INTERVIU – Alexandru Burcea, Helpdent Clinic: oferim tratamente dentare intr-o atmosfera zen INTERVIU – Alexandru Burcea, Helpdent Clinic: oferim tratamente dentare intr-o atmosfera zen
Medic Specialist in Chirurgie Dento-Alveolara, Doctor in Stiinte Medicale si Lector Universitar al Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii Titu Maiorescu, Catedra de... INTERVIU – Alexandru Burcea, Helpdent Clinic: oferim tratamente dentare intr-o atmosfera zen

Medic Specialist in Chirurgie Dento-Alveolara, Doctor in Stiinte Medicale si Lector Universitar al Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii Titu Maiorescu, Catedra de Implantologie si Chirurgie Orala, Lect. Univ. Dr. Alexandru Burcea a inceput aprofundarea cunostintelor si dezvoltarea competentelor in domeniul implantologiei si chirurgiei orale prin participarea constanta la numeroase cursuri si stagii practice in clinici renumite din Italia, Franta, Germania, Elvetia si Israel,inca din 2004. Acesta este si anul in care a deschis Helpdent Clinic, despre a carei evolutie ne povesteste in cele ce urmeaza.

– Cand ati lansat Helpdent si cum s-a dezvoltat business-ul in timp?

Inca de la deschiderea sa din anul 2004, Helpdent Clinic s-a straduit sa ofere pacientilor sai o experienta unica ce consta intr-o ambianta linistitoare si confortabila, tehnologie medicala de ultima generatie si medici dentisti instruiti atat in tara cat si in strainatate, oferind  astfel cel mai bun serviciu medical pentru pacienti.

Am inceput cu un cabinet cu 2 scaune stomatologice intr un spatiu relativ mic, intr-o cladire a guvernului, respectiv OSIM. Aici treptat au inceput sa vina angajatii din cladire, apoi familiile lor si s-a creeat o relatie frumoasa ce dainuie si astazi, cu toate ca din 2011 am mutat cabinetul in locatia actuala. Mi-am dorit sa am cabinete spatioase si luminoase,intreaga atmosfera de la intrarea in cabinet si pana la iesirea din el propunandu-si sa ii relaxeze pe pacienti, sa le alunge senzatia de stres si frica.

– Cum ati incheiat 2017 si ce previziuni aveti pt 2018?

2017 a fost un an foarte bun pentru Helpdent si pentru noi, inceput si incheiat in forta. Daca de obicei pentru mine anul de lucru se termina la 15 decembrie si incepea pe 15 ianuarie, in 2017 am decis sa lucrez pana aproape de Craciun. In plus, perioada Craciun – Revelion a fost plina de cereri pentru partea de chirurgie si, atat eu, cat si colegii mei, am avut agenda plina de programari.

De la 2018 imi doresc inca mai mult decat pana acum. Vreau sa simt ca am dat tot ce puteam acestui business si sa ma dedic total lui. Imi doresc de asemenea sa ne extindem si sa mai luam un spatiu. Pentru ca sunt foarte pasionat si de predare, si simt ca trebuie sa transmit din cunostintele mele, imi doresc o sala in care sa pot preda tinerilor medici notiunile importante legate de chirurgia si implantologia orala.

– Care sunt in acest moment serviciile cele mai solicitate Helpdent si de ce?

Pe primul loc se afla implantologia si chirurgia orala. Majoritatea pacientilor vin pentru ca au aflat informatii despre mine,pentru ca le-am fost recomandat, de colegi si / sau de studenti. Odata veniti la cabinet si cunoscandu-ne echipa insa, revin si pentru restul tratamentelor,fiind foarte multumiti de rezultate.

Fara falsa modestie trebuie sa recunosc ca sunt unul dintre cei mai vechi specialisti ce insera implanturi in Bucuresti si nu numai. Am pus primele implanturi in 2004, iar in 2005 am facut primele operatii complexe de augmentari osoase (sinus lift, blocuri osoase, repozitionari de nerv, etc). Prin urmare, vorbim de 14 ani de practica in implantologia orala.

–  Cui se adreseaza Helpdent?

Targetul Helpdent este format din oamenii cu studii medii si superioare, cu venituri medii sau mari, care inteleg si respecta importanta unui plan de tratament.

Pe langa acest core target insa, sunt implicat in diverse programe unde ofer asistenta stomatologica pro bono pentru oamenii fara posibilitati.

– Cum va diferentiati de competitie? Ce atu principal aveti?

As spune ca in primul rand experienta mea si vechimea pe piata de implanturi dentare, numarul de pacienti operati cu succes si materialele de cea mai buna calitate pe care le folosim la Helpdent.

In plus, am incercat sa am o abordare unica de tratamente dentare in spiritul atmosferei zen, cu spatii largi, luminoase, lipsite de “mirosul de dentist si zgomotul caracteristic cabinetelor stoma”. Sunt suprafete de mobilier libere, goale, fara aglomerari de instrumentar, substante sau modele de ghips, tot instrumentarul in sertare bine sterilizat, sortat si ambalat, materialele la fel in sertare, fantani zen, betisoare, mobilier si decoratiuni specifice atmosferei zen, orhidee, muzica de relaxare.

Prin calitatea actului medical si prin ambianta exclusivista pe care o oferim vrem sa ne mentinem in continuare in topul celor mai performante clinici stomatologice din Romania in conditii de siguranta, confort, rafinament si eleganta.

– Cum va alegeti colaboratorii?

Am ales mereu persoane smart, tinere, care au dorinta de munca si care doresc sa evolueze, cu manualitate, experienta prin lucrul cu multi pacienti. Nu cred doar in criteriul numit vechime. Consider ca poti acumula mai multa experienta in 5 ani decat altii in 10, daca lucrezi mult si alaturi de mentorul/ mentorii potriviti, daca ai acces la cea mai buna aparatura si conditii moderne.

Caut persoane placute si cu un vibe bun pentru locul in care lucreaza, pentru echipa, pentru pacienti, medici cu care sa poti vorbesti despre orice. Punctuali, ordonati, grijulii cu cabinetul, echipamentele si materialele si pasionati de meseria lor.

– Ati intrat si in zona de estetica. De ce ati facut acest pas?

Am intrat deoarece toata lumea doreste dinti frumosi. Pana acum 5-6 ani lumea dorea dinti cu care sa manance, astazi pacientii doresc dinti frumosi cu care sa manance. Factorul estetic conteaza din ce in ce mai mult, pe langa factorul sanatate si confort.  Si acest lucru este valabil pentru ambele sexe.

– Care sunt cele mai cerute procedee estetice?

Cele mai in trend si solicitate sunt fatetele si coroanele de zirconiu sau integral ceramice, dar si albirile dentare sau bijuteriile dentare.

– Puneti accent pe echipamentele de ultima ora. Cat de mult investiti anual in noua tehnologie si de ce?

Intotdeauna incerc sa am aparatura noua. Cea mai mare investitie (de ordinul miilor de euro) este insa in formarea profesionala si in cursuri. De asemenea, investesc daca s-a lansat un aparat nou, care are la baza o tehnologie noua sau ofera ceva nou sau diferit de alta manopera medicala veche, il achizionez.

Pentru mine este important ca pacientii Helpdent sa stie ca vor beneficia mereu de cea mai noua si mai buna aparatura si de medici informati si up-to-date cu toate noutatile si descoperirile in domeniu.

– Cat de mult din activitatea dvs implica si participarea la conferinte si traininguri?

Dedic destul de mult timp acestui aspect. Sunt cadru didactic universitar si am activitate de predare cat si stiintifica, iar in fiecare luna am evenimente (cursuri sau conferinte) la care particip, atat din postura de lector, cat si din cea de medic formator.

Bine de știut!

In anul 2005, Dr. Alexandru Burcea incepe pregatirea in domeniul chirurgiei orale la Spitalul “San Camillo Forlanini” din Roma, Italia. In perioada 2007-2008 obtine atestatele de studii complementare in parodontologie si in implantologie orala la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti. Dupa efectuarea rezidentiatului de chirurgie dento-alveolara in Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, Lect. Univ. Dr. Alexandru Burcea obtine titlul de Medic Specialist Chirurgie Dento-Alveolara.

In anul 2011, sustine teza de doctorat cu titlul: Studiu privind eficienta biomaterialelor de origine umana in tehnicile de aditie folosite in implantologia orala  – studiu realizat pe o perioada de 6 ani la Catedra de Implantologie Orala a Universitatii Titu Maiorescu din Bucuresti.

In perioada 2013-2016 urmeaza doua programe de master, primul in domeniul implantologiei orale cu titlul: Reabilitari orale cu agregari implantare in cadrul Universitatii “Titu Maiorescu”, Bucuresti, cel de-al doilea fiind in domeniul managementului medical in cadrul Scolii Nationale de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti.

Experienta clinica a Lect. Univ. Dr. Alexandru Burcea este vasta, acesta publicand in Romania atat 3 carti de specialitate cat si peste 40 de articole dintre care 5 sunt in reviste indexate ISI, acoperind o gama foarte larga atat in domeniul implantologiei cat si al chirugiei orale: elevarea podelei sinusului maxilar printr-o noua metoda minim-invaziva, tehnici chirurgicale reconstructive prin piezochirurgie si materiale osteoinductive, recoltarea si utilizarea blocurilor osoase, split-crestul piezochirurgical, regenerarea osoasa ghidata, repozitionarea nervului alveolar inferior si lifting-ul de fosa nazala.

Mai multe detalii puteti citi aici.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.