Tu ce magie faci? Provocarea iluzionistului Andrei Gîrjob în campania sa “Dăruiește magie” Tu ce magie faci? Provocarea iluzionistului Andrei Gîrjob în campania sa “Dăruiește magie”
Magicianul Andrei Gîrjob lansează astăzi cea de-a treia ediției a campaniei sale “Dăruiește magie”, în care copii și adulți din medii defavorizate sau aflați... Tu ce magie faci? Provocarea iluzionistului Andrei Gîrjob în campania sa “Dăruiește magie”

Magicianul Andrei Gîrjob lansează astăzi cea de-a treia ediției a campaniei sale “Dăruiește magie”, în care copii și adulți din medii defavorizate sau aflați în situații grele de viață au parte de un spectacol de care altfel nu ar beneficia. În acest an, magia se extinde până la finalul lunii cu noua provocare pe care acesta o lansează: #tucemagiefaci?

“În al treilea an în care am demarat din nou campania «Dăruiește magie» mi-am propus să subliniez ceva ce astăzi pare mai mult decât necesar în țara noastră. Fiecare dintre noi are responsabilitatea sa în comunitatea în care trăiește. Din tot ceea ce primim trebuie să dăm înapoi o mică parte, iar acest lucru nu ar trebui să fie opțional. Modul în care ne putem asigura că vom face acest lucru fără să simțim că sacrificăm prea mult este să ne bazăm pe ceva ce putem  oferi”, spune Andrei Gîrjob.

În acest context, magicianul lansează provocarea #tucemagiefaci și cu scopul de a demonstra cât de ușor este, câteodată, să faci ceva bun și necondiționat pentru celălalt.

“Am să încep prin a merge în locuri precum Spitalul Victor Babeș, cu ajutorul asociației Carusel, să ofer magie unor oameni care nu au parte de ea în mod obișnuit. Săptămâna aceasta am să mă întâlnesc cu bolnavi incurabili, îngrijiți de Hospice Casa Speranței, cu copiii de la Clubul din școala 138, din Prelungirea Ferentari, grație Roma Policy Center, precum și cu un grup de copii cu Sindromul Down, de a căror alinare se ocupă Asociația Down București”, povestește magicianul despre locurile incluse în campania “Dăruiește magie”.

După această săptămână, iluzionistul va continua să ofere demonstrații spontane de magie în locuri în care oamenii ar avea nevoie de câteva minute în care să uite de probleme: pe stradă, pe coridoarele spitalelor, în școli din cartiere marginalizate și multe altele până la finalul lunii. Demonstrațiile sale vor fi postate pe pagina sa de Facebook, cu hashtagul #tucemagiefaci, în ideea de a-i inspira și pe ceilalți să ofere. La finalul lui decembrie, magicianul va alege o postare câștigătoare.

Premiul acordat constă într-o cină cu Andrei Gîrjob și un bilet de participare la următorul atelier de magie aplicată “Lumea din Mânecă”, din 23 ianuarie.

Magician autodidact de la 14 ani, Andrei Gîrjob și-a construit reputația ca specialist în magia close-up și cu cărți de joc. A devenit membru al Societății Internaționale Magic Circle din Londra în octombrie, anul acesta. A introdus nișa de divertisment “restaurant magic” în Capitală, precum și în țară.

În 2017 a lansat “Lumea din Mânecă” – primul atelier de magie aplicată dedicat adulților, care are loc lunar, în București. În 2018 va pleca în turneu, în marile orașe din România, cu atelierul de magie aplicată.

Încearcă să schimbe percepția românilor asupra magiei (în special asupra close-up și card magic) pe care o cataloghează drept divertisment de calitate pentru adulți.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.