“Trei”, un nou restaurant de nota 10! “Trei”, un nou restaurant de nota 10!
Da, exact asa se numeste. De ce Trei? Simplu. Pentru ca la finele anului 2017, trei prieteni au devenit parteneri de afaceri si au... “Trei”, un nou restaurant de nota 10!

Da, exact asa se numeste. De ce Trei? Simplu. Pentru ca la finele anului 2017, trei prieteni au devenit parteneri de afaceri si au deschis un restaurant intr-o casa de patrimoniu, in zona negustoreasca a Bucurestiului, in apropiere de Hala Traian. Noi am aflat, recent, de el, dar deja suntem clienti fideli, mai ales de cand au deschis si terasa.

Povestea Restaurantului Trei suna cam asa. Cei trei gurmanzi, Adrian (manager, sef de sala), Catalin (chef) si Andrei (manager, iscusit pe partea de bauturi) si-au unit acum fortele si know how-ul dobandit in cei 15 ani de cand se cunosc si lucreaza impreuna, si au pus bazele restaurantului Trei. Meniul propus de ei readuce la lumina retete vechi din toata lumea, neuitand de cele romanesti, imbinand, astfel, gastronomia veche si directia culinara moderna. Intr-un mode excelent, am zice noi.

Meniu slow-food boieresc

Meniul de la Trei este variat si inedit, gandit pe ideea gustului savuros al preparatelor slow-food si poarta degustatorul prin cele mai importante zone culinare ale lumii. Am aflat direct de la Catalin ca trecerea de la sezonul rece la cel cald si invers se va marca prin shimbarea meniului. Astfel, in fiecare sezon se vor adauga noi preparate, iar cele mult dorite vor ramane in meniu, indiferent de anotimp. Noi am degustat deja cateva din noutatile ce urmeaza sa apara in meniu si ne-am bucurat pe deplin papilele gustative.

Pentru pasionati si cunoscatori, trebuie sa stiti ca aici gasiti si Callos, o mancare spaniola gatita cu burta rosie, chorizo si naut. Cand ajungeti la Trei, e musai sa comandato si o portie din pateul de casa. Catalin Constantin, chef-ul restaurantului ne-a spus ca acesta este inspirat de bunica lui, care amesteca ficatul de pui cu bucati de slanina afumata si unt.

Pentru cel din meniu, Catalin a folosit doua lucruri din memoria lui gustativa: ficatul de pui si slanina, la care a adaugat o untura de rata aromata si un trio de ceapa: fulgi, dulceata si arpagic murat. Nu lipsesc placerile culinare din Ardeal, iat aici puteti degusta o ciorba de varza murata cu afumatura, dar nu o ratati nici pe cea de tarhon.

Meniul este diversificat, dar sper ca pozele pe care le-am realizat sa va inspire sis a veniti pentru a gusta din bunatatile de la Trei.

In plus, tot aici, de doua ori pe luna, in weekend, chef Catalin gandeste un meniu special ce ia tot ce-i mai bun din bucataria unei zone culinare si readuce in atentia clientilor preparate uitate sau mai putin cunoscute.

Daca in decembrie puteai savura soleanka, blini sau pelmeni din bucataria ruseasca, in ianuarie faceai amintiri gustoase din Spania cu paella si callos, in februarie te puteai bucura de un coquelet de printemps din Franta, iar in martie faceai cunostinta cu o reteta de peste “alla ligure” din Italia. In sezonul primavara vara 2018, weekendurile te vor lua intr-o calatorie savuroasa prin Asia si oriunde gustul bun inspira preparate gustoase.

Pentru meniul de primavara vara 2018, chef Catalin Constantin pune accent pe verdeturi, astfel ca la coaste va folosi marinada de leurda, coquelet-ul de printemps va fi pe un pat de legume verzi, va face ciorba de salata, iar la paste s-a gandit sa introduca tortellini cu pesto si branza de capra. In plus, se va axa si pe cateva sandivsuri bune, un fel de “street food bagat in casa”, dupa cum ii place chiar lui sa spuna.

A, era sa uit. Deserturile… da… deserturile sunt o adevarata poveste!

Despre Restaurantul Trei prin cei trei

Catalin Constantin a gatit de cand se stie, stand alaturi de bunica lui in bucatarie si notand in minte amintiri gustoase. Dupa ce a lucrat timp de 15 ani alaturi de Adrian, in 2014 a urmat cursurile Horeca School si a trecut prin mai multe tipuri de bucatarii,  experienta ce i-a fost utila in crearea a tot ce tine de bucatarie in propriul restaurant.

Adrian Dimitriu vine cu experienta comertului exterior, dublata de calatoriile ce i-au dat apetitul pentru incercarea diferitelor preparate internationale, pe care acum le are in meniul propriului restaurant.

Andrei Barbulescu este fost sportiv de performanta, a jucat polo de apa pana in 1993, timp de 23 de ani, perioada in care a calatorit in toata lumea, iar acum isi foloseste experienta dobandita in sugestiile pentru meniu.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.