Ce beneficii are peștele sălbatic? Ce beneficii are peștele sălbatic?
Probabil știți, deja, că ar trebui să mănâncați pește de două ori pe săptămână. Dacă vă întrebați de ce, răspunsul este simplu. Pentru că... Ce beneficii are peștele sălbatic?

Probabil știți, deja, că ar trebui să mănâncați pește de două ori pe săptămână. Dacă vă întrebați de ce, răspunsul este simplu. Pentru că peștele este hrănitor și, totodată, o excelentă sursă de proteine slabe. Peștele oferă substanțe nutritive esențiale cum ar fi acizii grași omega-3, zinc, fier, seleniu, dar și vitaminele A, C și D. Unde mai pui că acizi grași esențiali Omega 3 sunt deosebit de importanți pentru sănătatea mentală a fătului, copilului, adultului, dar și bătrânului. Și, totuși, este bine de știut ce pește să alegem și, mai ales că, un pește sălbatic este mult, mult mai sănătos decât cel de crescătorie.

În ultima perioadă, se observă o atenție sporită a românilor față de anii anteriori cu privire la calitatea alimentelor consumate. Și asta este de bine. Românul începe să pună accent pe calitate și pe alimente sănătoase.

Iar, în periplul meu de foodblogger, am observat, totodată, și o creștere a numărului de restaurante (Hard Rock Cafe, Sheraton, Marriott – Champions, Yoshi, Isoletta, Brasserie, Ramada Park, Cucina Borghese, Zen Sushi, Hilton – Roberto’s, Radisson Blu – Citta, Kanpai, Zen Garden, Poesia, Fior Di Latte, Al Casolare) care folosesc peștele sălbatic de Alaska ca materie primă în rețele lor, dar și o „explozie” a tipurilor de produse comercializate la modul general în marile lanțuri de magazine.

Altfel spus, un pește precum codul sau somonul sălbatic de Alaska, care trăiește și se hrănește în apele oceanului, este mult mai sănătos decât cel de crescătorie. Modalitatea în care el se hrănește se reflectă, totodată, și la nivelul gustului. Pe testate, vă spun!

În plus, beneficiile pentru sănătate sunt nenumărate. Și asta pentru că o mare cantitate de acizi grași Omega 3 se găsesc în peștii grași, mai ales peștii oceanici sau pești marini din zona temperată sau rece, iar aici intră inclusiv peștii ce migrează în perioada reproducerii în apele dulci.

Peștele este bun pentru copilul tău

Iar când vorbim de sănătate trebuie să știți că femeile care mănâncă pește în timp ce sunt însărcinate sau alăptează, dau copiilor lor acizii grași omega-3 de care au nevoie pentru dezvoltarea optimă a creierului, a ochilor și a nervilor.

Trebuie știut, totodată, că peștele este hrană pentru creier. O serie de studii arată că mamele care au mâncat mai mult pește în timpul sarcinii au avut copii cu IQ mai mare și cu mai puține probleme comportamentale decât mamele care mâncau pește mai puțin sau deloc.

Inimă sănătoasă

Și nu doar atât. Consumul de pește gras reduce în mod regulat substanțele inflamatorii produse în arterele inimii, îmbunătățind funcția acestor vase de sânge.

De fapt, dacă vă bucurați de pește sau fructe de mare de cel puțin două ori pe săptămână, puteți reduce șansa de a muri de boli de inimă. Studiile arată că riscul de deces din cauza bolilor cardiace coronariene scade cu până la 36%, în aceste condiții.

De asemenea, cercetările sugerează că un consum crescut de omega-3 poate ușura simptomele unor afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă, astmul, anumite alergii și tulburări digestive.

Unde mai pui că poate reduce șansa de a dezvolta diabetul zaharat și sindromul metabolic care îl precede sau poate avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra metabolismului glucozei și insulinei. Acești acizi grași reduc, totodată, procesele inflamatorii care contribuie la diabet.

De notat că Omega 3 nu este necesar doar în perioada de creștere sau în perioadele în care suntem elevi/studenți și avem mult de învățat, beneficiile sale ajută să ne menținem sănătatea mintală pe tot parcursul vieții. Iar un pește sălbatic de Alaska este, după cum spuneam, mult mai sănătos decât cel de crescătorie.

Unde găsim pește sălbatic de Alaska?

Dacă vă întrebați cum recunoașteți în magazine produsele pe bază de pește sălbatic de Alaska, este simplu. În principiu, este necesar să fie urmarită eticheta produslui pe care este specificat acest lucru. În plus, se poate urmări codul FAO. Produsele sălbatice de Alaska sunt găsite sub FAO 67, specificat pe ambalaj.

Iar dacă nu ajungeți la restaurant pentru a vă delecta cu un pește bun sau dacă aveți vreo rețetă secretă de pus în practică acasă, îl găsiți și în lanțurile clasice de magazine, la nivel național: Carrefour, Metro, Auchan, Selgros, Penny, Lidl, Mega Image, Cora, Kaufland. De asemenea, puteți comanda pește și online, în magazinele online ale acestor branduri, chiar și pe Emag.ro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.