Flying Pig, meniu nou și preparate world-cuisine! Flying Pig, meniu nou și preparate world-cuisine!
Știi momentul acela când ai poftă de ceva bun, dar nu ai nicio idee ce vrei sau unde vrei să mergi? Ei… mie mi... Flying Pig, meniu nou și preparate world-cuisine!

Știi momentul acela când ai poftă de ceva bun, dar nu ai nicio idee ce vrei sau unde vrei să mergi? Ei… mie mi se întâmplă destul de des, însă mă deblochez repede și iau mereu cele mai bune decizii. Așa mi s-a întâmplat și cu Flying Pig, deja faimosul restaurant gourmet tip tavernă urbană specializată în preparate pe bază de porc iberic.

Știam de el, mai fusesem de câteva ori, însă nu aflasem mai nimic de noul meniu pe care îl cei de aici l-au lansat la începutul primăverii. Și uite așa, eu și Mihaela am ajuns aici să degustăm noile preparate, de data aceasta ceva mai “delicate”, mai fine, dedicate cinei, dar nu numai.

Ne-am aruncat privirea în meniu și am ales câteva din noile dish-uri Flying Pig. Am aflat că acestea sunt concepute ca o alternativă mai ușoară a preparatelor pe bază de carne de porc, totodată, meniul restaurantului devenid cu această ocazie mai sofisticat și mai fusion, folosind diverse combinații inedite, unele dintre ele cu influențe asiatice.

Printre noile preparate regăsim mâncăruri diverse pe bază de fructe de mare precum ‘Tartar de somon cu dressing de susan și castraveți’, ‘Creveți la grătar cu legume, lapte de cocos și curry picant’, ‘Somon cu risotto de linte, morcov și sos veloute’

Nu putem uita nici de preparatele tip world cuisine, ușor reinterpretate în stilul Flying Pig cum ar fi faimoasele dumplings/dim-sum asiatice, denumite în noul meniu ‘Mix găluște umplute cu porc și creveți’, ’Supă de pui (asiatică) cu noodles, legume și ghimbir’, ‘Humus (oriental) cu pastrami caldă de vită’ dar și ’Risotto (italienesc) cu ciuperci de pădure și pastă de măsline’.

Și la capitolul cărnuri, preparatele s-au diversificat în stil internațional, iar noul meniu aduce câteva “vedete” europene precum ‘Muschi de vită cu sos de vin roșu, ciuperci și piure de cartofi’ sau ‘Piept de pui cu sos BBQ, piure cu ierburi și morcov cu ghimbir’.

Restaurantul plănuiește totodată și o extindere a sa în acest an, iar de curând au intrat pe sală noile farfuri, special create de către un artist autohton pentru Flying Pig, farfuri ce urmăresc nota de ‘fine – swine cantina’ a locului, însă așa cum ne-am obișnuit, intr-un stil, urban.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.