Ce am mâncat bun la Dancing Lobster Ce am mâncat bun la Dancing Lobster
Zilele trecute, ne-am dat intalnire cu gașca de amici la degustarea meniului Dancing Lobster, un restaurant axat pe gastronomia portugheză reinterpretată, care are ca principale atuuri... Ce am mâncat bun la Dancing Lobster

Zilele trecute, ne-am dat intalnire cu gașca de amici la degustarea meniului Dancing Lobster, un restaurant axat pe gastronomia portugheză reinterpretată, care are ca principale atuuri peștele și fructele de mare proaspete. Cum a fost?

“Am visat să aducem Portugalia la îndemâna gurmanzilor din România. De la echipă, până la ingrediente, vinuri, design și muzică, am construit realmente o poveste autentică, reală, cu emoții, gust și atingeri portugheze. Și sper ca tot mai mulți români să vină, să descopere și să se îndrăgostească de povestea noastră”, ne-a spus, înainte de a ne pune pe masă preparatele, Jose Gaspar, creatorul Dancing Lobster.

Am aflat ca aprovizionarea se face de două ori pe săptămână, iar cei care doresc le pot cumpăra și pregăti acasă. Astfel că, la intrarea în restaurant clienții sunt întâmpinati de un magazin cu delicatese 100% portugheze, pe care le pot lua acasă: de la conserve din pește, la diferite tipuri de uleiuri, vinuri și alte delicatese.

În restaurant, selecția este riguroasă: creveții sunt din Mozambic, dorada este de captură, din Atlantic, iar meniul include, cu precădere, specii de pește oceanic mai rar întâlnite în restaurantele din România: cambulă, calcan de Atlantic, pește-undițar, epinefelul (peștele grouper) sau barbunul.

Spațiul este împărțit în mai multe zone, având capacitatea de a găzdui clienți a la carte până la 80 de persoane. Pentru evenimentele standing, Dancing Lobster poate găzdui până la 150 de persoane. Pe lângă sala principală, restaurantul are și un salon VIP, de 10 locuri, ai cărui pereți sunt decorați cu peste 400 de sticle de vin din toată lumea.

Designul au fost gândit împreuna cu arhitectul Victor Grosu, recunoscut pentru proiectele sale de amenajare din zona restaurantelor și barurilor. Culoarea albastră este punctul focal al designului și conceptului amenajării interioare, ea creând un contrast puternic cu panourile perforate roșii din spațiu asemănător cu modul în care o langustă apare pe malul oceanului.

Odată ce ai avansat în zona principală de luat masa, o bucătărie deschisă are intenția de a oferi clienților o vedere clară a procesului de preparare și gătire. Un roșu cald – întocmai cozii de homar – împarte spațiul, creând o zonă lungă de ședere. Estetica inspirată a interiorului este și rezultatul reflexiilor create de textura lucioasă a parietalelor.

Pentru a completa motivul portughez, albastru și alb, au fost adăugate plăci azulejo, creând o interesantă răsturnare spațială și subliniind diferite zone ale spațiului amenajat luminos și tonic.

La Dancing Lobster, meniul de vinuri cuprinde o selecție de 160 de etichete de vin din România și din țările care au un cuvânt de spus la nivel mondial. Mai trebuie spus că aproximativ 20% din vinuri sunt de origine portugheză. Pe lângă acestea, în meniu se regăsesc și vinuri spumante, șampanii și vinuri de Porto, care sunt servite ca digestiv la încheierea mesei.

Noi am selectat câteva imagini care să vă arate designul locului, dar și preparatele degustate de noi!

Meniu degustare “Media Dinner”

Petisco portugheze

Midii portugheze in sos roșu

Creveți “a guilho” cu usturoi

Pica Pau de vita cu murături si măsline portugheze

Caracatița “a galega” cu salata

Desert – Faimosul “Pastel de nata”

Dacă căutați o experiență cu adevărat portugheză vă recomandăm să faceți o masă doar din “petiscos” adică gustări portugheze. Mâncarea vine în porții mai mici, ca să puteti ”explora” cât mai mult. Pentru o masă în doi, merită să comandați cel puțin 5-6 preparate.

Iar deoarece fructele de mare nu întotdeauna sunt satioase recomandam la sfârșitul mesei un “prego” de ton făcut cu pâine din insula Madeira denumită “bolode caco” care se pregateste cu cartofi dulci, cerneala de sepie sau rucola.

Info si rezervari: +40 770 690 886

Str. Glodeni 3, (Pescariu Sports & Spa)

Web: www.dancinglobster.ro

Facebook: https://www.facebook.com/DancingLobsterBucharest/

Instagram: https://www.instagram.com/dancinglobsterseafood/

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.