Kinderlachen a deschis a doua grădiniță cu predare în limba germană în București Kinderlachen a deschis a doua grădiniță cu predare în limba germană în București
Piața educației în sistem privat, un domeniu care a cunoscut o dezvoltare masivă în ultimii ani, este într-o continuă expansiune. Astfel, în septembrie 2017... Kinderlachen a deschis a doua grădiniță cu predare în limba germană în București

Piața educației în sistem privat, un domeniu care a cunoscut o dezvoltare masivă în ultimii ani, este într-o continuă expansiune. Astfel, în septembrie 2017 a avut loc deschiderea celei de-a doua locații Kinderlachen – grădiniță cu predare în limba germană – în urma unei investiții de 50.000 euro.

“În toamna anului trecut am deschis cea de-a doua locație Kinderlachen. Am adunat experiență, am discutat cu părinții, ne-am documentat din dorința de a oferi copiilor o grădiniță unde educația de calitate să fie obiectivul nostru principal.” spune Adina Mirică, fondatoarea Kinderlachen.

“Prima locație deschisă în 2011 (lângă Colegiul German Goethe) a fost pentru after school cu predare în limba germană,  iar extinderea din 2017 cu un nou spațiu pentru grădiniță a venit din dorința de a oferi copiilor un loc potrivit nevoilor lor, dar și o soluție completă de educație până la vârsta de 10 ani. Am păstrat predarea în limba germană la nivel matern, dar am extins activitățile, am mărit echipa cu personal specializat și am investit în noul spațiu într-o zonă ultra centrală – vis-a-vis de Parcul Ioanid. Parinții, persoanele cu care discutăm zilnic, sunt parte din proces, fiind parteneri cu noi în educația copiilor. Ii ajutăm pe cei mici să se dezvolte constant, să își descopere calitățile, să aibă încredere în ei și să se exprime liber în orice situație.”

Ideea Adinei Mirică de a deschide un centru de educația a venit din dorința de a-i oferi fiicei sale o educație de calitate. La înființarea afterschooul-ului investiția a fost de 10.000 euro, cu o suplimentare de 15.000 euro în 2013 când spațiul de la vreme respectivă a fost extins.

În 2017 aceasta, împreună cu partenera sa de afaceri (care s-a alăturat în 2017) au mai investit 50.000 euro și au crescut echipa la 15 oameni. Noul spațiu are 300 mp și este poziționat la 500 metri pe Piața Romană, lângă Parcul Ioanid, o locație ușor accesibilă din toate direcțiile.

“Am ales predarea în limba germană datorită fiicei mele, care făcea școala în limba aceasta. În același timp, în urma unui studiu de piață, am observat un potențial mare pentru deschiderea unui centru care să ofere învățământ în limba germană, iar acum decizia mi-a fost confirmată de cererea și nevoia pieței. Concurența este mare, dar consider că doar calitatea este cea care te ajută să crești. Pentru a menține standardul înalt de calitate, mi-am ales cu grijă personalul și apreciez la oamenii mei seriozitatea cu care își fac treaba.” continuă Adina Mirică.

Profesorii din cele două locații Kinderlachen vorbesc germană la nivel de limbă maternă, iar unii dintre ei au experiență de lucru și în Germania. Grupele sunt de maximum nouă copii la after school și între 12-15 copii la gradiniță. Cei mici sunt încurajați să se exprime frumos și cursiv în limba germană, să folosească vocabularul acumulat, să socializeze, să se joace, să se sprijine între ei și să-și știe care le sunt calitățile pe care să le dezvolte în fiecare zi.

Cu toate că în România, cu precădere în București, grădinițele și școlile private s-au înmulțit, alegerile părinților încă trebuie documentate minuțios înainte de luarea unei decizii pentru viitorul copiilor lor.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.