Mâncare de post inspirată de rețete vegetariene Mâncare de post inspirată de rețete vegetariene
Gourmandelle.com, proiectul editorial online dezvoltat de Ruxandra Micu, vine în ajutorul persoanelor care vor să țină post cu rețete vegane și vegetariene delicioase. Nu... Mâncare de post inspirată de rețete vegetariene

Gourmandelle.com, proiectul editorial online dezvoltat de Ruxandra Micu, vine în ajutorul persoanelor care vor să țină post cu rețete vegane și vegetariene delicioase. Nu de puține ori, mâncarea de post se inspiră din astfel de rețete în care numeroase alimente precum soia, lintea, năutul și quinoa pot înlocui carnea.

“Gustul tuturor preparatelor tradiționale cu carne este dat de fapt de condimente, așa că dacă respectăm amestecul de condimente din rețeta clasică, transformarea este deja pe jumătate făcută. Pentru a imita cât mai bine carnea, alegem soia, însă fără sare adăugată și nemodificată genetic. Se pot face și diverse combinații între soia, ciuperci și tofu. De exemplu, pentru a crea o rețetă de mititei vegani cât mai apropiați ca gust și textură, am combinat soia granule cu tofu. Rezultatul este surpinzător și va fi chiar și pe placul celor care mănâncă de obicei carne.” – declară Ruxandra Micu, fondator Gourmandelle.com

Printre rețetele vegetariene cele mai apreciate în perioada de post se numără drobul cu linte și ciuperci, sarmalele de post în foi de varză murată, dar și rețetele de chifteluțe vegetariene, cea mai populară rețetă fiind cea de chifteluțe de năut.

“În ultimul timp, au început să fie din ce în ce mai populare în România preparatele bucătăriei libaneze. Printre acestea se numără humusul, care este și preferatul meu, falafelul, baba ganoush și altele. Românii au început să fie și mai deschiși spre a folosi leguminoasele în rețetele lor, așa că lintea sau năutul sunt printre ingredientele des folosite în perioada postului.” – adaugă Ruxandra Micu.

INTERVIU – Ruxandra Micu, Gourmandelle: Bucataria este spatiul din casa in care ma simt cel mai bine!

Chiar dacă ne aflăm în perioada postului, putem consuma și dulciuri, atâta timp cât nu conțin lapte și ouă. Câteva exemple ar fi checul de post, cheescake-ul vegan cu vanilie și negresele fără gluten și zahăr.

“Pot spune că este și mai simplu în cazul dulciurilor. Laptele poate fi înlocuit cu lapte vegetal din nuci, cereale sau soia. Există o mulțime de sortimente pe piață și au un gust delicios. Ouăle din deserturi pot fi și ele înlocuite cu mai multe ingrediente, în funcție de rezultatul pe care dorim să-l obținem. De exemplu, putem folosi, în loc de albușul spumă, apa de la o conservă de năut. Dacă este mixată timp de 10 minute, devine spumă tare și poate fi folosită la bezele, checuri și altele. Pentru a lega compoziția, ouăle pot fi înlocuite cu banane foarte coapte și făcute piure, cu tărâțe de psylium, semințe de chia râșnite sau semințe de in măcinate.” – completează fondatoarea Gourmandelle.com

O secțiune specială pentru rețete de post, care includ aperitive, supe, feluri principale, salate și prăjituri, poate fi găsită pe Gourmandelle.ro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *