Gadget Trends: 5 motive pentru care gaming-ul se mută în 4K Gadget Trends: 5 motive pentru care gaming-ul se mută în 4K
În urmă cu câțiva ani, gaming-ul la rezoluție 4K era se afla doar pe wishlist-ul entuziaștilor, însă în momentul de față avem la dispoziție... Gadget Trends: 5 motive pentru care gaming-ul se mută în 4K

În urmă cu câțiva ani, gaming-ul la rezoluție 4K era se afla doar pe wishlist-ul entuziaștilor, însă în momentul de față avem la dispoziție mix-ul de hardware și de jocuri optimizate pentru pentru a explora la maxim gaming-ul. O serie de argumente stau la baza tranziției gaming-ului mainstream către formatul 4K!

  1. Calitatea superioară a imaginii

O imagine în format 4K este aproximativ de 4 ori mai mare decât o imagine Full HD și conține 8 milioane de pixeli. O sesiune intensă de shooting în Destiny 2 sau Overwatch în 4K, unde puteți observa toate detaliile create de developeri, devine tot mai accesibilă, iar în viitorul apropiat ar putea deveni un standard.

  1. Ai experiența supremă, așa cum a fost gândită de dezvoltatori

Cele mai noi jocuri de tip shooter, de sport și RPG-uri permit o experiență la rezoluție 4K și 60 frame-uri pe secundă. Dezvoltatorii pun un accent deosebit pe un nivel ridicat de detalii, iar cele mai noi titluri oferă o experiență cu adevărat imersivă, pe care gamerii nu o puteau trăi din cauza limitărilor de hardware și software. În prezent, dacă dispui de echipamentul potrivit, te poți bucura de cele mai noi jocuri așa cum au fost făcute să fie jucate.

  1. Prețul

Prețul echipamentului hardware a limitat până de curând trecerea la gaming-ul în 4K, însă acest inconvenient s-a reglat în ultimul an iar componentele PC pentru gaming-ul în format 4K au devenit mai accesibile. Mai sunt câteva zile până la Crăciun iar retailerii nu vor ”rata ocazia” pentru a oferi reduceri consistente la plăci grafice, procesoare și monitoare care permit tehnologiei 4K să ”scoată” ce e mai bun din jocuri.

Ca bonus, nu va trebui să folosești SLI pentru a rula jocuri în această rezoluție, la 60 fps; spre exemplu, cu o singură placă video GTX 1080 Ti vei avea o experiență optimă.

  1. Driverele schimbă radical experiența

Un element esențial al gaming-ului fără întreruperi și bug-uri ține de calitatea driverelor. În momentul de față, peste 350 de jocuri care beneficiază de optimizări GeForce Experience prin drivere ”game ready”. În ultimul timp, inclusiv jocuri de realitate virtuală precum Doom VFR sau Fallout dispun de aceste drivere.

Împreună cu o placă video din seria 10, driverele pot livra performanțe de 2 ori mai bune față plăcile din generații anterioare. Cele mai populare titluri noi care dispun de astfel de optimizări sunt Star Wars Battlefront II, Middle-earth: Shadow of War, Call of Duty: WWII și Destiny 2.

  1. Tehnologii dedicate pentru gameplay în 4K

Pe lângă rezoluția excelentă pe care plăcile grafice de generație nouă o pot oferi, există anumite tehnologii NVIDIA Gameworks care potențează și mai mult întregul gameplay 4K: HBAO+ (o schimbare radicală în randarea SSAO, de 3 ori mai rapidă decât HBAO și de 2 ori mai detaliată), HFTS (unul din cei mai avansați algoritmi GameWorks pentru umbrele obiectelor pe suprafețe) și HairWorks (simulare avansată a părului sau blănii animalelor).

De asemenea, monitoarele sunt capabile să redea imagini extrem de realiste, cu luminozitate înaltă, contrast extrem de bun și un gameplay cu o latență foarte scăzută. Aceste rezultate sunt obținute printr-un mix de progres hardware și software (prin implementarea tehnologiilor G-SYNC).

Software-ul crește rata de refresh a monitoarelor, pentru tranziții extrem de fine, careprotejează ochii în timpul sesiunilor lungi de gaming.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.