigla metalică este singura soluţie de învelitoare care oferă o gamă variată de culori, materiale şi forme, astfel încât să se potrivească oricărui tip de construcţie şi să se integreze cu stilul arhitectural al comunităţii din care face parte.

Se poate opta pentru un acoperiş din ţiglă metalică: în culori şi nuanţe clasice sau moderne, două variante de acoperire finală, cu strat lucios sau mat şi o gamă largă de elemente de finisaj.

Puteți să alegeți un acoperiș alv, verde, vișiniu, negru, gri alburiu, ciocolatiu sau, de ce nu, albastru.

  1. NU UITA DE ACCESORII

Pentru un acoperiș complet și sigur, cei de la BILKA pun la dispoziție o serie de accesorii, care au rolul de a completa instalarea țiglei metalice, asigurând protecția acoperișului.

În funcție de modelul, culoarea și grosimea aleasă pentru țigla metalică, trebuie alese și accesoriile. Astfel, trebuie să țineți cont că accesoriile trebuie să aibă aceeași grosime și culoare ca învelitoarea și cereți sfatul specialistului pentru necesarul vostru.

Luați în considerare că Bilka realiează și Accesorii Speciale, la comandă, în cazul unui acoperiș cu forme atipice.

  1. COMPLETEAZĂ ACOPERIŞUL CU SISTEMUL PLUVIAL

Pentru siguranța acoperișului și casei tale, nu uitați de sistemul pluvial! Sistemul Pluvial BILKA este fabricat din oțel zincat la cald și protejat multistrat pe ambele fețe, pentru o comportare perfectă în timp, asigurând o durată de viață mare.

Vă puteți alege culoarea potrivită casei, din cele 13 nuanțe disponibile în portofoliul celor de la BILKA și vă completați, astfel, acoperișul pentru o viață!

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.