AccorHotels vinde 57,8% din capitalul companiei AccorInvest AccorHotels vinde 57,8% din capitalul companiei AccorInvest
AccorHotels anunță că a finalizat vânzarea a 57,8% din capitalul companiei AccorInvest către fondurile suverane de investiții Public Investment Fund (PIF) și GIC, investitorii... AccorHotels vinde 57,8% din capitalul companiei AccorInvest

AccorHotels anunță că a finalizat vânzarea a 57,8% din capitalul companiei AccorInvest către fondurile suverane de investiții Public Investment Fund (PIF) și GIC, investitorii instituționali Colony NorthStar, Crédit Agricole Assurances și Amundi și alți investitori privați.

Pentru AccorHotels, tranzacția are ca rezultat o contribuție brută în numerar de 4,6 miliarde de euro, care este puțin mai mare decât cele 4,4 miliarde de euro anunțate în februarie și în conformitate cu procentul mai mare de capital vândut în cele din urmă.

Astfel, AccorHotels va deține 42,2% din capitalul companiei AccorInvest, care nu va mai fi inclusă în situațiile financiare consolidate ale Grupului începând cu 1 iunie 2018. Ca parte a tranzacției, AccorHotels și AccorInvest își vor menține relația strânsă și de lungă durată prin acorduri de parteneriat pe termen foarte lung.

Sébastien Bazin, Președinte și CEO al AccorHotels, a declarat: “Prin finalizarea vânzării a aproape 58% din capitalul companiei AccorInvest, am încheiat cu succes procesul de transformare început acum cinci ani. Acordul ne permite să accelerăm în continuare dezvoltarea companiei AccorHotels, concentrându-ne resursele și energia asupra consolidării portofoliului de mărci și a poziției noastre de lider pe piețele cheie și asupra continuării strategiei noastre de a furniza inovație și excelență oaspeților noștri și partenerilor noștri, proprietari de hoteluri. Cu structura noastră nouă, bazată mai ales pe contracte de management și franciză (n. trad. light assests), vom putea pune în practică la maxim viziunea ambițioasă a <ospitalității augmentate>”.

John Ozinga, directorul executiv al AccorInvest, a declarat: “Astăzi este începutul unui nou capitol pentru AccorInvest. Cu resurse mai mari și echipe implicate întru totul, vom accelera consolidarea portofoliului nostru, renovarea și repoziționarea activelor noastre și dezvoltarea de noi proiecte. Având în vedere puterea mărcilor AccorHotels, intenționăm să ne consolidăm poziția de investitor principal în Europa, prin creșterea atractivității și a valorii portofoliului hotelier “.

Bine de știut!

AccorHotels este un grup lider la nivel global dedicat turismului și stilului de viață, inovator digital, care oferă experiențe unice în mai mult de 4.300 de hoteluri, stațiuni și reședințe din 100 de țări.

Cu un portofoliu de neegalat de branduri hoteliere de renume internațional, care acoperă întreaga gamă de la hoteluri de la lux până la economy, cu branduri de tip upscale, lifestyle și midscale, AccorHotels oferă savoir-faire și expertiză de peste 50 de ani.

În plus față de afacerile sale de ospitalitate de bază, AccorHotels și-a extins cu succes oferta de servicii, devenind lider mondial în închirierea de reședințe private de lux, cu peste 10.000 de proprietăți uimitoare în întreaga lume. Grupul este, de asemenea, activ în domeniul serviciilor de tip concierge, co-working, F&B, managementul evenimentelor și soluții digitale.

Bazându-se pe echipa sa globală de peste 250.000 de angajați dedicați, AccorHotels este dedicat îndeplinirii misiunii sale principale: de a face fiecare oaspete să se simtă binevenit – Feel Welcome. Oaspeții au acces la unul dintre cele mai atractive programe de loialitate din industria hotelieră, la nivel global – Le Club AccorHotels.

AccorHotels joacă un rol activ în comunitățile locale și se angajează să promoveze dezvoltarea durabilă și solidaritatea prin PLANET 21 Acting Here, un program cuprinzător ce reunește angajați, invitați și parteneri pentru a stimula creșterea durabilă.

Începând cu anul 2008, AccorHotels Solidarity Endowment Fund a acționat ca o extindere firească a activităților și valorilor Grupului, contribuind la combaterea excluziunii sociale și financiare cu care se confruntă membrii cei mai defavorizați ai societății.

Acțiunile Accor SA sunt listate pe bursa Euronext Paris (Cod ISIN: FR0000120404) și tranzacționate în Statele Unite ale Americii pe piața OTC (Cod: ACRFY).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.