Workspace Studio, afaceri de 4 milioane de euro în 2017 Workspace Studio, afaceri de 4 milioane de euro în 2017
Workspace Studio, integrator de soluții de amenajare a birourilor și Dealer Partner Autorizat unic al Herman Miller în România, a avut în 2017 o... Workspace Studio, afaceri de 4 milioane de euro în 2017

Workspace Studio, integrator de soluții de amenajare a birourilor și Dealer Partner Autorizat unic al Herman Miller în România, a avut în 2017 o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, în creștere cu 60% față de anul precedent. Dinamica pozitivă continuă și anul acesta, în primul trimestru din 2018 fiind înregistrată o creștere de 10% fața de aceeași perioadă a anului trecut, până la 1,1 milioane euro.

Motoarele principale ale creșterii înregistrate anul trecut au fost dezvoltarea accelerată a pieței de IT și orientarea companiilor din acest sector către soluții ergonomice de înaltă calitate (scaune, birouri electrice, soluții acustice), precum și creșterea interesului față de Herman Miller, brandul care produce Aeron, cel mai vândut scaun de birou din lume.

Companiile din IT reprezintă aproximativ 80% dintre clienții Workspaces Studio. Pentru că sunt foarte conectate la tendințele globale, dar și în contextul competiției intense pentru forța de muncă specializată, sunt primele care au înțeles importanța amenajării birourilor dupa principii de ergonomie și design adaptat, precum și impactul direct al amenajării în retenția angajaților și recrutare. Birourile prezentului trebuie să atragă, să încurajeze, să favorizeze și să rețină talentul, iar clienții noștri din IT investesc în ergonomie pentru a asigura o soluție personalizată pentru fiecare angajat. Investiția într-un post de lucru într-o companie IT poate varia însă foarte mult, de la 300 euro pana la 3000 euro, în funcție de mobilier – declară Alexandru –Horațiu Didea, Managing Partner al Workspace Studio.

Din 2015, când Workspace Studio a devenit dealer partner autorizat al Herman Miller în România, echipa Workspace Studio a vândut peste 7.000 de scaune Herman Miller. Scaunele Herman Miller sunt recunoscute în întreaga lume încă din anii ’70 pentru ergonomie și design futurist, iar scaunul Aeron, creat în 1994 de Bill Stumpf și Don Chadwick pentru Herman Miller și remasterizat în 2016, a devenit cel mai bine vândut model de scaun de birou din toate timpurile.

În 2017, vânzările de mobilă Herman Miller au reprezentat 35% din cifra de afaceri totală a Workspace Studio și reprezintă un factor important pentru dezvoltarea companiei.

Majoritatea companiilor cu care lucrăm se uită în continuare la raportul preț/calitate, la viteza de livrare și, cel mai important aspect în decizia lor, la ergonomie și potențialul pe termen lung al investiției. Scaunele Herman Miller, de exemplu, sunt etalon mondial pentru ergonomie și au o garanție 12 ani, 24/7, deci asigură o folosire eficientă pe o lungă perioadă de timp –adaugă Alexandru Horațiu Didea.

Spațiul de lucru impactează productivitatea. Orașele în care se investește în ergonomie

Un studiu internațional care măsoară experiența angajaților la locul de muncă, realizat în peste 2000 de birouri ce găzduiesc peste 250.000 angajați, distribuiți la nivel global, arată că doar 57% dintre angajați consideră că locul de muncă le permite să lucreze productiv. Productivitatea la locul de muncă este impactată de factori precum mobilitatea și adaptarea spațiului la diverse tipuri de activități (precum lucru individual, întâlniri unu la unu sau ședințe), nivelul zgomotului de fond sau ergonomia spațiului.

În urma amenajărilor realizate de Workspace Studio pentru clienți în 2017, peste 12.000 angajați din România beneficiază de un mediu de lucru orientat catre susținerea productivitătii și ergonomie.

Companiile din IT din România investesc din ce în ce mai mult în ergonomie, prin stații de lucru ajustabile electric pe înălțime, scaune de cea mai înaltă calitate și soluții acustice pentru open-space. În restul pieței se păstrează însă tendința de economisire, cu orientare către soluții low și mid-cost. Scaunele ergonomice sunt o excepție. În măsura în care exista bugete, în ele se investește. Pentru aceeași companie sau același număr de angajați, bugetele sunt în continuare mai mici în România față de alte țări europene, inclusiv unele din zona de Est, precum Cehia sau Polonia –completează Alexandru Horațiu Didea, Managing Partner al Workspace Studio.

În 2017, 90% dintre proiectele Workspace Studio au fost amenajări și design de birouri pentru companii din București, în timp ce restul de 10% s-au împărțit între birourile pentru companii din Iași (7%) și din Cluj (3%).

Bine de știut!

Workspace Studio este un integrator de soluții de proiectare și amanajare birouri, complet personalizate în funcție de nevoile forței de muncă și obiectivele organizatiilor client.

Din 2015, Workspace Studio este Dealer Partner Autorizat al Herman Miller în România. Herman Miller, cel mai prestigios producător mondial de mobilier de birou, creează soluții inovatoare pentru a ajuta oamenii să realizeze lucruri extraordinare în munca lor. Conceptele Herman Miller si designerii care muncesc împreună cu Herman Miller rezolvă probleme reale pentru oameni si organizații din întreaga lume.

Această abordare a designului a făcut ca Herman Miller să fie recunoscut ca lider al inovației globale în mobilier de birou, accesorii și servicii strategice. Zeci de produse Herman Miller se află expuse în colecțiile permanente ale marilor muzee din lume.

Din 2008 grupul Workspace Studio susține peste 350 de clienți corporate cu soluții de ergonomie, mobilare și amenajare integrată de spații de birouri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.