Sonae Sierra începe lucrul la primul centru comercial în aer liber Sonae Sierra începe lucrul la primul centru comercial în aer liber
Începând de astăzi, Cúcuta se va bucura de o suflare de aer proaspăt odată cu începerea lucrărilor de construcție pentru noul centru comercial Jardín... Sonae Sierra începe lucrul la primul centru comercial în aer liber

Începând de astăzi, Cúcuta se va bucura de o suflare de aer proaspăt odată cu începerea lucrărilor de construcție pentru noul centru comercial Jardín Plaza Cúcuta, dezvoltat de către compania portugheză Sonae Sierra împreună cu compania colombiană Central Control.

Jardín Plaza Cúcuta reprezintă o investiție de 52 de milioane de euro și dispune de o suprafață inchiriabilă de 43.000 de mp, ce va fi construită pe un teren de 12 hectare, cu posibilitatea extinderii ulterioare. Centrul comercial va oferi o combinație vastă de chiriași ce include 180 de magazine cu branduri locale, naționale și internaționale, acoperind astfel nevoile locuitorilor din Cúcuta, dar și din regiune.

Jardín Plaza Cúcuta va avea un impact economic pozitiv în regiune, oferind 4.500 de locuri de muncă – 1.000 de locuri de muncă indirecte vor fi create încă din faza de construcție, iar 3.500 de locuri de muncă vor fi disponibile odată cu lansarea centrului comercial.

“Suntem foarte bucuroși să demarăm lucrările de construcție pentru centrul comercial Jardín Plaza Cúcuta, prin intermediul căruia dorim să oferim locuitorilor din Cúcuta și din regiune o experiență unică de cumpărături și de divertisment. Jardín Plaza Cúcuta va oferi o gamă largă de servicii comerciale, devenind astfel una dintre atracțiile principale ale orașului și chiar ale regiunii” a declarat Tiago Eiró, General Manager Sonae Sierra Colombia.

Juan Luis Restrepo, Președintele Central Control a adăugat: “Jardín Plaza Cúcuta va deveni motorul dezvoltării orașului prin atragerea investițiilor în capitala regiunii Norte de Santander și prin captarea interesului a unor branduri precum cinematografele Royal Films, Olímpica hypermarket, centrele de joacă pentru copii Arkadia și Alkomprar sau  sălile Fitness People – branduri ce vor fi prezente în oraș pentru prima dată odată cu deschiderea Jardín Plaza Cúcuta. De asemenea, acestora li se vor alătura companii locale foarte importante pentru locuitorii din Cúcuta”.

Centrul comercial, a cărui deschidere este programată pentru finalul anului 2018, va beneficia de o amplasare strategică în estul orașului, fiind situat chiar lângă drumul principal din Cúcuta. Jardín Plaza Cúcuta va oferi vizitatorilor săi, pe lângă o experiență unică de cumpărături, parcare gratuită cu 1.400 de locuri pentru automobile și 400 de locuri pentru motociclete, Wi-Fi gratuit, și servicii de pază și de securitate 24 de ore/zi.

Arhitectura cu un singur etaj prevăzută pentru Jardín Plaza Cúcuta creează contextul primului centru comercial în aer liber din oras cu un design inspirat din natură  în care plantele și apa vor crea o atmosferă plăcută pentru vizitatori.

Modul în care este proiectat Jardín Plaza asigură vizitatorilor interacțiunea cu mediul natural înconjurător, dar include în același timp și spații închise pentru restaurant, bar și coridoare, astfel încât vizitatorii să se bucure de confort indiferent de condițiile climatice.

Sustenabilitate în beneficiul locuitorilor din Cúcuta

Dezvoltarea proiectului are la bază principii de sustenabilitate integrată și adaptată în mod responsabil mediului înconjurător și mediului social din regiune.

În implementarea planului de dezvoltare au fost create pentru comunitate vaste suprafețe verzi ce includ o arteră pietonală, terenuri de sport, un parc pentru câini, pista de biciclete și zone de joacă pentru copii și adulți. În plus, pe lângă cei 30 de arbori seculari indigeni, vor fi plantați încă 7.000 de arbori și o varietate largă de specii de plante.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.