Octopus Eat Greek, restaurantul care îți reamintește de vacanțele din Grecia Octopus Eat Greek, restaurantul care îți reamintește de vacanțele din Grecia
Acum vreo două săptămâni alergam de nebuni prin București să vedem cât mai multe lucruri frumoase și să ne bucurăm de ultimele temperaturi de... Octopus Eat Greek, restaurantul care îți reamintește de vacanțele din Grecia

Acum vreo două săptămâni alergam de nebuni prin București să vedem cât mai multe lucruri frumoase și să ne bucurăm de ultimele temperaturi de peste 20 de grade din această toamnă. Parte a unui frumos proiect în care încercam să redescoperim orașul în care trăim sau mai bine zis să ne simțim turiști în Capitala României, plimbarea a durat vreo 2 zile pline, timp în care am poposit și la câteva restaurant de calitate din București.

Printre ele, vrem să remarcăm și Octopus, un restaurant grecesc tradițional, situat în Parcul Herăstrău (Sos. Nordului, nr. 7-9), de care ne-am îndrăgostit chiar după o simplă privire a meniului. Dar să începem cu începutul și să vorbim puțin de atmosfera localului. Noi am ajuns aici un pic după ora 19, iar restaurantul, deja, vibra. Mesele oaspeților erau pline de bucate, iar chelnerii erau ca niște titirezi care se învârteau printre clienți pentru a le face pe plac.

Amenajarea este de bun gust și arată clar că arhitectul localului a vrut să lase impresia unui restaurant elegant, ceea ce și este. Predomină albastrul deschis, tavanul este decorat cu bărci cu vâsle, iar deasupra barului tavanul are o plasă de pescuit.

După ce am admirat localul, ne-am adus aminte și de ceam venit aici. Și am tras cu ochiul în meniul nu prea stufos, dar bine structurat. Am regăsit aici câteva din felurile de mâncare preferată și care nu le-am observant în listele altor restaurante. BONUS, la Octopus au atât pește cât și fructe de mare proaspete în galantare, la gheață, iar tu îți poți alege și din aceste produse.

Pofticioși din fire, noi am ales un platou Corfu Dips cu humus, icre, brânză picantă, salată grecească de vinete, tzatiki și măsline, pită, creveți în sos de unt cu usturoi și, bineînțeles, calamari și caracatiță. În plus, am cerut și un pește proaspăt din galantar pe care ni l-au pregătit în crustă de sare. Nu puteam să ne refuzăm nici plăcerea unui desert.

Totul a fost pregătit pe gustul nostru, iar servirea a fost de nota 10. Prețurile nu sunt mici, însă nici nu te fac să scoți din buzunar jumătate din salariu.

Pentru noi a fost o experiență de repetat… pe care v-o recomandăm și vouă, mai ales atunci când vreți să vă reamintiți de vacanțele pe care le-ați petrecut în Grecia și unde ați mâncat poate cele mai bune fructe de mare. Așteptăm să ne spuneți și opinia voastră sinceră după ce treceți pragul Octopus Eat Greek.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.