Ce rețete au pregătit mari Chefi ai lumii în culisele arenei de la Wimbledon 2017 Ce rețete au pregătit mari Chefi ai lumii în culisele arenei de la Wimbledon 2017
O noua ediție a turneului de tenis de la Wimbledon a adus în culisele arenei câțiva chefi de excepție de la unele dintre cele... Ce rețete au pregătit mari Chefi ai lumii în culisele arenei de la Wimbledon 2017

O noua ediție a turneului de tenis de la Wimbledon a adus în culisele arenei câțiva chefi de excepție de la unele dintre cele mai prestigioase restaurante din lume. Aceștia au prezentat lumii rețete inovatoare preparate cu ingrediente inedite și având în centrul atenției și aromatele boabe de cafea.

Lavazza a sărbătorit astfel faptul că va continua să fie sponsorul oficial al Wimbledon pentru încă trei ani de acum înainte, ducând mai departe un parteneriat cu tradiție din 2011.

Excelența în gastronomie

Pe lângă excelența în tenis susținută de Lavazza, ediția din acest an a turneului de la Wimbledon s-a mai bucurat de o altfel de experiență în culisele arenei, cea a gastronomiei de top.

Lavazza a fost gazda unor mari chefi ai lumii, ambasadori ai mărcii, care știu să își încânte publicul la restaurante italiene cu stele Michelin. Astfel, la Wimbleon Lavazza i-a invitat, pe lângă alții, și pe Carlo Cracco, Alfredo Russo și Norbert Niederkofler.

Lello Favuzzi, Alfredo Russo, Shaun Rankin, Carlo Cracco & Robert Ortiz

Lello Favuzzi, Alfredo Russo, Shaun Rankin, Carlo Cracco & Robert Ortiz

Aducând un omagiu gastronomiei locale și sărbătorind faptul că Marea Britanie are una dintre cele mai interesante scene culinare, oaspeților VIP de la Wimbledon le-au fost pregătite niște preparate inedite create de o echipă de top, fiecare fel pregătit având și un topping cu aromă Lavazza.

În meniu s-a regăsit aperitivul “Anticuchos peruviene” (un fel de frigărui) făcute de Chef Robert Ortiz de la restaurantul Lima, un bucătar care a adus în atenția britanicilor aromele puternice ale bucătăriei din Peru. Acest preparat sărat a avut la bază carne gătită și huancaina, cartofi cu un sos iute și a fost servit alături de un cocktail Coffeetail N.10 dezvoltat de Lavazza training center.

Lello Favuzzi de la restaurantul L’Anima si Shaun Rankin de la Ormer Restaurant & Bar (două restaurante cu stele Michelin din Jersey) au făcut echipă și au jucat la dublu cu un duet de deserturi pe bază de cafea.  “Candy Shallot” este desertul șalotă cu Lavazza Croccantino și cremă de mascarpone creat de Chef Lello. Chef Shaun a răsfățat pofta de dulce cu desertul “Tonka Cherry”, un deliciu pe bază de ciocolată cu boabe tonka (un condiment “ilegal de bun” cu origini în America de Sud) și vișine.

Peruvian Anticuchos, aperitiv creat de Robert Ortiz

Peruvian Anticuchos, aperitiv creat de Robert Ortiz

Pentru un final delicios, în meniul special de la Wimbledon au existat și 2 cocktail-uri pe bază de cafea: Variante di Colada (o colada înghețată cu note de cafea, infuzată cu fructul guanabana, scorțișoară și cardamom) și Italian Tonic (o nouă versiune a espresso-ului tonic), 2 rețete gândite la Lavazza Training Center alături de barmanul de talie mondiala Dennis Zoppi, care a servit un AS delicios în jocul culinar de la Wimbledon.

Pentru fiecare preparat prezentat, Chefii au fost acolo să explice publicului filozofia din spatele preparatelor, dar și povestea și motivele pentru care au ales să creeze felurile de mâncare pe care le-au pregătit cu acele ingrediente în mod special.

Lavazza are colaborări puternice cu reprezentanți de top ai gastronomiei, parteneriatele din acest domeniu numărând personalități precum Ferran Adrià, Carlo Cracco și Massimo Bottura. Viziunea și experiența fiecăruia dintre acești Chefi a oferit lumii noi interpretări ale cafelei cum ar fi èspesso (prima cafea solidă din lume) creată de Ferran Adrià, lentile din cafea create de Carlo Cracco (gelatină de cafea sub forma unor lentile de contact) și Come to Italy with Me creat de Massimo Bottura (o reinterpretare sărată a băuturii siciliene granita).

Prin colaborarea cu bucătari din toată lumea, Lavazza și-a consolidat poziția în domeniul gastronomic. De exemplu, pe scena culinară din Marea Britanie, Lavazza a fost aleasă în 60 dintre cele mai bune restaurante și baruri, dintre care 11 fiind localuri cu stele Michelin.

Lavazza continuă șă își întărească poziția de brand partener al tuturor celor 4 campionate de Mare Șlem (pentru al doilea an la rând), evenimente la care are ocazia să servească cea mai bine vândută cafea a Italiei și în Franța la Roland Garros, și la US Open și la Australian Open și la Wimbledon-ul britanic.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.