Ce planuri are FDA pentru fumători Ce planuri are FDA pentru fumători
Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor (FDA) anunță un plan de reglementare cuprinzător, pentru a schimba traiectoria bolilor asociate tutunului. La data de 28... Ce planuri are FDA pentru fumători

Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor (FDA) anunță un plan de reglementare cuprinzător, pentru a schimba traiectoria bolilor asociate tutunului.

La data de 28 iulie 2017, Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor a Statelor Unite a anunțat un plan cuprinzător de îmbunătățire a sănătății publice, ce vizează descurajarea consumului de țigarete și, totodată, încurajarea fumătorilor adulți să încerce alternative mai puțin riscante sau nocive.

Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor privesc noile alternative la fumat, inclusiv produsele necombustibile, ca un element fundamental al planului lor de acțiune.

În comunicatul de presă trimis de către Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor, se spune că „o lume în care țigările nu ar mai crea sau nu ar mai susține dependența și unde adulții care încă mai au nevoie de nicotină ar putea să o obțină din surse alternative și mai puțin dăunătoare, trebuie să fie o piatră de temelie pentru eforturile noastre”.

De asemenea, Comisarul FDA, dr. Scott Gottlieb, spune că „sper ca toți să putem vedea beneficiile potențiale pentru fumătorii dependenți de țigări, într-o piață reglementată corespunzător, din produse capabile să livreze nicotină, fără a fi nevoie de combustie. Beneficiul potențial poate fi și mai mare pentru fumătorii actuali de țigări care sunt incapabili să renunțe la fumat sau nu își doresc acest lucru.”

Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor intenționează să aplice reglementări bazate pe risc – creșterea restricțiilor privind cele mai riscante forme de livrare a nicotinei (țigări), permițând astfel “o mai mare flexibilitate” pentru produsele necombustibile din tutun.

De exemplu, Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor se angajează să inițieze un dialog privind reducerea nivelului de nicotină din țigarete, dar subliniază faptul că acest lucru nu se va aplica produselor necombustibile.

„Privind modalitățile de reducere a nivelului de nicotină din țigarete, astfel încât acestea să fie minime sau non-dependente, fără a modifica conținutul de nicotină al produselor necombustibile, cum ar fi țigaretele electronice, reprezintă o piatră de temelie a noii noastre abordări mai cuprinzătoare, privind reglementarea eficientă a tutunului.”, a mai spus Comisarul FDA, dr. Scott Gottlieb.

Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor va solicita observații publice cu privire la rolul pe care îl joacă aromele (inclusiv mentolul) în atragerea tinerilor și va ajuta fumătorii să treacă la alternative mai puțin dăunătoare.

FDA va lua măsuri pentru a „pune în aplicare elementele de reglementare fundamentale pentru un cadru cuprinzător și durabil privind reglementarea în mod corespunzător a produselor care pot prezenta risc mai mic.”

În anunțul său, Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor subliniază faptul că planul lor este un pachet cuprinzător, care se concentrează pe creșterea reglementării țigaretelor, permițând în același timp “o mai mare flexibilitate” pentru produsele necombustibile.

„Doar într-o lume în care vom lucra împreună vom reuși să facem ca țigările să provoace o dependență minimă, așa că putem să ne asumăm unele dintre celelalte provocări sau să oferim o mai mare flexibilitate în ceea ce privește țigările electronice și orice alte produse necombustibile din tutun. Și nu putem urmări un plan de reducere a dependenței și a atractivității țigărilor, dacă nu putem să luam un timp simultan pentru a adopta proceduri și fundamente politice adiționale, care sunt extrem de importante pentru a atrage obiectivele noastre. De aceea am conceput un pachet și este nevoie să urmăm toate aceste măsuri împreună.”

Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor recunoaște, totodată, importanța inovației și dezvoltarea alternativelor mai puțin riscante la țigări, precum și rolul reglementării în sprijinirea inovației. „Și trebuie să recunoaștem că potențialul de inovare ar duce la produse mai puțin dăunătoare, care, sub supravegherea Administrației Americane pentru Alimente și Medicamente ar putea fi o soluție. Deși există încă multe cercetări care trebuie făcute cu privire la aceste produse și riscurile pe care acestea le pot prezenta, ele pot prezenta și avantaje pe care trebuie să le luăm în considerare.”

Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor a prelungit perioada în care producătorii de produse care reprezintă o alternativă mai bună la fumat pot aplica la FDA pentru revizuirea produselor deja existente pe piață, în încercarea de a încuraja inovațiile care au potențialul de a face o diferență notabilă în sănătatea publică.

FDA recunoaște că țigările, în special arderea tutunului și fumatul, și nu nicotina, sunt principala cauză a bolilor asociate fumatului.

Plecând de la recunoașterea continuului risc și cu realitatea că toate drumurile duc înapoi la țigări ca și cauză principală a problemei actuale, trebuie să ne imaginăm o lume în care țigările își pierd potențialul de dependență, prin scăderea nivelului de nicotină. Iar o lume în care formele alternative mai puțin dăunătoare, care furnizează în mod eficient niveluri satisfăcătoare de nicotină, este disponibilă pentru acei adulți care nu își doresc să renunțe la fumat, au mai completat cei de la Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.