Vara continuă în Dubai, Insulele Capului Verde și Madeira, destinații de sejur Vara continuă în Dubai, Insulele Capului Verde și Madeira, destinații de sejur
Cererea pentru Dubai și emiratele vecine Ajman, Fujairah, Ras al Khaimah a crescut anul acesta cu 18%, în perioada octombrie 2017 – martie 2018... Vara continuă în Dubai, Insulele Capului Verde și Madeira, destinații de sejur

Cererea pentru Dubai și emiratele vecine Ajman, Fujairah, Ras al Khaimah a crescut anul acesta cu 18%, în perioada octombrie 2017 – martie 2018 fiind disponibile curse directe cu plecare din București și Cluj-Napoca. Emiratele sunt destinații preferate pentru temperaturile ridicate în această perioadă și pentru faptul că turiștii îmbină plaja cu shoppingul, distracția în parcurile tematice sau safariul în deșert. 

Oferta Paralela 45 cuprinde cazare la trei, patru și cinci stele, cele mai multe din hotelurile de cinci stele fiind de lanț, situate pe plajă, care oferă, ca tip de masă, de la mic dejun până la all inclusive, la tarife care încep de la 490 de euro/persoană, cu taxe incluse. Pentru fiecare dintre  cele patru emirate există și oferte pentru vacanța de revelion, care conțin programe speciale, la tarife începând de la 800 de euro/persoană, cu taxe incluse.

“Dubaiul este locul preferat pentru trecerea dintre ani al multor români, festivalul de shopping din luna ianuarie este, de asemenea, o atracție, dar în ultima vreme au vrut să descopere și plajele întinse din Ajman, zona montană și sporturile nautice din Fujairah, resorturile all inclusive din Ras al Khaimah”, declară Ondina Dobriban, directorul general al Paralela 45.

Ofertele continuă în noiembrie și decembrie cu Maldive și Insula Sal din Arhipelagul Capului Verde, de la 2.068 de euro/persoană pentru zece zile, inclusiv Revelionul, in Maldive, respectiv 1.169 de euro/persoană pentru o săptămână în Insula Sal.

Sunt destinații preferate pentru peisajele exotice cu plaje aurii kilometrice, palmieri și ape turcoaz, pentru care până la finalul lunii septembrie s-au făcut rezervări și pentru 2017, și pentru 2018.

În topul rezervărilor în această perioadă se află însă Laponia, unde familiile cu copii îl pot întâlni pe Moș Crăciun și înainte, și în timpul sărbătorii. Vacanța pe charter, de patru nopți, la hoteluri de patru stele costă începând de la 1.500 de euro/persoană.

Destinațiile preferate de turiștii Paralela 45 în timpul verii au fost Grecia, Spania, Turcia, Italia, Portugalia, Croatia si Cipru, gradul mediu de ocupare al curselor charter fiind de 95% la final de septembrie, în creștere față de sezonul 2016. Turiștii au ales în special hoteluri de patru stele cu demipensiune la un pachet mediu de 650 de euro/persoană. Excepție a făcut Antalya, pentru care preferințele s-au îndreptat către hoteluri de cinci stele cu regim de masă  All Inclusive.

“Antalya a crescut cu 20% vara aceasta și ar fi crescut și mai mult dacă ar fi existat mai multe curse charter. A fost un an în care dorința românilor pentru vacanțe all inclusive cu relaxare, programe de divertisment pentru adulți și copii, excursii în Antalya nu a fost tulburată de niciun eveniment negativ”, precizează Ondina Dobriban.

Pe litoralul românesc au fost preferate hotelurile de patru și trei stele din stațiunile Mamaia, Eforie Nord și Neptun, la un buget mediu de 1.500 lei/persoană. Vânzările de vacanțe pe litoral au crescut cu 15% la Paralela 45, însă cererea turiștilor, cu mult mai mare, nu a putut fi acoperită întrucât unii hotelieri au preferat să vândă vacanțele individual.

La finalul sezonului 2017, turoperatorul Paralela 45 estimează că încheie anul cu o cifră de afaceri în creștere cu 22%, la peste 50 de milioane de euro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.