AdePlast investește într-o nouă platforma industrială la Craiova AdePlast investește într-o nouă platforma industrială la Craiova
Compania AdePlast își extinde facilitățile de producție printr-o nouă platforma industrială la Craiova. Până în 2018 compania va construi in Ișalnița o nouă fabrică... AdePlast investește într-o nouă platforma industrială la Craiova

Compania AdePlast își extinde facilitățile de producție printr-o nouă platforma industrială la Craiova. Până în 2018 compania va construi in Ișalnița o nouă fabrică de mortare și una de polistiren. AdePlast continuă investițiile și la Cluj, Oradea si Ploiești.

“Am achiziționat deja terenul de 20 hectare și am demarat operațiunile necesare construcțiilor. Dezvoltarea pe care am programat-o la Craiova va fi o copie a celei de la Roman, având scopul de a deservi toată partea de sud a țării, Bulgaria, Serbia, cât și celelalte țări din fosta Iugoslavie. Este luată în calcul dezvoltarea în anii următori a ambalajelor pentru piesele din producția auto având în vedere că la distanță mică de noi se află fabrica Ford. Estimăm că vom începe livrările în luna mai 2018”, declară Marcel Bărbuț, proprietarul Adeplast.

Concomitent cu dezvoltarea de la Craiova, AdePlast intenționează construcția unei noi hale de producție a polistirenului la Oradea, pe o suprafață de 2800 de metri pătrați, achiziționată deja, care se află pe locul fostei fabrici Chimprestor.

Am decis ca la Oradea să deschidem o nouă linie de producție a polistirenului dedicat construcțiilor speciale, cum ar fi acoperișurile în pantă și pentru încălzirea în pardoseală. Deja 50% din producție este programată să fie livrată către Ungaria și Austria”, precizează Marcel Bărbuț.

Marcel Bărbuț, proprietar Adeplast

De asemenea, compania are în vedere o nouă facilitate de producție la Cluj, pentru care a început căutările unui teren de circa 4-5 hectare.

Aici, AdePlast va produce inclusiv ambalaje de polistiren  pentru fabricile din parcul industrial din Cluj. S-a luat în calcul și producția de polistiren pentru sistemele de încălzire în pardoseală și pentru acoperișuri.

La Ploiești se va deschide o nouă linie de producție pentru polistirenul dedicat acoperișurilor în pantă și pentru sistemele de încălzire în pardoseală. Actualul depozit de vopsele va fi mutat într-o noua hală, iar în spațiul rămas va fi montată linia de producție.

“Am demarat o nouă fază de dezvoltare industrială pentru AdePlast, întrucât este un moment propice pentru ca tehnologiile de ultimă generație pe care noi le adoptăm, să ajungă să producă efecte pozitive în toată piața. Beneficiarii finali vor fi cei care vor avea de câștigat, împreună cu toți partenerii noștri” adaugă Marcel Bărbuț.

Compania AdePlast a înregistrat la mijlocul anului o creștere a cifrei de afaceri cu 20%, iar exporturile au avut un avans de 136% pe aceeași perioadă.

AdePlast este cel mai important producător român de materiale pentru construcţii, cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

Oradea. Capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone / an vopsele  şi tencuieli decorative  şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

Ploiești. Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adauga o fabrica de vopsele, tencuieli decorative, lacuri şi emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone / an.

Roman. AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an şi o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.