Cum poţi accesa bani de la stat pentru transplantul de celule stem Cum poţi accesa bani de la stat pentru transplantul de celule stem
Transplantul de celule stem şi terapia celulară au dezvoltat rapid modalităţi foarte eficiente de tratament pentru o gamă vastă de afecţiuni hematologice, imunologice, metabolice... Cum poţi accesa bani de la stat pentru transplantul de celule stem

Transplantul de celule stem şi terapia celulară au dezvoltat rapid modalităţi foarte eficiente de tratament pentru o gamă vastă de afecţiuni hematologice, imunologice, metabolice şi maligne. Pentru multe afecţiuni, transplantul hematopoietic este un potenţial remediu. Transplantul de celule stem este formă de terapie celulară cea mai bine pusă la punct şi este o piatră de temelie în tratarea unor vaste afecţiuni maligne hematologice.

În ultimii ani recoltarea de celule stem din sângele placentar la naştere a creat un trend ascendent printre zecile de mii de familii care au apelat la serviciile de recoltare şi stocare oferite de băncile de celule stem din România.

„Datorită facilitaţilor şi tehnologiei avansate, precum şi a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre puţinele bănci de celule stem ce au obţinut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), una dintre cele mai importante certificări în domeniul prelucrării şi stocării probelor biologice” , afirmă Elena Antofie, Business Development Manager Baby Stem.

Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem.

Ce este formularul  E112?

Potrivit Directivei 2011/24/EU a Parlamentului European din 9 martie 2011, privind accesul cetăţenilor Uniunii Europene la tratamente transfrontaliere, statul roman va deconta parţial servicii medicale oriunde în UE. Conform acestei directive, fiecare cetăţean european îşi poate alege unitatea sanitară de pe teritoriul UE unde vrea să se trateze.

Formularul E112 este formularul care ar putea salva viaţa copiilor sau chiar a dumneavoastră în situaţia în care  sunteţi pe o listă  de aşteptare interminabilă sau  tratamentul este programat prea târziu.

Asigurarea poate acoperi integral tratamentul. În prezent, formularul E112 oferă posibilitatea de a beneficia de servicii medicale în afara ţării la preţul ţării respective. Mai exact, dacă o persoană are nevoie urgentă de transplant de celule stem, iar acest lucru nu se poate realiza în timp util în România, ea poate beneficia de formularul E112 pentru a se trata, de exemplu, în Germania, statul român decontând tratamentul la preţul din Germania. Există totuşi condiţia ca pacientul să prezinte un dosar la Casa de Asigurări de Sănătate, care să cuprindă acceptul medicului curant, un raport medical, avizul şefului de secţie şi aprobarea din partea spitalului din străinătate.

Cum se obţine formularul E 112?

Acest formular se eliberează de casele de asigurări de sănătate în următoarele două situaţii:

  1. a) persoanele care beneficiază de asigurare de boala în România şi care solicită caselor de asigurări de sănătate unde sunt înscrise că asigurate, transferul reşedinţei lor temporar sau definitiv pe teritoriul altui stat membru UE/SEE;
  2. b) persoanele care sunt autorizate de către casele de asigurări de sănătate să se deplaseze într-un alt stat membru UE/SEE cu scopul de a primi un tratament medical.

Asigurarea medicală privată pentru transplantul de celule stem

Baby Stem oferă şi oportunitatea de a realiza transplantul de celule stem prin asigurarea medicală privată cu compania Gothaer. Din dorinţa de a îţi oferi tot sprijinul de care ai putea avea nevoie, Gothaer Asigurări Reasigurări îţi pune la dispoziţie Asigurarea pentru transplant cu Celule Stem Premium, pentru copilul său copiii tăi, cât şi pentru voi ca părinţi.

Asigurare pentru transplant cu Celule Stem Premium este o asigurare completă care îţi acoperă costurile generate de necesitatea efectuării transplantului autolog cu celule stem hematopoietice, în limita maximă de 200.000 euro.

Beneficiile Asigurării pentru transplant cu Celule Stem Premium:

  • Acoperirea largă a asigurării;
  • Peste 60 de boli/afecţiuni asigurate;
  • Preluarea tuturor grijilor financiare în momente delicate;
  • Plata rapidă, în avans, a cheltuielilor medicale necesare efectuării transplantului, direct clinicii sau unităţii medicale agreate în care se va efectua transplantul.

Pentru a avea garanţia stocării şi depozitarii celulelor stem ale copilului tău, optează pentru Baby Stem, partener exclusiv al Seracell în România. Serviciile de prelucrare şi depozitare a celulelor stem sunt oferite la cele mai înalte standarde.

Seracell deţine două dintre cele mai importante acreditari, GMP (Good Manufacturing Practice) şi JACIE, ca semn al serviciilor performante. În plus, anual peste 100 de pacienţi primesc celule stem pregătite de experţii Seracell, în vederea realizării transplantelor de celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.