Sharp deschide piața de purificatoare de aer cu tehnologia japoneză Plasmacluster Sharp deschide piața de purificatoare de aer cu tehnologia japoneză Plasmacluster
Purificatoarele de aer cu Plasmacluster sunt o premieră pentru piața din România, având la bază o tehnologie de ultimă oră dezvoltată în Japonia. În... Sharp deschide piața de purificatoare de aer cu tehnologia japoneză Plasmacluster

Purificatoarele de aer cu Plasmacluster sunt o premieră pentru piața din România, având la bază o tehnologie de ultimă oră dezvoltată în Japonia. În România, gama de purificatoare este pusă pe piață de Vestel Polonia, sucursala gigantului turc cu același nume.

Testăm piața din România, de ceva timp, cu câteva modele și am hotărât ca din acest an să intrăm masiv pe segmentul purificatoarelor cu o gamă de 10 modele. Spre exemplu, în Polonia, o piață la care ne putem raporta ca evaluare, vânzările de astfel de echipamente au început timid, acum câțiva ani, iar în prezent acestea au crescut exponențial, atingând un nivel de peste 25.000 unități vândute anul trecut. Pe un model asemănător de evoluție, evaluăm că în următorii 5 ani putem ajunge și noi la același nivel”,  declară Bogdan Pasat, reprezentantul Sharp Home Appliances,  Vestel.

Ce este Plasmacluster-ul și cum funcționează pe purificatoarele de aer SHARP

Tehnologia de purificare implementată pe noile dispozitive setează o categorie nouă de produse pe piața locală.  “Dacă vorbim în general despre purificatoare de aer, este la îndemână să asimilăm purificatoarele SHARP cu Plasmacluster acestei categorii. Dar nu este așa. Numele generic de <<purificator de aer>> poate genera confuzie. Astfel, trebuie explicat faptul că aparatele SHARP realizează purificarea aerului prin ionizare direct în atmosfera încăperii în care sunt așezate, și nu în interiorul dispozitivului, așa cum se întâmplă în cazul altor aparate, pentru care producătorii precizează că la bază au același proces fizico-chimic”, explică Bogdan Pasat.

Pe scurt, tehnologia Plasmacluster din interiorul unui purificator SHARP eliberează în aer ioni pozitivi și negativi, în concentrații foarte mari. Ionii se atașează de toți poluanții din aer, extrăgând hidrogenul din aceștia pentru a se echilibra. Astfel, poluanții sunt  neutralizați. Prin activarea și gestionarea acestui fenomen fizico-chimic purificatorul SHARP cu Plasmacluster devine extrem de eficient în combaterea particulelor de mucegai, praf, bacterii, viruși și mirosuri neplăcute.

Un astfel de aparat nu ar trebui să lipsească din casele celor care se confruntă cu alergii sau care au probleme cu respirația. De asemenea, un purificator cu Plasmacluster își va dovedi eficiența maximă în casele fumătorilor sau posesorilor de animale, eliminând în totalitate acel miros remanent pe care îl cunoaștem cu toții în astfel de interioare. În plus, purificatoarele SHARP gestionează și nivelul de umiditate din încăperi, menținându-l în parametrii ideali”, adaugă Bogdan Pasat.

O altă funcție a echipamentelor de purificare cu Plasmacluster de la SHARP rezidă în neutralizarea energiei electrostatice, care se acumulează în încăperi în timpul funcționării diverselor echipamente electronice.

Eficiența și schimbările reale produse în viața utilizatorilor de tehnologia de purificare a aerului Plasmacluster i-a determinat pe japonezi să o implementeze pe mai multe categorii de produse SHARP, cum ar fi frigidere, aparate de aer condiționat, purificatoare de mașină, chiar și uscătoare de păr.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.