Le Bistrot Français, prima proprietate din România acceptată în comunitatea exclusivistă Relais & Châteaux Le Bistrot Français, prima proprietate din România acceptată în comunitatea exclusivistă Relais & Châteaux
Restaurantul bucureştean Le Bistrot Français anunţă aderarea la Relais & Châteaux, asociaţia internaţională dedicată excelenţei în industria ospitalităţii. Localizat într-una dintre cele mai frumoase... Le Bistrot Français, prima proprietate din România acceptată în comunitatea exclusivistă Relais & Châteaux

Restaurantul bucureştean Le Bistrot Français anunţă aderarea la Relais & Châteaux, asociaţia internaţională dedicată excelenţei în industria ospitalităţii.

Localizat într-una dintre cele mai frumoase clădiri ale oraşului, construită în secolul al XIX-lea, cândva reşedinţa arhitectului francez Albert Galleron, Le Bistrot Français este prima proprietate din România acceptată în comunitatea exclusivistă ce aduce împreună marii consumatori ai luxului şi cele mai rafinate hoteluri şi restaurante operate individual din lume.

Succesul bistroului deschis în 2013 are la bază o serie de factori, care l-au trasformat într-o destinaţie pentru unii dintre cei mai fini cunoscători ai bunului-gust: amenajarea elegantă, colecţia impresionantă de tablouri ale clasicilor români -Nicolae Tonitza, Rudolph Schweitzer-Cumpăna, Eustaţiu Stoenescu etc.-, evaluată la peste 150,000 de Euro, meniul de mâncare tipic franţuzesc, realizat de către francezul Sebastian Gravé şi românul Sorin Miftode, cartea de vinuri cu peste 800 de etichete, ce a adus restaurantului două premii Wine Spectator Best Award of Excellence, pentru anii 2015 şi 2016.

Cu o serie de standarde extrem de înalte, organizaţia Relais & Châteaux beneficiază de 10 inspectori foarte exigenţi şi bine pregătiţi, care călătoresc în întreaga lume şi verifică aplicantii, filtrându-și experienţele printr-o listă de peste 300 de criterii. Fiecare evaluare se soldează cu un raport ce depăşeşte 10 pagini, a cărui acurateţe este confirmată atât de către oaspeţii clubului, cât şi de către departamentul de control al calităţii, cu sediul la Paris. După ce toate etapele sunt îndeplinite cu succes, procesul de aderare îşi primeşte verdictul în cadrul întâlnirii comitetului director, unde acceptarea în organizaţie este supusă la vot.

“Odată trecută această procedură, proprietatea trebuie să demonstreze consecvenţă în oferirea unei experienţe complexe, definite prin cinci criterii: gustul local pregnant, reprezentativ pentru cultura zonei, sufletul proprietarului – al omului dedicat, cunoscător, implicat în toate aspectele businessului -, spiritul familiei – al apropierii de oaspeţi şi al colaborării cu celelalte stabilimente din grup -, celebrarea simţurilor – ilustrată prin atenţia la detalii, o coreografie studiată şi un simt dezvoltat al perfecţiunii – şi, nu în ultimul rând, trezirea artistului interior – a eului care conduce oaspeţii printr-o călătorie a emoţiilor şi a plăcerilor -. Acest ADN al rafinamentului este extrem de important pentru procesul de recrutare. Poţi fi foarte bun în ceea ce privește calitatea, dar, dacă nu îndeplineşti aceste criterii ale experienţei Relais & Châteaux, nu poţi face parte din familia noastră”, a declarat Jean-François Ferret, CEO al Relais & Châteaux, pentru site-ul Skift.

“Intrarea în Relais & Châteaux este o confirmare a calităţii şi a standardelor înalte cu care neam obişnuit oaspeţii. Încă de la început, obiectivul nostru a fost să transformăm acest local întrun ambasador cultural şi gastronomic al ţării noastre. Astăzi, la doar 4 ani de la deschiderea restaurantului, am reuşit să adăugăm România în itinerariul celor mai exigenţi călători din întreaga lume. Avem, acum, acces la 2,000,000 de clienţi Relais & Châteaux, dintre care 12,500 sunt membri activi ai clubului 5C (Caractère, Courtoisie, Calme, Charme et Cuisine), persoane cu un ridicat potenţial financiar, dar şi cu aşteptări pe măsură, care vor fi, astfel, tentate şi motivate să descopere România. Existenţa unei proprietăţi Relais & Châteaux în orice ţară este o validare a ospitalităţii sale şi a orientării către clienţi, atribute extrem de importante pentru orice cunoscător al experienţelor fine, fie că alege să călătorească în scop personal sau de afaceri.”, declară Cristian Preotu, proprietar Relais & Châteaux Le Bistrot Français.

Accesul în clubul 5C (Caractère, Courtoisie, Calme, Charme et Cuisine), ce oferă oaspeţilor experienţe şi beneficii exclusive, se face doar în baza unor recomandări şi verificări prealabile.

Pentru a-şi câştiga şi păstra statutul, membrii trebuie să înnopteze sau să ia masa de minimum 15 ori pe an, în proprietăţile Relais & Châteaux.

Restaurantul Le Bistrot Francais se alătură celor mai premiate localuri ale lumii

Cu un meniu de mâncare franţuzesc, bazat pe ingrediente proaspete, de cea mai înaltă calitate, creat de către Sebastian Gravé, chef francez recunoscut de către Ghidul Michelin, împreună cu românul Sorin Miftode, Le Bistrot Français se alătură, în Relais & Châteaux, celor mai faimoase şi apreciate restaurante ale lumii – The French Laundry, Per Se, Le Bernardin, Eleven Madison Park, din New York, Restaurant Apicius, Le Pré Catelan, din Paris şi multor altora.

“Bucătăria este, într-adevăr, specialitatea noastră şi nu există competiţie în această zona. Avem mai bine de 328 de stele Michelin în familia noastră, ceea ce este chiar de neegalat.”, declara acelaşi Jean-François Ferret, în 2014, pentru site-ul Skift.

Recunoscută la nivel mondial pentru standardele sale ferme şi, mai ales, pentru respectul arătat artei gastronomice, asociaţia include o colecţie impresionantă de chefi admiraţi la nivel mondial, printre care se numără Thomas Keller (fondatorul Thomas Keller Restaurant Group ce deţine şi operează branduri precum The French Laundry, Per Se şi Bouchon), Daniel Humm (chef şi coproprietar al restaurantului newyorkez Eleven Madison Park, premiat în 2017 cu distincţia “Cel mai bun restaurant din lume”), Michel Guérard (chef şi proprietar al restaurantului Les Prés d’Eugénie – Maison Guérard, din Eugénie-les-Bains, Franţa, deţinător a trei stele Michelin), Juan Mari Arzak (chef şi proprietar Restaurante Arzak, localul cu trei stele Michelin, din San Sebastian, Spania) sau Yannick Alléno, chef premiat cu 3 stele Michelin încă din 2007, actual proprietar al Alléno Paris, Pavillon Ledoyen.

Meniul creat de Sebastian Gravé, cu care restaurantul are un parteneriat de peste 3 ani, şi implementat de către Chef Sorin Miftode, este o alchimie în care cultura gastronomică franţuzească se întâlneşte cu cea românească. El include o selecţie vastă de produse şi ingrediente de excepţie, cum sunt stridiile proaspete Perle Blanche No 3, brânzeturile Grand Affineur, jamonul iberic de Bellota de la Cinco Jotas.

Printre preparatele vedetă ale restaurantului se numără L’Oeuf Parfait – o combinaţie de ou poșat, trufe negre de Transilvania, brânză Comté şi foie gras -, lupul de mare fript în stil basc, homarul de Bretania cu mămăligă cremoasă şi friptura de vită Wagyu Gold Label.

Lista de vinuri a Bistrot Français este una foarte amplă, cu peste 800 de etichete, ce include atât nume româneşti, cât şi unele dintre cele mai celebre nume internaţionale – Château Margaux, Masseto, Château D’Yquem, Château Petrus şi o selecţie de peste 50 de feluri de şampanie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *