Travel Trends: TOP 10 atracții turistice din Germania! Travel Trends: TOP 10 atracții turistice din Germania!
Situată în inima Europei, Germania are o mulțime de atracții turistice de oferit celor care îi calcă pragul. Vizitatori din întreaga lume călătoresc în... Travel Trends: TOP 10 atracții turistice din Germania!

Situată în inima Europei, Germania are o mulțime de atracții turistice de oferit celor care îi calcă pragul. Vizitatori din întreaga lume călătoresc în Germania pentru a vedea comori arhitecturale unice și pentru a vizita locuri fascinante chiar în inima naturii. Consiliul Național al Turismului din Germania (GNTB) s-a arătat interesat de aflarea/adunarea celor mai populare atracții și a cerut vizitatorilor care ajung în această țară să numească locurile preferate din Germania. Altfel spus, aproximativ 32.000 de turiști din peste 60 de țări care au vizitat Germania în 2017 și-au numit locul preferat de aici. Cum arată TOP 10 atracții turistice din Germania?

Locul 10: Valea Mosele: între vii și castele de cavaleri!

Valea râului Mosele este considerată cea mai veche regiune viticolă din Germania și reprezintă o zonă diversă de agrement ce oferă „ceva aparte” pentru fiecare gust. Râul Mosele are o lungime de 550 km, curge prin Franța, Luxemburg și Germania și se varsă în fluviul Rin la Koblenz. Valea acestuia este faimoasă pentru peisajele sale și vinul de calitate produs în regiune.

În plus, când călătoresc pe Drumul Vinului (Moselle Wine Route), turiștii au ocazia să oprească la unul dintre castelele din apropiere, multe dintre ele oferind chiar locuri de cazare la prețuri rezonabile. Se pot bucura, totodată, de vinuri deosebite în zonele de vinificație din regiune, vinuri care s-au clasat în top în clasamentele naționale și internaționale, ani la rând.

Turiștii pot, de asemenea, să exploreze Valea Mosele pe jos sau cu bicicleta sau să experimenteze o croazieră cu vaporașul pe râu unde se pot bucura de priveliști superbe ale pădurilor și castelelor din munții din zonă.

Locul 9: Gradina zoologică Hellabrunn

Grădina zoologică Hellabrunn din Munchen a fost deschisă încă din anul 1911 și se întinde, astăzi, pe aproximativ 40 de hectare de teren. Este considerată una dintre cele mai mari și mai bio-diversificate grădini zoologice din Germania și a fost prima “geo-zoo” din lume.

Pe scurt, Grădina zoologică Hellabrunn găzduiește peste 19 000 de animale din aproximativ 750 de specii, fiind un loc fantastic în care să mergi alături de familie, în special cu copiii. Este un loc iubit de toată lumea, indiferent de vârstă si de gusturile pe care le are.

Aici, animalele sunt grupate în funcție de locul de unde acestea au provenit inițial. Iar dacă urmați ghidul vizitatorului, veți călatori practic prin toate continentele lumii experimentând fauna specifică fiecărei zone.

Noi am fost acolo și vă spunem că trebuie să vă planificați în agendă vizitarea grădinii zologice din Munchen și să vă rezervați o zi întreaga pentru această atracție, deoarece aveți multe de văzut!

Locul 8: Phantasialand – un parc tematic distractiv pentru întreaga familie

O întreagă gașcă de vedete internaționale, printe care s-a numărat chiar și Michael Jackson, au vizitat parcul tematic Phantasialand din Brühl, la aproximativ 20 km de Köln. Parcul de distracții a fost înființat în 1967 de Gottlieb Löffelhardt și Richard Schmidt, și atrage anual circa 1,75 milioane de vizitatori.

Phantasialand cucerește publicul prin spectacolele fascinante, atracțiile unice și aventurile diverse pe care le oferă. Suprafața parcului este divizată în șase zone tematice: Berlin, Chinatown, Fantasy, Mexic, Mystery și Africa, făcând din acesta locul perfect pentru a crea amintiri de neuitat împreună cu întreaga familie.

Aici, aveți posibilitatea de a vă caza într-unul dintre cele doua hoteluri tematice: Ling Bao (amenajat în stil asiatic) sau Matamba (amenajat în stil african), iar masa poate fi servită atât în cadrul acestora, cât și in parc (restaurantele Unter den Linden, Manchu, Hacienda Don Pedro, Little Joe’s și cafeneaua Heino’s stau la dispoziția turiștilor).

Locul 7: Castelul Heidelberg. Exemplul romantismului german.

Unul dintre cele mai renumite repere din Europa, ruinele romantice ale castelului Heidelberg au atras vizitatori încă din secolul al XIX-lea. În momentele sale de glorie, Castelul Heidelberg a fost locul unde trăiu și își desfășutau activitățile regii Germaniei. Mai târziu, zona devine o fortăreață, un punct de protecție al regiunilor din jur.

Castelul Heidelberg este unul dintre cele mai renumite castele-ruină din Germania, fiind simbolul reprezentativ al orașului Heidelberg. Până când a fost distrus în 1689 și 1693, de soldații lui Lududovic XIV în războiul din Palatinat pentru succesiune, castelul a fost rezidența princiară a Palatinatului din Renania.

Castelul este caracterizat printr-o arhitectură de tipul renașterii nordice, fiind în prezent parțial restaurat. Ruina se înalță la o înălțime de 80 de m deasupra orașului Heidelberg, la nord de muntele Königstuhl (Tronul regelui).

Pentru o bună perioadă de timp, aceasta a fost considerat cea de-a opta minune a lumii, deși nu a fost niciodată finalizat. Mai trebuie spus că, în zilele de sâmbătă, turul ghidat “Viața la Curte” oferă o perspectivă asupra vieții de zi cu zi a oamenilor care locuiau la Castelul Heidelberg – o experiență entuziastă pentru întreaga familie.

Popularitatea zonei a crescut de la an la an, dovadă fiind cele peste trei milioane de turiști de pretutindeni care aleg, anual, să viziteze Castelul Heidelberg. Locația este de vis, peisajele din această zonă sunt minunate, iar întreaga experiență nu poate fi decât una foarte plăcută.

Locul 6: Dresda: un alt nume pentru cultură

Cultura poate fi interpretată şi definită în multe moduri. Sau se poate spune pur şi simplu: Dresda. Pentru că abundenţa şi somptuozitatea bunurilor culturale excepţionale sunt atât de copleşitoare, încât vizitatorului nu-i rămâne decât să le admire uluit. Şi pentru că cetăţenii oraşului Dresda au amplasat toate acestea în minunatul peisaj riveran, uimirea devine rapid încântare pură.

În principiu, distincţia „de renume internaţional“ trebuie folosită cu economie. În Dresda, acest lucru este aproape imposibil. Nu doar datorită celor „trei mari“, Zwinger, Semperoper şi Frauenkirche, dar şi datorită Terasei Brühl şi Castelului rezidenţial, castelelor de pe malul Elbei pe versantul Loschwitz, Cartierului vilelor din Blasewitz, Oraşul grădină din Hellerau şi bineînţeles celor douăsprezece muzee ale colecţiilor de artă de stat. Şi nu în ultimul rând datorită poziţiei centrului oraşului pe partea stângă a malului râului Elba, la mijlocul arcului graţios, descris de râu.

Construcţia cu renumele „cel mai internaţional“ rămâne probabil Palatul Zwinger din Dresda, admirat în continuare ca un punct culminant al artei constructive baroce. Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche), reconstruită strălucitor din ruine, este poate cea mai importantă biserică a protestanţilor, iar Opera Saxonă de Stat în stilul Renaşterii italiene de vârf, numită Semperoper după constructorul ei, este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase teatre muzicale din lume. Din parcul Terasei Brühl, numită şi „balconul Europei“, se oferă o privelişte minunată asupra râului Elba şi a oraşului nou; împrejmuit de clădiri reprezentative, cum ar fi Academia de Arte şi Albertinum, cu Galeria Maeştrii Noi şi colecţia de sculpturi, el este un alt punct de atracţie al oraşului. Dar şi muzeele grandioase, cum ar fi Grünes Gewölbe (Bolta Verde) din castelul rezidenţial – care adăposteşte cea mai mare comoară din lume – Türckische Cammer (Camera Turcească) sau galeria de picturi „Maeştri Vechi“ cu Madona Sixtină a lui Rafael îmbogăţesc în mod inegalabil oferta culturală.

Dresda este renumită – şi anume de peste aproape 700 de ani – pentru muzica ei. Nu doar opera, şi Capela de stat, Filarmonica şi corul Kreuzchor încântă cu orchestrele şi ansamblurile lor. Festivaluri internaţionale, producţii incitante de teatru şi de dans şi evenimente de top cum ar fi Balul Operei Semper sunt în program întregul an. Cultură înseamnă în Dresda şi jazzul: Festivalul Internaţional Dixieland este cel mai mare festival european de jazz vechi. Puncte culminante tradiţionale sunt Riverboat Shuffle, mila de jazz de-a lungul străzii Praga şi Parada Dixieland prin oraşul vechi. Evenimentele Open-Air cum ar fi Nopţile Filmului pe malul râului Elba, festivalul Elbhangfest şi concertele în parcurile romantice ale Castelelor de pe Elba completează programul festivalului.

Capodopere arhitectonice moderne demonstrează însă, că Dresda nu se orientează exclusiv înspre trecut. Exemple excepţionale sunt Sinagoga Nouă sau Palatul de Cristal UFA deconstructivist al renumiţilor arhitecţi austrieci Coop Himmelb(l)au. Demnă de vizitat este şi Gara principală, în care Norman Foster a dispus acoperirea construcţiei metalice istorice cu o membrană de teflon permeabilă la lumină, dar şi Muzeul de Istorie Militară. Muzeul a fost mărit şi reamenajat conform unui proiect îndrăzneţ la lui Daniel Libeskind. Un plan îndrăzneţ a fost la vremea respectivă şi construirea „Minunii Albastre“: primul pod european fără pilă de pod este o capodoperă a tehnicii inginereşti şi în acelaşi timp un minunat punct panoramic.

Şi dacă vizitaţi vreodată Dresda în decembrie, vă aşteaptă alt eveniment cultural: Striezelmarkt. Cel mai vechi târg de Crăciun al Germaniei a fost atestat documentar pentru prima dată în anul 1434 şi rămâne până în ziua de azi un spectacol de lumini, culori şi arome. Savuraţi atmosfera sărbătorească la un pahar de vin fiert, cu fursecuri de Crăciun şi castane fierbinţi – şi faceţi cunoştinţă cu cozonacul de Crăciun, numit aici „Striezel“, o altă specialitate din Dresda, care poate fi descrisă în doar câteva cuvinte: de renume mondial.

Locul 5: O călătorie înapoi în Evul Mediu: Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber este un oraș mic, dar cu o reputație mare. Nicăieri altundeva nu veți găsi o asemenea bogăție de clădiri originale datând din Evul Mediu. Nu puteți să nu vă întrebați dacă timpul s-a oprit în loc, pe măsură ce treceți de frumoasele case vechi, de piețele retrase din cartierul vechi, unde turnurile, tavernele și porțile orașului se întâlnesc cu fântâni, fortificații și foste depozite.

Rothenburg poate fi mic, dar are o bogăție remarcabilă de atracții turistice, muzee, biserici, mănăstiri și monumente istorice. Orașul este situat în regiunea germană Franconia, în landul Bavaria, pe un platou cu vedere spre râul Tauber. Reprezintă un punct important pe traseu turistic denumit „Drumul Romantic“ (Romantic Road / Romantische Strasse) din Germania.

Ca o curiozitate, în Rothenburg găsiți cel mai mare magazin de Crăciun din Europa deschis pe tot parcursul anului. Acesta stochează tot ce face sezonul festiv special, de la jucării, lumânări, nuci, globuri și până la fețe de masă decorative din toată Germania.

Totodată, din Rothenburg, puteți explora Drumul Romantic, cel mai faimos și mai frumos traseu pitoresc din Germania. Puteți călători spre Füssen și spre Alpi sau spre Würzburg până la râul Main.  Așa că, asigurați-vă că aveți suficient timp pentru vizita dumneavoastră aici.

Locul 4: Lacul Constance, insula Mainau și insula monahală Reichenau

Regiunea Lacului Constance, unde Germania se învecinează cu Austria și Elveția, este un paradis de vacanță. Cea mai populară excursie este la Insula Florilor din Mainau, renumită pentru parcul său magnific și pentru grădinile care înconjoară reședința barocă a contelui Bernadotte. Aici, descoperiți o oază de frumusețe naturală, armonie și relaxare.

De asemenea, pe Lacul Constance se află insula monahală Reichenau, care atestă rolul religios și cultural jucat de mănăstirea benedictină în Evul Mediu, aceasta fiind înscrisă pe lista patrimoniului mondial UNESCO încă din anul 2000. Pe scurt, cele trei biserici romane bine conservate pe această insula sunt exemple notabile de arhitectură monahală.

Un alt sit important este muzeul în aer liber al locuințelor prefabricate din Unteruhldingen. Cele 23 de case fac ca această moștenire pierdută a omenirii să fie vizibilă din nou și să vă conducă în lumea epocii Bronzului și Neoliticului.

Nu departe se află și Castelul Meersburg, care oferă priveliști fascinante asupra lacului, fiind consideeat cel mai vechi castel din Germania, care încă funcționează ca o reședință privată. Bucătăria castelului, armonia și sala de banchete vă vor duce din nou într-o epocă trecută.

Totodată, dincolo de faimoasa intrare în portul Lindau, cu statuia leului bavarez și a farului alb, puteți vedea panorama uluitoare a Alpilor și a Lacului Constance, pe fundalul unui peisaj de poveste.

Locul 3: Neuschwanstein, castelul de poveste al Germaniei

Neuschwanstein este cunoscut în întreaga lume ca un simbol al arhitecturii romantice idealizate și pentru povestea tragică a proprietarului său. După ce și-a pierdut suveranitatea în propriul său regat, Ludwig al II-lea s-a retras în lumea sa de mituri, legende și basme.

Castelul Neuschwanstein, în germană Schloss Neuschwanstein, a fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau de lângă Füssen (în sud-vestul Bavariei, Germania). Palatul a fost comandat de regele Ludovic al II-lea al Bavariei ca un refugiu și ca un omagiu adus lui Richard Wagner. Contrar părerilor comune, Ludovic a plătit lucrările de construcție ale palatului din averea sa personală și împrumuturi extinse, nu cu fonduri publice bavareze.

Palatul s-a dorit a fi un refugiu personal al regelui retras, dar a fost deschis pentru publicul plătitor imediat după moartea sa în 1886. De atunci, peste 60 de milioane de oameni au vizitat Castelul Neuschwanstein. Peste 1,3 milioane de turiști îl vizitează anual, cu un maxim de 6.000 pe zi, în timpul verii.

Palatul a apărut în mai multe filme și a fost sursa de inspirație pentru Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită din Disneyland și, mai târziu, pentru alte structuri similare. Castelul este una dintre cele mai renumite atracții turistice din Germania. Iar dacă tot ați ajuns până aici, trebuie să știți că în apropiere se află și Castelul Hohenschwangau.

Locul 2: Europa-Park din Rust, parcul tematic numărul 1 din Germania

Dacă nu ați fost deja la Europa-Park în Rust, atunci ce așteptați! Situat în sud-vestul Germaniei între Freiburg și Offenburg, Europa-Park este cel mai mare parc tematic din țările vorbitoare de limba germană și unul dintre puținele care este deschis și iarna. Este al doilea parc tematic de distracție din Europa după Disneyland, fiind situat în orașul Rust la circa 40 km distanță de Freiburg și la circa 160 km distanță de Stuttgart.

Dacă veniți la Europa-Park căutând distracție, emoție și aventură, nu veți fi dezamăgiți! Există tot felul de lucruri interesante care se întâmplă pe cele 95 de hectare din Europa Park. Un gigant printe parcurile tematice și o atracție de familie de top de mai mulți ani, Europa-Park are tot ce vă puteți dori și multe altele.

Cu o combinație senzațională de plimbări pline de adrenalină, zone cu tematici inteligente, parcuri frumoase, un cinematograf 4D – “Magic Cinema”, plus 23 de ore de spectacole, inclusiv teatru pentru copii, în fiecare zi, acest loc întrece toate așteptările atunci când vine vorba de distracție și divertisment.

Totodată, de la sfârșitul lunii noiembrie până la începutul lunii ianuarie, parcul este transformat într-o zonă minunată de iarnă, cu o întreagă serie de atracții de sezon cu târtguri de Crăciun și petreceri speciale de Revelion.

Locul 1: Muzeul Miniaturilor (Hamburg) – o lume mică, dar care face o impresie mare

Există o singură modalitate de a descrie Miniature Wonderland din Hamburg: cea mai mare instalaţie de machete feroviare din lume. Vizitatorii care îi trec pragul sunt duși într-o călătorie prin diferite țări și continente, prin peisaje minuțioase și lumi fantastice.

Muzeul Miniaturilor din Hamburg găzduiește cea mai mare machetă de trenulețe electrice din lume. Liniile ferate miniaturale de la Miniatur Wunderland au o lungime de peste 12 km și alături de celelalte miniaturi crează un spațiu care fascinează peste un milion de vizitatori anual.

Spațiul expozițional se întinde pe o suprafață  de 2.300mp și prezintă 400.000 de figuri minuscule poziționate în opt regiuni diferite, peste 1300 de trenuri și aproximativ 20.000 de metri de pistă, peste 500.000 de lumini și 10.000 de mașini în mișcare, simulări de zi și noapte la fiecare 15 minute, toate controlate de peste 60 de calculatoare.

Exponatele minuscule sunt prezentate vizitatorilor în mai multe zone cum ar fi Austria, Hamburg, America, Scandinavia, Elveția sau Knuffingen Airport. La Miniatur Wunderland există chiar si o fabrică de ciocolată care va poate îndulci vizita cu mici cubulețe de ciocolată Lindt.

Trebuie să mai știți că până în anul 2020 se vor deschide alte 4 secțiuni, Italia, Franța, Anglia și Africa, iar biletele se pot rezerva online chiar și cu 6 luni înainte … pe ce interval orar vă doriți.

Sursa: http://www.germany.travel

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.