Cum să ai net “de calitate superioară” în toată casa! Cum să ai net “de calitate superioară” în toată casa!
Dacă întrebi 100 de persoane ce problemă “casnică” i-ar da programul peste cap, 2/3 ar spune cu siguranță că lipsa internetului. În plus, o... Cum să ai net “de calitate superioară” în toată casa!

Dacă întrebi 100 de persoane ce problemă “casnică” i-ar da programul peste cap, 2/3 ar spune cu siguranță că lipsa internetului. În plus, o mare parte din ei s-ar plânge că rețeaua wi-fi nu este destul de puternică în toată casa și nu au semnal atunci când se mișcă dintr-o cameră în alta. Și la voi e la fel, nu?

De acestă problemă m-am lovit și eu acum ceva vreme, însă toate au o rezolvare. Iar atunci când sunteți în căutarea unei soluții, dar nu întotdeauna vă și pricepeți, este mai bine să acceptați și sfaturile celor pățiți, mai bine documentați sau… poate, doar norocoși.

Iar pentru ca netul vostru să zbârnăie, iar semnalul să curgă în toată casa vă recomandăm un router care ne-a trecut, recent, prin mâini. Vorbim de TL-WR940N – un router wireless N 450Mbps de la TP-Link ce permite atât conectarea prin fir cât și wireless. Tehnologia MIMO integrată pe dispozitiv permite crearea unei conexiuni performante care permite streaming video HD, gaming online sau aplicații VoIP, iar securizarea se face prin criptare, printr-o simplă apăsare a butonului WPS de pe dispozitiv.

Iar dacă pereții casei voastre nu permit ca semnalul să se răspândească, există o soluție care să vă vină în ajutor. Range extenderul TL-WA850RE extinde acoperirea rețelei wireless create cu ajutorul routerul TL-WR940N în cele mai îndepărtate colțuri ale locuinței, asigurând, astfel, un semnal stabil și puternic.

Portul Ethernet cu care este prevăzut, permite, de asemenea, folosirea lui ca adaptor wireless, transformând orice rețea de Internet cu fir într-una fără fir. Dispozitiviul este o soluție plug and play, simplu de instalat, prevazut cu 5 indicatoare LED care permit identificarea celei mai bune amplasari pentru o recepție optimă a semnalului primit de la router. Și, da … este compatibil cu orice router, de la orice alt producător.

Dar acum să mai detaliem puțin despe cele două produse pe care le-am testat și noi. Router Wireless TL-WR940N are o viteză de transfer wireless până la 450Mbps, ideală pentru aplicaţii sensibile la întreruperi precum streamingul video HD.

Este echipat cu trei antene care amplifică semnificativ puterea şi stabilitatea semnalului wireless, iar securizarea wireless este facilă prin simpla apăsare a butonului WPS. Totodată, controlul lăţimii de bandă pe bază de IP permite administratorilor să determine lăţimea de bandă alocată fiecărui PC.

Știu ce veți zice… că nu vă pricepeți să instalați un router. Lăsați-mă să vă contrazic. Roterul de la TP-Link este însoţit de un CD pentru instalare rapidă, care vă oferă asistenţă în procesul de instalare pas cu pas, asigurând suport pentru configurarea reţelei wireless şi a setărilor de securitate, în mod convenabil pentru utilizatori, chiar şi pentru cei începători. În 5 minute totul este gata, iar rețeaua voastră va funcționa cu siguranță.

Trebuie să mai adăugăm că TL-WR940N este un router wireless N care integrează posibilităţi de conectare în reţea prin fir/wireless, proiectat pentru utilizarea în cadrul reţelelor de acasă sau de la birou. Folosind tehnologia MIMO, TL-WR940N creează o conexiune wireless avansată şi de înaltă performanţă, fiind ideal pentru streaming video HD, apeluri VoIP şi jocuri online.

Producătorul susține că routerul  TP-Link TL-WR940N respectă standardul IEEE 802.11n și, astfel, poate realiza cu uşurinţă o reţea wireless şi poate atinge o viteză de transmisie şi o arie de acoperire de 15 ori şi respectiv de 5 ori mai mare decât produsele 11g convenţionale.

Cu o viteză de transmisie de până la 450Mbps, acesta oferă capabilităţi excelente de atenuare a pierderilor de date pe distanţe lungi şi la depășirea unor obstacole în birouri mici sau apartamente, chiar şi în clădiri cu structură din beton armat. Mai mult, semnalul wireless poate fi detectat cu uşurinţă pe distanţe extinse, acolo unde produsele 11g convenţionale nu permit acest lucru!

Instalat undeva la mijlocului locuinței, nu veți avea nicio probemă cu semnalul wi-fi. Și, totuși, dacă nu aveți posibilitatea de a-l așeza în mijlocul casei… sau dacă pereții chiar encriptează semnalul, există o altă soluție care să vă ajute.

După cum spuneam mai sus, cei de la TP-Link au pe piață range extenderul TL-WA850RE care va extinde acoperirea rețelei wireless create cu ajutorul routerul TL-WR940N… și nu numai.  Cu viteza de 300Mbps folosita de către standardul 802.11n, acest dispozitiv este ideal pentru vizionări video HD, streaming audio și jocuri online.

Se instalează în 3 pași simpli, iar în 2 minute totul este gata. Cu dimensiunea sa miniaturală și posibilitatea de a fi montat pe perete, extinderea rețelei wireless nu a fost niciodata mai ușor de realizat. Cel puțin pentru mine.

Mai mult, portul Ethernet face ca TL-WA850RE să funcționeze ca un adaptor wireless pentru a transforma o rețea cu fir, în una fără fir.

TL-WA850RE este proiectat pentru a extinde convenabil acoperirea și pentru a îmbunătăți puterea semnalului rețelei wireless existente, eliminând astfel zonele fără semnal. Atât casă, cât și la birou.

În plus, în aceste zile, TP-Link anunță disponibilitatea în magazinele de electro-IT online a două pachete  promoționale de rețelistică.

Este vorba despre pachetul AC 1200 format din routerul Archer C1200 și range extenderul RE350, disponibil cu până la 20% reducere în magazinele Altex și eMAG, respectiv routerul TL-WR940N, mai ieftin cu până la 25% la achiziția împreună cu range extenderul TL-WA850RE.

Dacă primul dintre pachete se adresează utilizatorilor care au nevoie de performanță ridicată și acoperire extinsă a rețelei Wi-Fi, al doilea pachet (cel de care v-am povestit pe scurt) este destinat utilizatorilor care își doresc o soluție performantă, de buget. Campania de reduceri se derulează până la finalul lunii august în magazinele Altex și eMAG.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.