Trattoria Garibaldi, o mică parte din Italia în mijlocul Bucureștiului Trattoria Garibaldi, o mică parte din Italia în mijlocul Bucureștiului
Sâmbătă, ora 11 dimineața. Gândul mă duce, deja, la masa de prânz. Ce să fie, ce să fie? Nu, nu am chef de gătit... Trattoria Garibaldi, o mică parte din Italia în mijlocul Bucureștiului

Sâmbătă, ora 11 dimineața. Gândul mă duce, deja, la masa de prânz. Ce să fie, ce să fie? Nu, nu am chef de gătit așa că aleg să deschid Facebook-ul și să văd pe unde au mai umblat prietenii mei în ultima perioada. Ce restaurante cu terasă au mai răsărit în București sau mai bine zis, unde se mai mănâncă bine spre foarte bine la noi în oraș.

După câteva minute de turat serverele lui Mark Zuckerberg aveam deja trei variante. Am ales-o pe cea care ni se potrivește cel mai bine și care prezenta un meniu plin de fructe de mare: Trattoria Garibaldi, un loc special pe care îl găsiți pe strada Olimpului 24, destul de aproape de Piața Unirii.

La 10 minute de stația de metrou, aș putea zice. Sau cel puțin atât am făcut noi mergând pe urmele gps-ului până am ajuns în dreptul unei case renovate ca la carte. Am intrat, am salutat și am ales să stăm pe terasă. Trebuie să menționăm că Trattoria Garibaldi are mese și în interior, unde decorul este minunat.

Nu am stat noi prea mult pe gânduri după ce am văzut meniul, care include în mare parte mâncăruri specifice italienești, (deși îl mai lecturasem și acasă) și am comandat pentru început bruschette al pomodoro (Bruschete cu rosii – bagheta, rosii, usturoi, ulei de masline) și măsline pane. Le-am udat din plin cu două căni de limonadă. Recunosc că a fost prima dată când am gustat măslinele pane și chiar vreau să le recomand dacă nu le-ați încercat până acum.

Festinul a început abia când am primit fructele de mare. Proaspete, bine preparate și foarte gustoase. Porțiile au fost destul de mari și cu greu am reușit să nu lăsăm nimic în farfurii.

Platoul „Misto di frutti di mare alla griglia” a fost garnisit cu 450g de fructe de mare la gratar – creveți, calamari, scoici… stropite cu usturoi și ulei masline, iar farfuria cu scoici gătite în sos de vin și usturoi a devenit, imediat, una din preferatele mele.

În tot acest timp, ne-am dat seama că muzica aleasă este excelentă și se potrivește de minune cu ambientul. Și, pentru că nicio masă nu se încheie fără un desert, am ales un cheesecake și un mousse de ciocolată cu înghețată. Plus un espresso italian.

Ne-am ridicat cu greu după cele 3 ore petrecute pe terasa Trattoria Garibaldi și ne-am promis nouă că vom mai reveni ori de câte ori vom avea poftă de fructe de mare executate ca la carte.

Pentru a nu plictisi, vă mai zicem doar atât: Trattoria Garibaldi chiar reprezintă o mică parte din Italia în mijlocul Bucurestiului, la doar câteva minute de Piața Unirii. Sperăm că și pozele de mai sus v-au convins, iar dacă nu, luați-vă șasca de prieteni și mergeți să îi testați. Nu veți regreta! :))

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.