AGELESS, noua colecție capsulă IL PASSO AGELESS, noua colecție capsulă IL PASSO
Colecția capsulă cuprinde 11 modele de pantofi și a fost realizată în atelierele IL PASSO din București de designerii Bianca Andronache, Ivona Manea, Silvia... AGELESS, noua colecție capsulă IL PASSO

Colecția capsulă cuprinde 11 modele de pantofi și a fost realizată în atelierele IL PASSO din București de designerii Bianca Andronache, Ivona Manea, Silvia Paval. Coordonatorul principal al întregii colecții este Dr. Dsg. Ioana Sanda Avram. 

”AGELESS” face parte din proiectul ”Co-Design Shoes” inițiat și coordonat de Dr. Dsg. Marlena Pop.

Conceptul proiectului explorează un nou stil de viață, deja foarte cunoscut în societatea occidentală, care implică mai multe generații dispuse să își schimbe reciproc experiențe, idei, valori, norme estetice și morale. ”AGELESS” promovează discursul intergenerațional folosind o imagine puternică, plină de stil, bine conturată pentru a schimba destine și a modela valori.

Este despre o nouă estetică globală care celebrează diversitatea, multiculturalitatea, unde vârsta nu mai este un criteriu de identitate socială.

Modelele de pantofi prezente în această colecție-capsulă îmbină spiritul liber și spontaneitatea caracteristice vârstei tinere cu rafinamentul omului ajuns la maturitate. Valorile înglobate în aceste produse sunt definite de identitatea estetică, componenta etică și culturală, dar mai ales de calitatea materialelor, atenția la finisaje și confort.

Colecția capsulă ”AGELESS” este caracterizată de noua estetică globală, fiind definită prin versatilitate (de zi/noapte, gen sau sezon) de catre o adaptabilitate funcțională. Designul semnificativ, prezent în acestă colecție urmărește să pună în evidență individualitatea și expresia de stil ca formă de apartenență la subculturile urbane. Consumatorul nu mai este definit de vârstă, ci de apartenența lui la criteriile societății culturale.

”Asumarea noului și investirea eforturilor în altceva decât în ”spațiul cunoscut” cere curaj și viziune. IL PASSO este un astfel de promotor cultural, un pionier al formelor emergente. A înțeles concepte noi, nu doar cele ale stilului de viață sau comerciale, ci cele care vizează noua estetică globală și cele care se referă la noi tehnici de elaborare a conceptelor, precum ”creația colaborativă” sau reformularea sensului de ”design”.

Echipa ”AGELESS” a avut fericita ocazie să lucreze în noua paradigmă creativă, să propună soluții pentru o categorie de consumatori avizați, cultivați și pentru care ”vârsta este doar o cifră”.” a spus Dr. Dsg. Ioana Sanda Avram.

Inovația (sistemul detașabil cu două fețe), combinația surprinzătoare de materiale (piele și material textil), paleta cromatică, designul contemporan si foarte competitiv, elementele de stil și tehnică avangardistă sunt valorile absolute în jurul cărora echipa creativă și echipa tehnică au realizat colecția capsulă ”AGELESS”.

 • Andreea

  21/05/2018 #1 Author

  Lipsa a calitatii si a profesionalismului din partea magazinului Il Passo!
  Am cumparat o pereche de balerini, i-am purtat de 3 ori la birou, iar pana la birou am ajuns cu masina personala, iar flecurile si partea din spate a balerinilor s-au distrus.
  Am 30 de zile garantie la balerini, dar managerul magazinului a precizat ca nu pot beneficia de garantie intrucat pantofii sunt purtati. Repet, de 3 ori 🙂

  Reply

  • Marian Crăciun, Jurnalist

   21/05/2018 #2 Author

   Daca sunt in perioada de garantie e musai sa se poata face ceva. Normal ca i-ai purtat. Doar nu se tin in vitrina.

   Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.