Poesia, fructe de mare de poveste! Poesia, fructe de mare de poveste!
Nu-i așa că vă e poftă de ceva bun într-un loc cool? Ce ziceți de niște tartar de somon Alaska cu chives și brânză... Poesia, fructe de mare de poveste!

Nu-i așa că vă e poftă de ceva bun într-un loc cool? Ce ziceți de niște tartar de somon Alaska cu chives și brânză de capră? Salată cu piept de rață afumat? Risotto cu creveți sau cannelloni mare e monti cu sos de lup de mare? Aaaaa… știam eu că sunteți pretențioși! Vă gândeați la niște scoici Saint Jacques cu ciuperci de pădure, apio și sos Prosecco, nu?. Eu vă recomand și cod negru de Alaska cu sos de lime, pe pat de piure vanilat sau Seabass de Chile cu mousse de mango și avocado, pe pat de fenicul. Dacă, totuși, nu sunteți, încă, deciși… luați un Turnedo Rossini sau, de ce nu, ficat de gâscă pe pat de mere caramelizate, prune, sos de Cognac și portocale. Și, stați… că nu am ajuns la desert!

Există o sumediene de localuri cu stil și mâncare bună în București, iar noi vrem să le descoperim, pe rând, și să împărtășim cu voi experiența de acolo, după cum bine știți. Se împlinește aproape o lună de zile de când am trecut pragului restaurantului Poesia, un loc creat cu siguranță pentru iubitorii de experiențe gastronomice fine.

Am fost impresionați atât de decorul ce îmbină stilul glamour mediteranean cu accentele vintage–rustic, de meniul rafinat și gustos, cu influențe ale bucătăriei italienești îmbinate cu savoarea mediteraneană, dar și de personalul serviabil.

Am avut rezervată o masă pe terasa restaurantului unde am petrecut o seară de poesie. Trebuie să știți că meniul de la Poesia adună peste 70 de preparate, preponderent pe bază de pește și fructe de mare, dar și carne, gătite proaspăt în fiecare zi.

Recunosc că ne-a fost destul de greu să ne decidem ce servim într-un loc în care o echipă de bucătari tineri testează și creează zilnic arome speciale, dintr-un meniu ce cuprinde un melanj delicious de ingrediente și condimente specific mediteraneene, de cea mai bună calitate.

Am ascultat sfatul lor, am ales un vin excelent, iar bunătățile au fost pe gustul nostru. Am ales calamar umplut cu creveți și sos de prosecco pe pat de zucchini (Stuffed calamari with shrimps and prosecco sauce served with zucchini), creveți la tigaie cu usturoi, ulei de măsline și bulgări de orez aromatizat cu busuioc (Pan seared shrimps with garlic, olive oil and rice paties aromatized with basil).

BONUS, caracatiță la grill cu salată baby spanac și sos de lămâie (Grilled octopus with spinach salad and lemon sauce). Toate au fost foarte gustoase și excelent gătite.

Platingul de nota 10 și atmosfera plăcută ne-au făcut să alegem și câte un desert. Și nici de data asta nu am dat greș. 100% aici am mâncat cea mai bună panna cotta cu fructe de pădure din oraș, iar cremă de mascarpone cu căpșuni, bezele și lichior de trandafir merită, de asemenea, încercată!

Din meniu nu lipsesc antreurile, pastele, salatele, dar nici preperatele pe bază de carne (vită, porc, miel, rață).

În meniul de băuturi predomină vinurile italienești, însă există și o listă cu licoarea lui Bachus din alte țări, chiar și din România. Găsiți și whisky și lichior de bună calitate, dar și cafea și sucuri răcoritoare naturale.

Am rămas plăcut surprinși de experiența de aici, iar recent am aflat că la Poesia au fost lansate 5 meniuri de mic dejun (Oslo, Toscana, Firenze, Paris, New York), toate disponibile în fiecare zi, între orele 10 și 12. Un nou motiv să le trecem pragul! Până atunci lăsăm aici un … sneak peek!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *