Cum îți prepari o cafea bună acasă? Cum îți prepari o cafea bună acasă?
Ce faci când vrei o cafea bună și nu ai chef să ieși în oraș? Simplu… îți prepari una acasă. Ai nevoie doar de... Cum îți prepari o cafea bună acasă?

Ce faci când vrei o cafea bună și nu ai chef să ieși în oraș? Simplu… îți prepari una acasă. Ai nevoie doar de trei ingrediente: boabe de cafea de bună calitate, apă plată și… un espressor automat care să stoarcă ce e mai bun din cafea!

Eu recunosc. De ceva vreme m-am atașat destul de mult, ce-i drept, de un model de espressor automat la Krups care vine cu o râșniță conică din metal încorporată și care, după ce „toacă” boabele de cafea ca japonezii, te pune efectiv pe picioare doar prin mirosul pe care îl emană în aer cafeaua proaspăt măcinată. Apoi vine lovitura de grație: un ristretto sau un espresso perfect în doar câteva secunde.

Unde mai pui că această mașinărie are un design compact, nu ocupă mult spațiu, iar cele 3 nivele de temperatură și râșnire a cafelei te ajută să apreciezi adevăratul gust al unui espresso echilibrat și plin de aromă.

Ca bonus pentu pasionații de cafea, aparatul Krups vine echipat și cu un set Auto Cappuccino XS6000 și o duză de abur care îți oferă o spumă de lapte densă, perfectă pentru un cappuccino sau un caffe latte desăvârșit. Am încercat de câteva ori diferite rețete, ies perfect, dar rămân fan al unui ristreetto bun.

Revenind, râșnița din această mașinărie dispune de 3 setări care diferite variază de la o măcinare fină pentru espresso compact până la o măcinare mai grosieră pentru cafele mai slabe.  Apoi, nu mai trebuie să aștepți secunde bune până se încălzește apa și asta datorită sistemului KRUPS Thermoblock Compact care crește rapid temperatura ca tu să te bucuri de o cafea fierbinte, chiar de la prima ceașcă.

Ce urmează e și mai simplu. Apeși pe un buton și țâțnește cafeaua. Tot procesul este intuitiv și îl poți vedea cum se derulează pe un ecran lcd ușor de folosit. Acesta îți oferă un control deplin pentru ca tu să obţii băuturile preferate printr-o simplă atingere de buton.

Espressorul (ESSENTIAL EA816570) dispune de un rezervor pentru apă de 1.7 litri și un recipient pentru 260 g de boabe de cafea. Nu mai sunt multe de spus, însă vă garantez o cafea de excepție.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.