Pește, pește și … cheesecake cu cremă de dovleac la Cherhanaua Ancora! Pește, pește și … cheesecake cu cremă de dovleac la Cherhanaua Ancora!
Mi-am adus aminte, recent, de o zi în care am luat Parcul Herăstrău la pas să fotografiem câteva peisaje de toamnă și ne-am trezit... Pește, pește și … cheesecake cu cremă de dovleac la Cherhanaua Ancora!

Mi-am adus aminte, recent, de o zi în care am luat Parcul Herăstrău la pas să fotografiem câteva peisaje de toamnă și ne-am trezit la masă în Cherhanaua Ancora cu mai multe platouri cu bunătăți în față. Pește, preparate din pește și… cheesecake cu cremă de dovleac pentru că tot este sezonul.

Astea fiind spuse, dacă aveți poftă de un borș de crap sălbatic, hamsii prăjite, zacuscă de sturion, guvizi, sau o saramură de crap, vă recomand să treceți pragul Cherhanalei Ancora din Şos. Nordului 7-9, Bucureşti (lânga Debarcader).  O să vă lingeți pe degete când chelnerii vă vor aduce comanda și cu siguranță o să reveniți să gustați și restul preparatelor prezentate în meniul lor.

Noi nu am stat prea mult pe gânduri, iar imediat după ce ne-am așezat la masă am comandat ceva simplu pentru a ne deschide pofta de alte mâncăruri savuroase din meniul Cherhanalei Ancora.

Pentru început, am ales o gustare cu hamsii marinate, șprot marinat, salată de icre de știucă cu ulei din sâmburi de struguri, zacuscă de casă cu sturion și rapane marinate. Am continuat să ne delectăm papilele gustative cu un borș tradițional pescăresc la care bucătarul a folosit crap de Dunăre, legume (țelină, morcov, ceapă, păstârnac), rădăcinoase și borş de putină, pe care l-a “stropit” cu puţin oţet.

Iar pentru că eram curioși să alegem și ceva din meniul mediteranean, ne-am oprit la un platou cu fructe de mare la plită (calamari, caracatiță, creveți Black Tiger, sepie, legume la grătar și un mix de salate). Bine pregătite, fructele de mare au fost un deliciu pentru care vom mai reveni cu siguranță aici.

Meniul de băuturi a fost ales cu grijă pentru a se potrivi cu preparatele de cherhana și include, printer altele, câteva podgorii românești plus o bogată ofertă de vinuri din Franța și Italia.

Și pentru că am vrut să degustăm și ceva din deserturile cherhanalei, am mers pe recomandarea chelnerului care ne-a servit un cheesecake cu cremă de dovleac. Și, totuși, dacă nu sunteți fani ai acestui desert, tot aici mai găsiți tarte cu fructe de sezon și înghețată, Mousse de ciocolată cu fructul pasiunii și zmeură, Tiramisu sau Tortul casei.

Din meniul de la Cherhanaua Ancora vă mai recomandăm, printre altele, platoul Marea Neagră: hamsii crocante, guvizi (sau stavrid), midii pane, frigărui de rapane, chiftele de pește; Frigărui de rapane (melci de Marea Neagră) cu mix de salate sau Midiile în cochilie cu sos de vin alb.

În final, vă mai spunem doar atât: localul dispune de aproape 150 de locuri în interior si alte 150 pe terasă, în anotimpurile în care soarele este la putere, iar în această perioadă, cei de la Ancora au decretat Săptămâna Icrelor și vă garantează că n-o să lăsați nimic în farfurie.

Și dacă nici acum nu nu v-am convins, trebuie să știți că de sâmbătă începe săptămâna crapului, carasului și somnului… Poftă bună!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.