Dr. Dan Mihalache, SANCONFIND: “Recomandăm femeilor să încerce să nască normal” Dr. Dan Mihalache, SANCONFIND: “Recomandăm femeilor să încerce să nască normal”
Dr. Dan Mihalache este noul șef al secției de obstetrică – ginecologie de la Spitalul SANCONFIND. Specialist cu experiență și cu supra-specializări în ecografie... Dr. Dan Mihalache, SANCONFIND: “Recomandăm femeilor să încerce să nască normal”

Dr. Dan Mihalache este noul șef al secției de obstetrică – ginecologie de la Spitalul SANCONFIND. Specialist cu experiență și cu supra-specializări în ecografie obstetricală și ginecologică, colposcopie, chirurgie laparoscopică ginecologică și histeroscopie, Dr. Mihalache a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu despre ce înseamnă să lucrezi într-un spital privat, despre procedurile minim invazive care pot apărea după naștere dar și despre avantajele nașterii naturale.

  1. Din experiența dvs., ce ar trebui să facă un cuplu după ce s-a hotărât să aibă un copil? Ce analize trebuie făcute? Cum trebuie să se pregătească din punct de vedere medical?

Este de preferat ca orice femeie care dorește un copil să facă un consult ginecologic preconcepțional. Scopul este de a evalua starea de sănătate a viitoarei mame și de a trata eventualele probleme care se descoperă în sfera ginecologică. De asemenea, se pot recomanda analize și consulturi interdisciplinare în funcție de situație.

Recomandăm o dietă sănătoasă, cu activitate fizică și un supliment de acid folic preconcepțional și în timpul sarcinii.

  1. Ce afecțiuni poate avea mama după naștere și cum se pot trata?

Nașterea este un fenomen fiziologic, dar uneori, în cazul unui făt voluminos și, eventual, în funcție de calitatea țesuturilor materne, poate să apară o afectare a perineului matern, cu slăbirea mijloacelor de susținere a vezicii urinare și a uretrei, cu eventuala pierdere de urină la efort.

În multe cazuri, această problemă se poate rezolva parțial sau total cu ajutorul exercițiilor de tonifiere a musculaturii perineale. În caz de eșec, există intervenții chirurgicale minim invazive care pot corecta această problemă, intervenții care se efectuează și la Spitalul SANCONFIND.

Articol integral pe https://informateca.ro

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.