INTERVIU – Flavian Dobre: “În cofetărie trebuie sa fii mereu focusat pentru a nu pierde trenduri si tot ce este nou pe piață” INTERVIU – Flavian Dobre: “În cofetărie trebuie sa fii mereu focusat pentru a nu pierde trenduri si tot ce este nou pe piață”
Flavian Dobre, Master Pastry Chef la numai 24 ani, este un cofetar renumit la internațional. El deține deja titlul de cel mai bun cofetar... INTERVIU – Flavian Dobre: “În cofetărie trebuie sa fii mereu focusat pentru a nu pierde trenduri si tot ce este nou pe piață”

Flavian Dobre, Master Pastry Chef la numai 24 ani, este un cofetar renumit la internațional. El deține deja titlul de cel mai bun cofetar din România și Europa și este, totodată, absolvent al celor mai mari școli de cofetari din lume, printre care “Lenôtre École” din Franța și “Etoile Academy” din Italia. Recent, a lansat un concept inedit, Fusion Bar, ducând cofetăria la un nivel high-tech. Despre acest priect, dar și despre pașii lui în carieră, pe scurt, într-un interviu pentru The Trends.

TheTrends: Cum ai luat decizia de a merge pe drumul antreprenoriatului? 

Flavian Dobre: Am luat acesta decizie impreuna cu sotia mea, atunci când m-am intors din Paris dupa ce absolvisem Lenotre. Am deschis prima cofetarie Kanel cu laborator propriu in Buftea, ca apoi sa plec in Italia unde urma sa studiez din nou despre cofetarie. Anul acesta, pe 1 februarie, am inaugurat si Academia Flavian Dobre.

TheTrends: Iti mai aducei aminte de prima zi de munca? Care erau planurile initiale atunci si cum a decurs totul?

Prima zi de munca a fost foarte entuziasmanta deoarece aveam acea senzatie de fluturi in stomac, ca fac ce imi place si am ceva ce este al meu. Planurile mele erau simple. Sa realizez in cofetarie produse in tendintele celor realizate la studiile din strainatate, dar apoi mi-am dat seama ca pentru vanzare este mai bine sa merg pe linia clasica.

TheTrends: De ce acest business?

Am ales acest business deoarece imi place si o fac din pasiune, este tot ce imi doresc sa fac pentru tot restul vietii.

TheTrends: Cum arata, in prezent, o zi de munca?

In prezent, o zi de munca arata astfel: incep cu o vizita la fabrica de prajituri sa imi salut angajatii si sa vad ca totul este ok, apoi merg sa vizitez cofetariile, iar la final ma indrept spre Academie, unde ma asteapta nerabdatori cursantii.

TheTrends: Ce imi poti spune despre business-ul actual, daca ar trebui sa iti descrii compania pe care o conduci intr-o singura fraza?

Familie.

TheTrends: Cum vezi concurenta in acest domeniu azi?

Dupa parerea mea, concurenta te face mai bun. Eu mereu am spus ca este nevoie de concurenta pentru a ne intrece pe sine.

TheTrends: Care a fost cel mai greu proiect dezvoltat in acesti ani si de ce?

Cel mai greu proiect a fost deschiderea Academiei Flavian Dobre, pe care am dezvoltat-o la cel mai inalt nivel, fiind in acest moment cea mai moderna scoala de gastronomie.

TheTrends: Ce crezi tu ca s-a schimbat in anii de criza in acest domeniu? Care sunt pasii tai castigatori?

In anii de criza s-au schimbat foarte multe, oamenii nemaipunând accent pe calitate, ci pe cantitate. Secretul meu castigator a fost constanta in produse si nu am facut niciodata rabat de la materiile prime de super calitate si mai ales naturale.

TheTrends: Cat de profesionisti sunt antreprenorii romani comparativ cu ceilalti europeni?

Antreprenorul roman, dupa parerea mea, este la fel de profesionist ca cel european, ba chiar mai mult. Acesta face tot posibilul ca afacerea sa mearga bine intr-o tara in care nu toate merg ca pe roate.

TheTrends: Ce actiuni/proiecte ai in plan pentru a atrage noi clienti?

In primul rand, actiunea noastra cea mai importanta este interactionarea cu clientul, facand ca acesta sa plece multumit ori de cate ori vine la noi. Ca actiuni de marketing facem diverse promotii si concursuri.

TheTrends: Ce inseamna pentru tine cuvantul antreprenor? Care este diferenta dintre antreprenor si angajat in Romania?

Antreprenor inseamna in primul rand seriozitate, deoarece daca esti serios si respecti lucrurile, toate vor merge ok.

TheTrends: Cat de mult conteaza echipa alaturi de care lucrezi?

Echipa conteaza foarte mult! Echipa trebuie sa fie o familie, noi asa suntem si de aceea functionam perfect.

TheTrends: Care este proiectul de care esti foarte mandru? Explica de ce.

Eu sunt mandru de fiecare proiect deoarece toate sunt facute de mine si sotia mea. Le-am pornit de la 0, iar când ajungi si vezi ca functioneaza nu ai cum decat sa fii mandru.

TheTrends: Exista timp si pentru viata de familie/hobby-uri in acest domeniu?

In acest domeniu nu prea ai timp de altele, trebuie sa fii focusat pe el pentru a nu pierde trenduri si tot ce este nou. Este un business in care in fiecare zi apare ceva nou.

TheTrends: Daca nu investeai atata timp in acest domeniu ce alt business ai fi facut?

Cred ca as fi facut un business in comert international.

Mai multe detalii despre Fusion Bar, un concept high-tech nou pe piața din România, un concept de desert pe care Flavian Dobre dorește să îl implementeze în cadrul evenimentelor, pentru a oferi o notă artistică și în ceea ce privește latura culinară dulce, găsiți aici: 

Flavian Dobre lansează Fusion Bar, un concept high-tech nou pe piața din România

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *