Xella a cumpărat Grupul Macon Xella a cumpărat Grupul Macon
Xella International a semnat un acord cu două fonduri de capital privat din Polonia, gestionate de Enterprise Investors, privind achiziția grupului Macon – cel... Xella a cumpărat Grupul Macon

Xella International a semnat un acord cu două fonduri de capital privat din Polonia, gestionate de Enterprise Investors, privind achiziția grupului Macon – cel mai mare producător de BCA din România și unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții de pe piața locală.

Tranzacția face obiectul aprobării de către Consiliului Concurenței din România. Încheierea tranzacției ar putea avea loc în prima jumătate a anului 2018. Părțile implicate au convenit să nu ofere momentan detalii referitoare la tranzacție, până la finalizarea procedurilor.

“Prin achiziția grupului Macon, Xella devine unul dintre liderii pieței locale de materiale de construcții și principalul producător de BCA din România. Xella devine un jucător important pe piața de var și elemente prefabricate din beton și își atinge obiectivul de a fi lider în piețe regionale, prin intermediul unor achiziții strategice”, a declarat Dr. Jochen Fabritius, CEO Xella Group.

“Xella continuă să fie pe o traiectorie de creștere promițătoare și se concentrează la nivel pan-european pe livrarea de soluții în construcții, cu valoare adăugată, pentru a genera o creștere profitabilă și sustenabilă. Continuăm să urmărim consecvent obiectivul nostru de a fi printre cei mai buni în această industrie, utilizând la maximum potențialul diviziilor Xella și creând valoarea care va conduce Xella către un viitor de succes”, a adăugat Fabritius.

Xella Group este unul dintre principalii furnizori internaționali de soluții pentru materiale de construcții și industrii conexe, cu vânzări de 1.5 miliarde de euro și 6.700 de angajați (date 2016). Xella are sediul în Duisburg, Germania, 97 de fabrici în 20 de țări și numeroase centre de vânzare ȋn peste 30 de țări.

Xella este condusă de o echipă de management cu experiență, formată din Dr. Jochen Fabritius (CEO) și Dr. Jens Kimmig (CFO).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.