Metode neconvenționale, pentru un strop de răcoare, în zile toride de vară Metode neconvenționale, pentru un strop de răcoare, în zile toride de vară
Sarea, prosoapele de hârtie, dopurile cu gheață sau strugurii congelați sunt câteva dintre metodele neconvenționale pe care românii le folosesc în zilele caniculare pentru... Metode neconvenționale, pentru un strop de răcoare, în zile toride de vară

Sarea, prosoapele de hârtie, dopurile cu gheață sau strugurii congelați sunt câteva dintre metodele neconvenționale pe care românii le folosesc în zilele caniculare pentru a-și răci mai repede alimentele și băuturile. Fiecare vine cu propriile beneficii, mai mult sau mai puțin convingătoare!

Sarea

Pentru a răci băutura dintr-o sticlă, aceasta poate fi așezată într-o frapieră, ce este umplută cu apă și gheață. La final se adaugă sare din belșug, pentru că aceasta are rolul de a scădea temperatura la care apa îngheață la doar -2 grade. Rezultatul este simplu: băutura se va răci mult mai repede.

Prosoape de hârtie

Dacă nu există nicio frapieră la dispoziție, prosoapele de hârtie pot juca ele rolul agentului de răcire. Acestea trebuie îmbibate în apă, înfășurate în jurul sticlei sau dozei, ce este apoi introdusă în congelator. Astfel, în mod teoretic, după 15 minute băutura este suficient de rece pentru a fi savurată.

Dopul cu gheață

Nu e tocmai o metodă convențională, ci mai degrabă un dispozitiv modern, care stă sub forma unui dop de plută, căruia îi este atașat un recipient ce poate fi umplut cu apă și apoi congelat. Apoi este suficient ca gadgetul să fie introdus în sticlă, pentru a menține temperatura licorii scăzută. Dezavantajul este că funcționează doar pentru sticlele de vin și bere.

Strugurii congelați

Cine nu apreciază diluarea pe care cuburile de gheață o aduc băuturilor în care sunt puse le poate înlocui cu boabe de struguri congelate. Efectul este același, dar aroma este mult mai parfumată. Evident, pot fi și mâncate la final.

Echipamentele Miele

Chiar dacă par simple, metodele de mai sus înseamnă muncă de pregătire, adică timp pierdut, ce ar putea fi folosit în alte scopuri. Tocmai de aceea, echipamentele Miele de refrigerare sunt alegerea ideală, pentru că oferă economie de timp, cu rezultate unice, la calitate premium.

Astfel, frigiderul de sine stătător, Ediția Blackboard FNS 28463 E bb, menține alimentele proaspete de până la 5 ori mai mult, prin tehnologia unică Miele PerfectFresh Pro. Sertarele acestui model setează automat temperatura ideală și umiditatea aerului, pentru ca fructele și legumele să își păstreze prospețimea mai mult timp. În plus, în cazul vinului, sistemul DynaCool oferă o răcire dinamică, prin intermediul unui ventilator ce asigură o circulare uniformă a aerului, pentru reglarea optimă a temperaturii și umidității.

Iar pentru clienții care au nevoie de produse perfecte pentru toată perioada verii, congelatorul de sine stătător, ediția Blackboard KS 28463 D bb, este alegerea ideală.

Acesta completează frigiderul Miele Blackboard și oferă utilizatorilor o experiență premium, pentru că tehnologia NoFrost distribuie uniform aerul rece și uscat, astfel că interiorul nu va mai forma gheață. Astfel, straturile supărătoare de gheață devin istorie, nemafiind nevoie de o decongelare a alimentelor, iar sertarele pot și deschise și închise cu ușurință.

Nu în ultimul rând, partea frontală a ambelor echipamente Miele este realizată din sticlă neagră, ce joacă rolul unei table de scris, pe care le puteți nota celor dragi faptul că preparatele sau băuturile preferate îi așteaptă la rece.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.